KL Pohjois-Savon automaatti-ilmoitukset 1.9.2005 – 31.8.2007 Pohjois-Savossa on seurattu johdonmukaisesti automaateista tulleita hälytyksiä 1.9.2005 –

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

Kiinteistöveroprojekti Tilanne: huhtikuu 2013
Tämän esityksen avulla osaat ladata PAF 5
Kirsi Juva1 MILLAINEN KOULUTUS VALMENTAISI 2020-LUVUN TÖIHIN? Koulutuksen tulevaisuudennäkymät Pohjois-Savossa Jarmo Immonen
Porin yksikkö 1 Opintotoimisto,Marja Karttunen TENTTIOHJESÄÄNTÖ.
112-päivän hyväksi havaittu formaatti. Kaikkien 112 •Vietämme 112-päivää, koska haluamme vähentää onnettomuuksien ja tapaturmien määrää. •Tapahtumissa.
Koulutus ja viestintä yhteistyön välineinä Siru Aura, ohjelmavirkailija, tiedotus ja koulutus Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma p ,
ISOverstaan kouskuttamispäivä
Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
Johdatus tutkimusmetodologiaan
Raimo Lehto, turvallisuusasiantuntija
treeni.fi harjoituspäiväkirja
Toimeentulotuen vuositilasto 2010 Ari Virtanen.
Nuorisotakuu 2013 Valtiosihteeri Pilvi Torsti Opetus- ja kulttuuriministeriö
ASETUKSEN KÄYTTÖÖNOTTO SATAKUNNASSA HAJA-HANKKEEN KYSELYN TULOKSIA Haja-asutuksen jätevesien käsittely –koulutustilaisuus
LIIKUn kuntaristeily © SLU –alueet 2012.
Hannu Nuolivirta Yleistä ERHE hankkeesta ja yhteistyöverkoston merkityksestä Koulutuspäivä pelastuslaitosten yhteistyöhenkilöstölle Diat 4,5,6,
Valtakunnallinen kumppanuusfoorumi Anu Laasanen
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Oodin versiot, havaittujen virheiden korjaus sekä kehitysehdotusten eteneminen Laura Vuorinen Kehittämisosasto / Opiskelijarekisteri.
Pertti Koskinen Talotekniikan opettaja Ammattiopisto
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
Sisäilmayhdistys ry Korjausvastuut1 TAUSTA  vastuut lainsäädännössä  AOYL  AHVL, LHVL  ongelman syy vaikuttaa vastuuseen  rakenteellinen vika  huono.
Kaikkea mahdollista! Tässä esityksessä on arvoituksia ja muuta pakollista asiaan kuuluvaa. Tämä esitys on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Aloitetaanpa…
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Uusien kyläsuunnittelijoiden rekrytointitilaisuus 1. kokoontuminen ma klo Säyneisen NS:n talo, Säyneinen, Juankoski Kyläsuunnitelman.
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 7/2012 Maahanmuuttajat SAK:laisilla työpaikoilla (N=1153) Eve Kyntäjä SAK:n maahanmuuttoasiantuntija.
Ilkivallasta tulee lasku kotiin
Oodi tietovarasto Eija Ruotsalainen, marraskuu 2005 Opiskelijarekisteri.
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
Timo Luukkonen Janne Enberg
Lastensuojelun avohuollon tukitoimet vuotiaille Keski- Suomessa Opinnäytetyö Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jyväskylän ammattikorkeakoulu Sini Moberg.
Keski-Suomen Pelastuslaitos
PISA 2012 ENSITULOKSIA Pekka Kupari Jouni Välijärvi Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto.
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille” Mark 16:15 Kuka käskee ja ketä ? Mikä on minun paikkani ja osuuteni ? Yhdessä.
Näin järjestät tapahtumia ja koulutusta ViSiOn kanssa Ville Ylikahri
Mitoitus yhteistyönä OPS-työ ja mitoitus Oulu Katariina Alha/W5W.
Satakunnan ammattikorkeakoulun Liiketalous Rauman henkilöstön ja Rauman talousalueen yritysten yhteistyön selvittäminen ja kehittäminen Enni Karvinen.
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Rukouksessa sekä MÄÄRÄLLÄ JA LAADULLA on merkitystä Eri asioita varten tarvitaan eri määrä rukousta ja voimaa. Mark. 9:28-29 "Tätä lajia ei saa lähtemään.
Sähköpalokuolemat Suomessa Antti Nenonen, Tukes Sähköpalokuolemat Suomessa Tilastollinen tutkimus Ylitarkastaja Antti Nenonen.
Ammattiosaamisen toimielimen tehtävät ja Ammattiosaamisen toimikunnan toiminta Koulutuskeskus Salpauksessa Heikki Tuomainen lehtori, opetuksen kehittäminen.
Simulaattorikoulutuksen jälkipuinti – osa oppimisprosessia.
1 Raha-asioiden suunnitteleminen ja nykyinen rahatilanne Senioritutkimus 2011.
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
KAUKOLÄMPÖ NYT JUUASSA TUOTANTOVÄLINEET KUNNOSSA TUOTANTOVÄLINEET KUNNOSSA PAITSI VARAVOIMA, UUSINTA 2011 ALK. PAITSI VARAVOIMA, UUSINTA 2011 ALK. VERKOSTO.
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
Taustatietoja maatalouteen liittyen Lähde: MTK / MTK-Pohjois-Savo
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
EVTEK–Institute of Technology Liikkuvuuden lisääminen ongelma-aloilla: case tekniikka Liisa Vehkaoja.
Aikakauslehtien Ylivoimapankki Vesa Väisänen IROResearch Oy.
Missä mennään nyt? Maatalouslaskenta 2010 Jaana Kyyrä.
Työllisyyspoliittista avustusta saavat hankkeet
Sankarit ja sankaruus Venäjällä Makula, kevät 2015 Tavoitteet, suorittaminen ja aikataulu.
Keski-Suomen Pelastuslaitos Jyväskylän paloasema TUKESpalomestari Pentti Karppinen TOIMENPITEITÄ... HUOLIMATTOMUUS KIINTEISTÖN KORJAUS- JA TULITÖISSÄ:
Kirjaamisasiat siirtyvät, mitä se tarkoittaa. Infotilaisuus 14. 9
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
Lisää tähän otsikko Selvityshanke kansalaisten yksilöllisistä koulutustileistä Mirja Hannula.
ROT Lyseon lehti kaipaa toimittajia ja uutta nimeä! Katso marraskuun Jorma-lehti lyseo.mobie.fi/zine/32/cover. lyseo.mobie.fi/zine/32/cover.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Mitä arviointiin liittyvät muutokset tarkoittavat? Työpaikkakouluttajahanke Omniassa
Esityksen transkriptio:

KL Pohjois-Savon automaatti-ilmoitukset – Pohjois-Savossa on seurattu johdonmukaisesti automaateista tulleita hälytyksiä – välisenä aikana. Sysäys seurantaan tuli selkeästi siitä, että tehtävien määrä nousi koko ajan ja varsinaista tietoa siitä mistä ne johtuivat ei ollut. Vuoden 2006 elokuussa ao. tehtävä annettiin päätoimiselle palomestarille jonka tehtäväksi tuli selvittää automaattisten hälytysten syyt ja tehdä esitykset millä konstilla turhat hälytykset voidaan estää.

KL Syksy 2006 •Selvitys ja analyysi –Jatkotoimista päättäminen, koulutus, valistaminen •Vakinaisen pelastushenkilöstön koulutus –Selosteiden teon ohjaaminen, vakinainen henkilöstö –Erheellisen ilmoituksen lomake, uusinta >tarkennuksia •Laitteenhoitajien koulutus alueittain –Erheellisten hälytysten ehkäisykoulutus •Paloilmoitinliikkeiden, tarkastuslaitoksen ja suunnittelijoiden kokoontuminen –Yhteinen tavoite vähentää erheellisiä hälytyksiä •Laitteiden luotettavuuden yleinen parantaminen

KL Vuosi 2007 •Paloilmoitinliikkeiden, tarkastuslaitoksen ja suunnittelijoiden koulutustilaisuus –Kaikki alueen toimijat mukana, yhteinen tavoite –Syntyi idea paloilmoitinpäivästä, mukana yhdessä, pelastuslaitos •Erityistarkastukset –Muutama lukuisten erheellisten hälytysten aiheuttajaa •Lomakkeiden uusiminen –Erheellisten ilmoituslomake, lomakkeen päivittäminen –Kiinteistön korjaus ja huoltotyö ohje, SM ohjeen pohjalta •Paloilmoitinpäivän järjestämispäätös, toukokuu 2007 •Paloilmoitinpäivän suunnittelu, kesä- elokuu 2007 –Järjestelytoimikunnan nimeäminen ja tehtäväanto •Automaattisen paloilmoitin- ja sammutusjärjestelmän käyttöönoton ohjeen teko, alkaen voimassa

KL Mitä seurantajakso osoitti Ihmisen toiminnasta aiheutui suurin osa hälytystehtävistä, 47 % ja 503 kpl Laitteiden viat ja muut vastaavat 22 % ja 241 kpl Tulipalo tai onnettomuusuhka 8 % ja 90 kpl Tuntemattomaksi tai muu syy 16 % ja 173 kpl Prosentuaalisesti ovat vähentyneet laitteen viat 6 % ja tuntemattomat 3 %. Lisäystä on tullut ihmisen toiminnan osalle 5 % ja tulipalot ja onnettomuusuhat 2 % sekä ilkivalta ja erehdys 2 %

KL Tarkempi analyysi Vuoden 2006 ja 2007 tilastoja tulisikin tarkastella vuoden alusta koska syksyllä 2006 tehty koulutus on tuonut vasta tammikuusta alkaen vaikutusta määriin. Tarkastelua voi myös tehdä laitekantaan suhteutettuna automaatista tulleita hälytystehtäviä. Näin vertaillen vuonna 2006 hälytyksiä on ollut 1,6 ja vuonna ,9.

KL Mitä selvitys osoittaa Tämän vuoden alusta katsottuna olemme päässeet noin 20 – 25 % alaspäin automaattisten paloilmoitus- ja sammutuslaitteiden antamissa hälytyksissä verrattuna samaan ajankohtaan vuonna (– 177 kpl.) Huolimattomuus kiinteistön korjaus- ja huoltotöissä on lisääntynyt, osoittaa että emme ole saaneet tietoa perille näiltä osin. (tarvitaan lisää infoa kiinteistöille) Laitteiden huoltosuunnitelmat täytyy korjata ja ottaa ne käyttöön koska määrä on lisääntynyt. (palotarkastuksilla) Sprinklerien paineenvaihtelusta aiheutuneet hälytykset on vähentyneet paineenkorotuspumppujen asentamisen ansiosta. (– 29 kpl eli noin 40 %).

95 kpl 100 kpl 645 kpl

214 kpl 235 kpl 305 kpl 91 kpl 115 kpl

KL Näkemyksiä Yhteistyötä lisättävä suunnittelijoiden, paloilmoitinliikkeiden ja tarkastuslaitosten kanssa. -Suunnittelu -Asennus -Käyttöönotto -Määräaikaistarkastukset -Muutostyöt ? Yleinen tiedottaminen kiinteistöihin.

KL Erheellisten ilmoitusten lomake Meillä lomake on vaadittu jo 2005 vuodesta saakka. Aiemmin palautusprosentti noin 10 – 15 % ja nyt palautusprosentti oli noin 21 % Osassa kuntia palautettiin lomakkeita jopa 90 % ja esim. Kuopiossa noin 12 %. Tarvitaan työtä jatkossa myös tähän asiaan. Paikallisesti saatava ymmärrystä asian tärkeydestä.

KL Pronto selosteet Pronto selosteet pääosin asiallisia. Osa taas täysin ala-arvoisia ( 3 tehtävää samaan kohteeseen ja on merkitty 3 eri keskustyyppiä ?) Selosteen tekemiseen pitää saada ryhtiä > julkinen asiakirja eikä mikään plankko paperi tai arvottu. Syy koodit saatava uusittua ja ajantasalle. Missä viipyy rakennuspalovaara ?, miksi pronttoon ei voi merkitä tarkistus- ja varmistustehtävään automaatin antamaa ilmoitusta ? jne.

KL Mitä selvitykset kertoo Aikanaan tehty virheitä ilmaisinten sijoituksessa. Laitteet vanhenevat > käytössä 10 – 15 vuotta Eri laitteiden painotettu hälytysmäärä saatavissa talven aikana ulos. Tällöin on myös nähtävissä onko kyseessä vanhat vai uudet laitteet joista hälyt tulee?.

KL Tarttisko jotain sitten tehdä… –Laitteenhoitajien koulutusta on jatkettava •Mietimme mahdollisuutta alueellisille koulutuksille –Laitteiden huollon oikeellisuutta ja aikataulutusta seurattava •Palotarkastuksilla käytettävä enemmän aikaa automaattisien laitteiden tarkastukseen –Kohteisiin joista tulee paljon automaattihälytyksiä on tehtävä erityistarkastuksia •Tarkastukset niin 10 – 20 % kohteista erityistarkastusten tiimoilta –Uusien laitteiden asennusta ja uuden tekniikan hyväksikäyttöä tuettava. •Yhteiskunnan rahoituksen/tuen mahdollisuus yli 15 – 20 vuotta vanhojen laitteiden uusintaan

KL –Toteutuspöytäkirjojen ja paloilmoitin- suunnitteluun käytettävä enemmän aikaa •Pelastuslaitoksille erityisammattilaisia •Yhtenäinen linja •Parantaa suunnittelun tasoa –Kiinteistöissä remontteja tekeville tietoiskuja. •TV, radio, lehdet, kurssit, vierailut yms. –Enemmän tiedotusta asian tiimoilta •Oppilaitokset koulutuksen/valistuksen piiriin

KL Miten tulevaisuus Jos mitään ei johdonmukaisesti tehdä niin hälytysten määrä kasvaa edelleen. Tässä ajatuksia ?? Pitäisikö laitteenhoitajilta edellyttää pakollista tulityökortin kaltaista lupaa?. Pitäisikö antaa sakko selvästä huolimattomuudesta johtuvasta hälytyksestä?. Pitäisikö selkeästi teollisuuden rakennukset suojata vain lämpö- tai näytteenottoilmaisulla?.

KL Pitäisikö laitteenhoitajalle maksaa palkkio jos kiinteistöstä ei tule yhtään virhehälytystä?. Pitäisikö pelastusviranomaisella olla oikeus määrätä laitteen yhteys katkaistavaksi hätäkeskuksesta räikeimmissä tapauksissa?. Pitäisikö kiinteistön korjauksia tekeviltä edellyttää laitteenhoitajan koulutus tulityökortin lisäksi?. Pitäisikö vakuutusmaksun olla suhteessa virhehälytyksiin?. Työaikana viivästetty siirto (1-3 min kohteen mukaan)?. Mitä muuta …. Jotain on tehtävä vai mitä.

KL Kiitos aktiivisuudesta. Johdonmukainen työ kantaa hedelmää, uskommeko sen?. Turvallista syksyä !