Osaan! – avaimia aikuisten perustaitoihin

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaava-hanke Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi
Advertisements

Otavan Opiston 2-vuotinen täydennyskoulutus opetusalan henkilöstölle Maria Suoraniemi, Minna Vähämäki, Otavan Opisto.
Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
VERSOT – Verkkosuomea maahanmuuttajille –
Harvialan koulu ja päiväkoti
Savonia-ammattikorkeakoulu Liiketalous Kuopio | Opinnäytetyön aihe
Ohjaus työssäoppimisen oppimisympäristöissä Seija Rannikko.
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
5.1 Näyttöjen tuloon voi varautua Tarkastelemalla  vastaako opetussuunnitelma työelämän tarpeita opetussisällön, -menetelmien tarpeita opetussisällön,
Yleiskatsaus toimialan näkymistä Ennakointikamari Asiantuntija Hannu Hakala Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Teknologia nyky-yhteiskunnassa Eveliina ja Ellimaija.
Ohjaustarvearvio ja ohjaustarve kartta/ Ryhmänohjaajan näkökulma
Oulun aikuislukio 2014.
KULTTUURIT KOHTAAVAT Hannele Juntunen Kristiina Kukkonen
Kielitietoinen koulu ja monilukutaitoinen oppilas
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
OPS-KOULUTUKSEN YLEINEN TILA JA SEN KEHITTÄMINEN HEIKKI SUOMALAINEN SELVITYSMIES OPSO-KOKOUS
KAARINAN LUKION HARPPAUS Turun seudun lukiorehtoreiden syyspäivä
Hops osana opiskelu- ja asiantuntijuusprosessia Terhi Skaniakos.
JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO PELTOLA 2009 Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet ammatillisen lisäkoulutuksen laatutyössä Yhteishanke Turun kristillinen.
Työpaikkakouluttaja- hanke
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Ammatillinen opettaja ja kasvatus
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
VALMA Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Jatkohanke – Kainuun ammattiopisto
Ammatillisen opettajan dynaaminen tulevaisuuden työnkuva Yksintekijästä – työyhteisölliseksi osaajaksi Työssäoppimisen ohjaajasta - koulutuksen ja työelämän.
VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kansantalousosasto/HK1 Ohjauksen järjestämistä koskeva päätöksenteko työllistymisen ja talouskasvun näkökulmasta Neuvotteleva.
Esittäytyminen Tuomas Korkalainen Metropolia. Kuka olet? Projektisuunnittelija, Metropolia kulttuuri ja luova ala, elokuvan ja tv:n koulutusohjelma Reititin.
Yritysyhteistyömalli TopLaaja- TOP-Patteri: HYVÄT KÄYTÄNTEET-SEMINAARI Helsinki Congress Paasitorni Koulutusjohtaja Maarit Kuosa.
W w w. h a m k. f i / a o k k AMK-opintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajataustaisille Riihimäki Vesa Parkkonen ja Riitta Metsänen.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Viestinnän opiskelijat verkossa KM Auli Posti Helsingin yliopisto, Lahden tutkimus- ja koulutuskeskus MULTIMEDIAN MONET MUODOT 21.
Kiinan kieltä lukioissa
Tieto- ja viestintätekniikka eri oppiaineiden opetuksessa AO-koulutuksen perusharjoitteluinfo Olli Vesterinen, Sokla Mediakasvatuskeskus.
Verkko-opetuksen kehityssuuntia Pohjois-Savon tietoyhteiskuntastrategiaseminaari Ulla Voutilainen vararehtori.
Ajatuksia AMK-opintoihin valmentavan koulutuksen sisällöistä Metropolia / Riitta Metsänen.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Opetusta verkkoon – miksi? Sari Koski-Kotiranta
OULUN AIKUISLUKION Aikuisten perusaste Kastellin monitoimitalossa Sairaalanrinne 5.
Valmentajakoulutuksen laatu. ”Käsikirja 3” Arvot Tavoitteet Toimintatavat –Verkostotoiminta –Valmennusosaamisen kehittämisen yhteiset valinnat ja toimintatavat.
OPS 2016 teesit. Yleissivistävä koulutus uudistuu: Opetussuunnitelmatyö Esi-, perus- ja lisäopetuksen OPS-perusteet.
S2, MONILUKUTAITO JA YHTEISOPETTAJUUS. S2 OPPIAINEEKSI SUOMEN RINNALLE oppiaineen nimi muuttuu, jatkossa opiskellaan: suomen kieli ja kirjallisuus –oppimäärää.
KJYn verkostotapaamiset PEDAGOGISEN OSAAMISEN JOHTAMINEN Millainen asema koulutusorganisaation pedagogisella johtamisella on muiden johtamisen.
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
Pirjo Rauhala, Miten verkostot voisivat toimia yliopistoissa? 1 Miten verkostot voisivat toimia yliopistoissa? Alustus Suomen virtuaaliyliopiston.
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Opetustoimi osana Jyväskylää
KETTULAN KOULUN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN STRATEGIA
Kielitietoinen koulu ja monilukutaitoinen oppilas
Kotiväenfoorumi Hellevi Lassila Koulutusjohtaja, vararehtori
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Kielitietoinen koulu ja monilukutaitoinen oppilas
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Kirjoittajaprofiilit
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Rakennerahastokausi millaista toimintaa rahoitetaan?
Hanke
Osaajia työelämään -verkko-oppimisympäristö
Työpaikkaohjaajakoulutuksen kehittäminen Huippu –hankkeessa 2017
YHDESSÄ HYVÄ OTE Etelä-Karjala ja Kymenlaakso
RIVAKKA OTE! OTE-kärkihanke projekti 7: Polut hoitoon ja kuntoutukseen
Antero Malin Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto
ESR Osaan! – Avaimia aikuisten perustaitoihin
OSAAMISTA TYÖELÄMÄN TARPEISIIN
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Esityksen transkriptio:

Osaan! – avaimia aikuisten perustaitoihin Työllisyyden ja osaamisen edistämiseen sekä sosiaaliseen osallisuuteen liittyvä kehittämishanke Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja Otavan Opisto 1.11.2018-31.10.2020

Osaan! – avaimia aikuisten perustaitoihin Lukutaito Numerotaito Tieto- ja viestintätekniikkataidot Osaan! -avaimia aikuisten perustaitoihin 2018-2020

Taito-ohjelman painotusten mukainen kehittämishanke Aikuisten perustaitojen huomioiminen opetuksessa Opetushenkilöstön osaamisen lisääminen Kohderyhmät: Aikuiset maahanmuuttajat luku- ja kirjoitustaidon koulutuksessa, perusopetuksen alku- ja loppuvaiheessa sekä kotoutumiskoulutuksessa. - 195 henkilöä. Opinto-ohjaajat, opettajat ja uraneuvojat. – 30 henkilöä. 10.7.2019

Tulokset: Koulutuksen laatu paranee. Opettajien osaaminen kehittyy. Kustannustehokkuus lisääntyy. Koulutuksen järjestäjien ymmärrys kasvaa. Opiskelijoiden perustaitojen hallinta vahvistuu. Osaan! 10.7.2019

Koulutuksen laatu nousee pedagogisella mallintamisella Aikuisten maahanmuuttajien perustaitojen opettajat löytävät yhteisiä näkökulmia, oppimiskäsityksiä ja pedagogisia ratkaisuja perustaitojen opettamiseen eri koulutusmuodoissa. Syntyy opintokokonaisuuksia ja oppimateriaalia, joissa huomioidaan kielitietoisuus, monilukutaidon sekä tieto- ja viestintäteknisten taitojen kehittäminen yli oppiaine- ja koulurajojen. Osaan! 10.7.2019

Opettajien osaaminen kehittyy Työpariopettajuuden kautta reaaliaineiden opettaja saa työkaluja kielitietoiseen opettajuuteen. Suomen kielen opiskeluun tuodaan enemmän numerotaidon ja muun monilukutaidon elementtejä. Monipuolistetaan suomen kielen opiskelua uusilla asiasisällöillä (työelämä, terveystieto, yhteiskunta, kuvanluku, biologia, maantieto, tilastot, matematiikka …) Kiinnitetään huomiota sekä opettajien että opiskelijoiden TVT-taitojen parantamiseen. Osaan! 10.7.2019

Kustannustehokkuus lisääntyy Koulutettua opettajaa ei tarvitse joka lukuvuosi perehdyttää. Jaetaan hyviä opintokokonaisuuksia ja materiaaleja verkossa. Perustaidot hallitseva opiskelija pärjää ammattiopinnoissa ja pääsee työelämään. Osaan! 10.7.2019

Opiskelijoiden perustaitojen hallinta vahvistuu Kiinnitettään huomiota oleelliseen. Pidetään mielessä opiskelijan jatkopolku ja jatkopolun vaatimukset. Osaan! 10.7.2019

Koulutuksen järjestäjän ymmärrys kasvaa Koulutettua opettajaa ei tarvitse joka lukuvuosi perehdyttää. Opiskelijat ovat oikeissa paikoissa ja oppivat. Opettajien vaihtuvuus vähenee ja asiantuntemus säilyy organisaatiossa. Organisaatio toteuttaa rahoittajalle luvatut toimet tuloksellisesti. Organisaatio osaa laskea ammattitaidon taseeseen. Osaan! 10.7.2019

Etunimi Sukunimi 10.7.2019