Hasan toimialueen budjetti vuodelle 2018

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kirjanpidon tilit 1/2 Liiketapahtumat kirjataan tileille Tili on kaksipuolinen laskelma, toiselle puolelle kirjataan lisäykset, toiselle vähennykset Tilin.
Advertisements

Kuntien ja kuntayhtymien vuoden 2015 tilinpäätösarviot sekä talousarviot ja taloussuunnitelmat vuosille Toimitusjohtaja Jari Koskinen Tiedotustilaisuus.
Veitsiluodon Sairauskassa Tilastolukuja Jäseniä yhteensä hlö (- 44 hlö), (työntekijöitä 783, eläkeläisiä 1 226, perheenjäseniä.
Yliopiston sopeuttamis- ja kehittämistoimet (Soke) Koponeuvosto Joni & Jyri.
Eläkkeellesiirtymisikä vuonna 2015 Jari Kannisto Kehityspäällikkö
Asiakkaan kohtaaminen verkossa Marika Lindström, verkkoviestintä.
Jouni Paakkinen Perusopetuksen päätelaiteprojekti.
TILINPÄÄTÖS VUODELTA Verotulot (milj. euroa) TuloveroKiinteistöveroYhteisöveroYHTEENSÄ ,61,4 22, ,21,42,322, ,41,11,921,4.
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2014, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus, tutkimus- ja kehittämistoiminta (tietokanta) Tekes, Teknologiateollisuus.
Tilinpäätös tilikaudelta 1.1. – Ranuan srk/taloustoimisto/E K-P.
/hp Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v Lähde: Tilastokeskus Muut menot 0,81 mrd. € Investoinnit 4,70 mrd. € Muut toimintakulut.
Päivähoitoikäiset (10kk–6v) ikäryhmittäin
HT Eero Laesterä – KTM Tuomas Hanhela – KTM Katja Pesonen
Rotaryn jäsentilanne – Yleiskatsaus ja piiri 1410
VÄESTÖKATSAUS helmikuu 2017
VÄESTÖKATSAUS joulukuu 2016
Ajankohtaista Keski-Suomen sairaanhoitopiirin taloudessa
VARDA-tietovirrat: Varhaiskasvatuksen tietojen siirtyminen tiedon tuottajilta tiedon hyödyntäjille.
CoreFinland oy RIPS
Perusopetus Rehtorikokous
Hinnoittelu- ja kannattavuus Talouden seuranta
Kasvatus- ja opetuslautakunta/huhtikuu 2017
Kuntien, kuntayhtymien sekä kuntakonsernien vuoden 2016 tilinpäätökset, ennakkotieto Lähde: Tilastokeskus ja Kuntaliiton laskelmat.
VÄESTÖKATSAUS toukokuu 2017
Kotihoidon johtaja R. Inkala
Julkinen talous = Valtion, kuntien, kuntayhtymien ja sosiaalirahastojen (KELA, työeläkeyhtiöt) talous Valtion talous Hallitus valmistelee ja eduskunta.
Terveitä Elämäntapoja
Oppilaanohjaaja Sari Kuutsa-kettunen
HANKINNAT PERUSTAMISTA VARTEN
VÄESTÖKATSAUS marraskuu 2016
VÄESTÖKATSAUS tammikuu 2017
Riskien arviointi, Oulun eteläinen osakokonaisuus
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2016, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus (aluejako ), tutkimus- ja kehittämistoiminta,
SASTAMALAN SEURAKUNNAN TALOUSARVIO 2018
Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2016
SASTAMALAN SEURAKUNNAN TALOUSARVIO 2018
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
Jokaisella organisaatiolla oli oma toimintakulttuuri.
Valtion ja kuntien verorahoitus vuonna 2016, mrd
SASTAMALAN SEURAKUNNAN TALOUSARVIO 2017
OSA IV SÄÄSTÄMINEN JA TALOUDEN SUUNNITTELU
Kuntoutuksen kuumat perunat
Talouden alatyöryhmä Yhdistämisprojektin seminaari
KVTES:n jaksotyöaikauudistus
Työn muodot Työsopimuksen ehdot
ELÄMÄ EDESSÄ – TALOUS KUNNOSSA
Rekrytointitarpeiden ennakointi (ART)
Valtionosuusuudistus - Turku
Monitoimialainen työnantajaedunvalvoja kuntakonsernissa Henkilöstökysymykset yhtiöittämisessä Toimitusjohtaja Vesa Laine
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Kuntien ja kuntayhtymien tuloslaskelma vuosina , mrd. €
Kuntien ja kuntayhtymien toimintamenojen
Sisäinen laskentatoimi
PALVELUT JA KUNTATALOUS
Pedagoginen ajatuskoe
Opetusharjoittelun valtakunnallinen opiskelijapalaute Yksilöllisyyden huomioon ottaminen opetuksessa Hämeenlinna Marita Kontoniemi.
Perhe- ja sosiaalipalvelut
Talousarvio 2019 Joukkoliikenne
Työntekijöiden ansiokehitys
Suomalaisen kirjallisuusviennin markkina-arvo 2017
Joukkoliikenne TA 2019 Tilinpäätös Talousarvio MU Ennuste Talousarvio
Kuntatyönantajan sosiaalivakuutusmaksuja
Tarkastuslautakunta   TP 2013 TA 2014 TA 2014 muutokset TA 2014 siirrot
Kuukausiraportti Liikuntapalvelut /
Tusla ry & Laskettelurinteet
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2017, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus, tutkimus- ja kehittämistoiminta, Business Finland, avoin.
Sairastavuusindeksit Kela:n sairastavuusindeksi 2018 (Lähde: Kela/Terveyspuntari) - kuolleisuusindeksit - lääkekorvausoikeusindeksit - työkyvyttömyysindeksit.
Teollisuuden merkitys Rauman seudun hyvinvoinnille
YT neuvotteluissa asetettu tavoite henkilöstömenojen säästöille
VAIHTO-OMAISUUDEN HANKINTAMENON JAKSOTTAMINEN TILINPÄÄTÖKSESSÄ
Esityksen transkriptio:

Hasan toimialueen budjetti vuodelle 2018 Tilanne 6.9.2017

Hasan budjetti Hatanpään toimialueen sisäisiä vastuualueiden välisiä veloituksia -> eliminoidaan vertailusta tuotoista ja kuluista sama summa Vertailu vuoteen 2016 puuttuu ja se on erittäin hankalaa erä erältä, koska esim. osa henkilöstökuluista sekä ulkoisista ostoista muuttuu sisäisten palveluiden ostoiksi. Lisäksi toiminnan määrä on kasvanut. Toimintakulutasolla vertailua seuraavalla kalvolla.

Tuloslaskelmavertailu edellisiin vuosiin Tuloslaskelmassa Tampereen myynnit laskettu realistisen tason mukaan (noin 64M€) Toimintakulutasolla vuoden 2016 toimintakulut olivat 79,4M€ ja tässä 86,2M€. (ilman toimialueen sisäisiä veloituksia) -> 6,8 M€ kasvu vuodesta 2016 selvitetty seuraavilla kalvoilla. Tampereen kaupungin kehys Sairaala- ja kuntoutuspalvelujen talousarviolle vuodelle 2018 on 307 M€. Tästä vuosisuunnitelman 2017 perusteella sekä kehykseen tehdyt muutokset huomioituna siirtyvän toiminnan osuus kehyksestä on noin 59,8 M€. Verrattuna vuoden 2016 tilinpäätökseen tai 2017 ennusteeseen, Tampereen vuodelle 2018 arvioima varaus on noin 3,7 M€ alempi ja verrattuna nyt tehtyyn vuoden 2018 talousarvioon Tampereen tekemä varaus on 4,2M€ alempi.

2,8M€ alijäämään vaikuttavia tekijöitä 1M€ muodostuu PSHP:n laskennallisista eristä, jotka nostavat Hasan kuluja (toisaalta huojentavat muiden PSHP:n toimialueiden kuluja eli eivät ole varsinaista lisäkulua, vaan enemmänkin kulujen allokointia) 1,7 M€ muodostuu ICMT-kuluista, jotka PSHP:n tarjouksessa olivat 4,1 M€ ja Hasan itse olettama taso (vanha taso) oli 2,4M€. Eroa muodostaa sekä toiminnan sisällölliset erot (1,4M€), että osin myös kustannustason erot (0,3M€) (Tästä erillinen selvitys) Loppu 0,1M€ tulee pienistä yksittäisistä eristä. Huom 1! Asiakasmaksutulot huomioitu Hasan nykyisen hintatason mukaan (tämä sisältää riskin toteutumisesta) Huom 2! Eläkemenoperusteisten maksujen (Elme) suuruus on 1,4M€. Vastuut jäänevät Tampereen kaupungille, koska maksut liittyvät ennen vuotta 2004 eläköityneiden eläkemaksuihin. (vielä neuvottelematta). Tällöin ne jäävät rasittamaan Tampereen muuta budjettia. PSHP:lla on omat velvoitteensa elme-maksuissa ja vaikka Hasasta ei niitä lisää siirtyisikään, niin elme-maksuja joudutaan kuitenkin jyvittämään myös Hasan toimialueille, koska ne menevät sairaanhoitopiirissä osana sivukuluprosenttia. (ei kuitenkaan todellista lisäkulua)

Toimintakulujen muutosta selittävät tekijät Toimintakulujen kasvu vuoden 2016 tilinpäätöksestä vuoden 2018 talousarvioon on yhteensä 6,8M€ Tästä osan muodostavat edellisellä sivulla luetellut 2,7 M€ Lisäksi Leikkaustoiminnan salien lisäys 2,3 m€ Rauhaniemen lääkärit 0,8m€ Ravitsemusterapeutit 0,11m€ Kardiologityöpanosten lisäys 0,7m€ Yleger Pirkkalan vuodeosastopaikkojen ostot 0,5m€ Palvelulinjat (vastuualueet) ovat pyrkineet tekemään realistiset budjetit huomioiden volyymin kasvut Yllä lueteltujen erien yhteisvaikutus on hieman reilu 7 M€

Myynnit Jäsenkuntamyynnit keskusteltava kuntien kanssa ja vietävä PSHP:n sopimuksiin sisään.

Talousarviosta vielä puuttuvia osia Sydänsairaalalle siirtyvä toiminta (sisältyy sisätauteihin tällä hetkellä) Potilasasiamies Hygieniahoitaja Geriatrian professuuri Sosiaalityöntekijät (TA3:lla?) Ei ole huomioitu TA3:n myynneissä Hasalle. Valsin gastrokirurgian päivystystä tehdään Hasasta päin, pitää laittaa myynteihin Bariatrinen toiminta Päivystysasetuksen aiheuttamat päivystysresursoinnin lisäykset (tuloihin ja menoihin, myydään Valsille) Silmäyksikön yhdistyminen Taysin yksikköön ( ei siirry 7.9. tiedon mukaan) Toimenpide- ja konsultaatioyksikkö (Jää Treelle 6.9. tiedon mukaan)