Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kasvatus- ja opetuslautakunta/huhtikuu 2017

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kasvatus- ja opetuslautakunta/huhtikuu 2017"— Esityksen transkriptio:

1 Kasvatus- ja opetuslautakunta/huhtikuu 2017
Kuukausiraportti Kasvatus- ja opetuslautakunta/huhtikuu 2017

2 Kasvatus- ja opetuslautakunta, huhtikuu 2017
Toimintamenojen/-tulojen tai nettomenojen poikkeamat Tuloista tuet ja avustukset ylittyneet merkittävästi Menoista henkilöstökulut ja avustukset ylittyneet merkittävästi.

3 Olennaiset toiminnalliset ja talouden muutokset edelliseen vuoteen verrattuna
Tulojen osalta avustukset ovat selvästi jäljessä vuoden 2016 tilanteesta. Avustukset ovat selvästi ylittämässä vuoden 2016 tilanteen, mutta osaselityksenä tähän on jaksotuksen muutos.

4 Olennaiset toiminnalliset ja talouden muutokset edelliseen vuoteen verrattuna
Talousarviossa noin kolmen miljoonan euron haaste huhtikuun arvion perusteella. Ylitysennusteen taustalla on päivähoitomaksujen väheneminen asiakasmaksulain muutosten johdosta ja avustusten kasvun lisääntyminen palveluseteleiden kysynnän ja maksujen alenemisen kompensoitumisen myötä. Muilta osin kokonaistilanne on tasapainossa.

5 Kokonaisarvio operatiivisiin sopimuksiin sisältyvien toiminnallisten tavoitteiden toteutumisesta
Kokonaisarvio operatiivisiin sopimuksiin sisältyvien tavoitteiden toteutumisesta Tiedossa ei ole olennaisia toiminnallisia poikkeamia) Keskeiset toiminnalliset riskit toiminnallisten tavoitteiden toteutumiselle Tiedossa ei ole olennaisia toiminnallisia poikkeamia

6 Työvoiman käyttö

7 Varhaiskasvatuksen tilanne
Päivähoidon kysyntä on kasvanut Turussa viime aikoina voimakkaasti. Taustalla ovat ainakin: Työllisyystilanteen nopea paraneminen Julkinen keskustelu varhaiskasvatuksen ja kotiäitiyden tilanteesta Positiivisen rakennemuutoksen rahoitus, joka on lisännyt ammatillisen koulutuksen tarjontaa. Tilanne on huhti-toukokuussa vaikea Varissuolla, keskustassa ja Runosmäessä. Ongelmana on, että kaupungin ja TVT:n toteuttamat päiväkodit eivät ole toteutuneet päätettyjen aikataulujen puitteissa. Tilanne on luonnollisesti helppo tulevana kesänä, mutta varhaiskasvatuksen velvoitteiden toteuttaminen nykyresursseilla on todennäköisesti ylivoimainen haaste keväällä 2018.

8 Kiitos!


Lataa ppt "Kasvatus- ja opetuslautakunta/huhtikuu 2017"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google