Laaja-alainen arviointi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Huoltajat oppilaan ohjauksen tukena Toplake-hanke Opetusministeriön rahoittama Tavoitteena mm.: Koti ja koulu yhteistyössä kaupungin ja koulun.
Advertisements

Turun esi- ja perusopetuksessa
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
ARVIOINTI Vanhempainilta
Yleistä koulunkäyntiin liittyen
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
ESIOPPILAASTA KOULULAISEKSI
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa. 2 Nykyiset linjaukset…  Oppilaan oikeusturvan kannalta on tärkeää, että päättöarvosanat on annettu samoin.
Ylöjärven opetussuunnitelmaprosessi Opetuspäällikkö Leena Pöntynen
OPO-hanke Hankeseminaari
TUPAKOINTI KOULUAIKANA
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
Ops 2016 ja arviointi.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
MITÄ TAPAHTUU 6. LUOKALLA? Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu Luokanopettajat täyttävät.
Ops seminaari Askola.
Laaja-alainen osaaminen OPS 2016
Ulla Lappalainen1 Suomi toisena kielenä -opetuksesta Mistä kielitaito koostuu? Mitä suomi toisena kielenä -opetus tarkoittaa? Suomi äidinkielenä.
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
Oppilaiden ja huoltajien osallisuus hyvinvoivassa koulussa Marja Kannisto Yhteisöpedagogi YAMK, AmO.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2016 Opetussuunnitelma uudistuu.
Vanhempainilta Jakokosken koulu Jakokosken koulu syksyllä 2016 Oppilasmäärä luokka (14+8) 22 oppilasta, opettaja Karl Kakko 3-4 luokka.
OPS 2016 Pedagoginen kahvila Porin kaupungin perusopetuksen tuntijako Sivistyslautakunta
ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.
Opetussuunnitelma muuttuu MITÄ SE TARKOITTAA?. Opetussuunnitelma tuo oppilaalle lisää vapautta ja vastuuta.
Vanhempien mielipiteitä
PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ
Ops-iltapäivä
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
sanallisen arvioinnin todistuspohjat:
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
MIKÄ ON OPETUSSUUNNITELMA?
Opetussuunnitelma uudistui- mikä muuttuu?
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
Tervetuloa! OPS 2016.
YHTEISKOULUN OPPILAANOHJAUS Tavoite Yhteystiedot Kohderyhmä
TET =Työelämään tutustuminen
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
Tervetuloa 8. lk:n vanhempainiltaan
Tervetuloa 7. lk:n vanhempainiltaAN
Mikä käsityön opetuksessa muuttuu?
KURAATTORI elokuu Tehtävä Yhteystiedot Asiakkaat Konsultaatiot
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
AINETYÖRYHMÄT syys 2016 ORIMATTILA.
OPSISSA JA OPSISTA Opetussuunnitelma 2016.
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
7lk:n arviointi.
KOLKKIEN VANHEMPAINILTA
Arviointi.
KOLKKIEN VANHEMPAINILTA
Maaselän koulun 4. lk:n vanhempainiltaan
Ops-iltapäivä Raumanmeri
IPPO-MALLI Toimintamalli opetuksen
JOPO – JOUSTAVAN PERUSOPETUKSEN LUOKKA
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
Ops 2016 – Mikä muuttuu?.
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
TET =Työelämään tutustuminen
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa
Lukion tehtävä antaa laaja-alainen yleissivistys
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖT KÄYTÄNNÖSSÄ
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
Oppimisen arviointi uudessa OPSissa
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Esityksen transkriptio:

Laaja-alainen arviointi yläkoulun opettajien mietteitä keväältä 2017

Yleensä koettiin, että laaja- alainen osaamisen arviointi toteutuu helpostikin opetuksessa. L1-7 ovat sisäänrakennettuja sisältöihin ja sitä kautta ovat arvioitavissa osana arvosanaa.

Hyödyt Oppilaan kanssa työskennellessä korostuu opettajan antama sisältökokonaisuuden oppimisen jälkeen annettu palaute. Oppilas-opettajakeskustelu koettiin kuitenkin tärkeäksi. Minä ja meidän luokka-tunnit koettiin tässä kohtaa hyviksi jo etukäteen. Hyöty oman työn kehittämisessä on se, että oppilas motivoituu, kun tietää mitä tehdään ja miksi. Oppilailta saa uusia näkökulmia opetukseen ja oppimiseen. Oppimistehtävät kehittyvät oppilailta saadun palautteen myötä

Mihin arviointi perustuu? Tiedottaminen Paljon pohdittiin arvioinnin dokumentointia. Jatkuvassa arvioinnissa syntyy tietoa, josta voi seurata myös laaja-alaisen osaamisen kehittymistä. Epävarmuutta koetaan siinä, kuinka suuri painoarvo sillä on lopullisen arvosanan muodostumisessa. Tiedottaminen arvioinnista ja arviointikeskusteluista koetaan tärkeäksi. Käytännöt tiedottaa ovat perinteisiä: pedanet, wilma,. vihkonen huoltajille.

YLÄKOULUJEN YHTEISET LINJAUKSET Arviointi- / oppimiskeskustelujen painopisteenä on laaja-alaisen osaamisen arviointi. KiKy-sopimus tuo 12h lisää YS-aikaa jokaiselle yläkoulun opettajalle. Tämä aika on Orimattilassa päätetty käyttää arviointiin. 7. LUOKKA • jo nyt OPS:ssa syyslukukaudella vanhempaintapaaminen marraskuun loppuun mennessä → jatketaan hyväksi koettua käytännettä • lisäksi laaja-alaisen osaamisen arviointi: ◦ painopisteenä L1, L2, L3 ja L5 ◦ aikaa varattu 12h → voidaan jakaa koulukohtaisesti lukuvuoden ajalle

8. LUOKKA • laaja-alaisen osaamisen arviointi: ◦ painopisteenä L1 – L5 ◦ aikaa varattu 12h → voidaan jakaa koulukohtaisesti lukuvuoden ajalle arviointitietoa hankittava oppilaan opettajilta – arviointi ei voi perustua opettajien osalta vain luokanvalvojan henkilökohtaiseen arvioon

9. LUOKKA • laaja-alaisen osaamisen arviointi yhdistetään oppilaanohjaukseen liittyvään ohjaukseen (joka painottuu 9. luokalla jatko-opintoihin ohjautumiseen) • arviointi on oltava (myös) oppilaanohjaajan käytettävissä ◦ painopisteenä L6 ja L7 ◦ aikaa varattu 12h → voidaan jakaa koulukohtaisesti lukuvuoden ajalle arviointitietoa hankittava oppilaan opettajilta – arviointi ei voi perustua opettajien osalta vain luokanvalvojan henkilökohtaiseen arvioon

Yhteiskoulu 7 luokka syksyllä/alkutalvesta arviointikeskustelu n. 30 min LV pitää. Ennen keskustelua toteutetaan wilmassa kysely oppilaille (ja huoltajille?) Sosiaaliset taidot (L2) Arjen taidot (L3) Itsestä huolehtiminen (L3) Koulun TVT taidot (L5)

8 ja 9 luokka Liukukytkinarviointi wilmassa tms. Oppilaat arvioivat 3 kertaa vuodessa. Opettajat arvioivat ryhmänä 1-2 kertaa vuodessa. Opettajaryhmä koostuu Lv + 2-3 opettajaa jotka opettavat ryhmää. Arvioidaan pääasiassa laaja-alaisia taitoja Asiat käydään läpi oppilaiden kanssa