Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIELTEN JA VIESTINNÄN VASTUUOPETTAJIEN TAPAAMINEN ANNELI AIROLA ESR AHOT-KATSAUS.
Advertisements

Opiskelua tukevien toimintojen kehittämisestähän tässä on kyse? Suvi Eriksson Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry
Suomalainen koulutusjärjestelmä
Työharjoitteluprosessi Prosessin nimiKuvaus luotu Ty ö harjoittelu Vastuuhenkil ö (t)Kuvaus viimeksi p ä ivitetty Pekka Soive pso, jpl.
Kiihdytetty opiskelupolku 2,5 v./SOTE 1. vuosi Kaikille pakolliset ammatilliset tutkinnon osat 50 ov Opiskellaan ryhmän mukana, 30 ov: Kasvun tukeminen.
Restonomi Opetussuunnitelma 2005
AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
HOPS - Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ammattiin kasvamisen tukena TL/
AHOT Vaasan ammattikorkeakoulussa Lomakkeet ja ohjeet
1 Opinto-ohjaus Kurssi 1 Kotkan Aikuislukio. Kotkan aikuislukio Kirkkokatu Kotka.
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa Tervetulotilaisuus
AVOP-opiskelijapalautejärjestelmä OKM/KTPO Kaisu Piiroinen.
Omnian oppisopimustoimisto. Oppisopimuskoulutus osana Suomen koulutusjärjestelmää Yliopisto Ammattikorkeakoulu Esi- ja perusopetus Lukio Erikoisammattitutkinnot.
Oppilaitosmuotoisen ja oppisopimuskoulutuksen joustavat opintopolut TOPHOPS-OPSO Kanneljärven Opisto TOPHOPS-OPSO Kanneljärven Opisto, Jari Suomalainen.
OP1.2. Tiedotusasiat Kurssivalintojen tarkastus (tarjotin aukeaa 1.4. klo 18.00) Lue tarkka ohjeistus Wilman tiedotteista (31.3. alkaen) Korkeakoulujen.
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
AHOT Humakissa AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen 1 Syksy 2015 HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU.
Arviointi osana oppimisprosessia
Tutkinnonuudistus kemistin koulutusohjelmassa
Arviointi Arviointiasteikko ja -merkinnät Tutkinnon osan arviointi
Liiketalouden opiskelu
Mikä ihmeen oppisopimus?
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
Työpaikalla järjestettävän koulutuksen, ammattiosaa-misen näyttöjen ja tutkintotilaisuuksien suunnittelu Tavoitteena on, että työpaikkaohjaaja Tuntee tutkintorakenteen.
K1091LI Tiedottaminen 3 op Oulun ammattikorkeakoulu
Ähtärin Ahertajissa Seinäjoen Septarissa
Ammatillisen perustutkinnon rakenne
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
Suorien tiedonkeruiden tilannekatsaus
Mitkä määräykset ja ohjeet ohjaavat ammatillisen koulutuksen/korkeakoulutuksen opiskelija-arvioinnin toteutusta? Anna, Marko, Sonja, Suvi
Web-sovellusten kehittäminen - Aloitusluento
Lukio.
Maahanmuuttajien korkeakoulutus
OPON TUNTI Seija Mäntynen
Koulutuspäällikkö Taina Eriksson, Turun yliopiston kauppakorkeakoulu
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Merkonomista tradenomiksi Hyria Koulutus – Laurea AMK Kaisa Tsupari, ammatillinen opettaja, Hyria Koulutus.
Yhteiset tutkinnon osat
OPISKELU TIETOJENKÄSITTELYN MONIMUOTOKOULUTUKSESSA
Syventävien opintojen opinnäytetyö
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
Ammatillisen koulutuksen reformista
KEUDAN ORIENTAATIOPÄIVÄT LUKUVUOSI
Opinnollistamisen pähkinät
Liiketalouden perustutkinto, merkonomi
Koulutus- ja opetusyhteistyö ja VIRTA-tiedot
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Tilastotietoa teknologiateollisuuden rekrytointitarpeista, henkilöstön koulutustaustasta ja teknologia-alojen koulutuksesta.
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Avoin ammattikorkeakoulu
Koulutus- ja opetusyhteistyö Opintohallintoon ja kirjauksiin liittyviä kysymyksiä Taustamateriaali kokoukseen (OKM, Ristiinopiskeluhankkeet,
Englannin ja ruotsin tasokokeet
LUKUKAUSITEEMAT lukukausi: Liiketoiminnan perusteiden ymmärtäminen – opiskelijan oppimis- ja kehittymistavoitteiden muotoutuminen lukukausi:
Väyläopintoihin ohjautuminen
Kaksoistutkinto.
Laurea/Näyttöseteli Opiskelija voi käyttää näyttöseteliä opintojen räätälöintiin tai täydentämiseen Yhdellä näyttösetelillä opiskelija voi näyttää osaamisensa.
Omnia.fi/yhteishaku.
Validointi vapaassa sivistystyössä
Tervetuloa opiskelemaan avoimeen ammattikorkeakouluun
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö Pasila
Kainuun ammattiopisto Oppimisen iloa!
Tampere 3-hanke Koulutusyhteistyö rakennustekniikassa Matti Pentti, rakennustekniikan professori
OSAAMISKANSIO Nimi.
OPISKELU TIETOJENKÄSITTELYN MONIMUOTOKOULUTUKSESSA
Väyläopintoihin ohjautuminen
Tervetuloa opiskelemaan avoimeen ammattikorkeakouluun
Ammattikorkeakouluopinnot​
Korvaavuudet syksy 2019 varhaiskasvatuksen koulutus
Esityksen transkriptio:

Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen 9.1.2018 Tähän kuva omasta kampuksesta

Käsitteitä Hyväksiluku = Aiemmilla opinnoilla korvataan tutkinnon opintojaksoja tai aiempia opintoja sisällytetään tutkinnon vapaasti valittaviin opintoihin AHOT = Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen. Suoritetaan tekemällä näyttö, jossa näytetään opintojakson osaamistavoitteita vastaava osaaminen. Arvioidaan asteikolla (0-)1-5. Vaihtoehtoja ovat mm. essee, esitys, tentti tai keskustelu Opinnollistaminen (= Work & Study) = Osaaminen hankitaan opintojen aikana töissä, työnantaja mukana

Hyväksiluku Opiskelija voi hyväksilukea eli korvata opintoihinsa koulutusohjelman tavoitteet täyttäviä opintoja, jotka on suoritettu jossakin korkeakoulussa: Muu kotimainen korkeakoulu (esim. yliopisto, ammattikorkeakoulu) Avoin yliopisto tai avoin ammattikorkeakoulu Kesäyliopisto Ulkomainen korkeakoulu Opiskelijalla tulee olla todistus muualla suoritetuista opinnoista Hyväksiluettavat opinnot voidaan suorittaa Haaga-Helian opiskeluaikana tai ne on voitu suorittaa jo aiemmin

Hyväksiluku Hyväksiluettavat opinnot voivat korvata mitä tahansa tutkinnon opintoja: pakollisia perusopintoja, suuntaavia profiiliopintoja tai vapaasti valittavia opintoja Arvosanat siirretään sellaiseen aina, kun se on mahdollista Huom! Ruotsin tulee olla joko IT- tai teknisen alan opintoja

AHOT - työssä tai muualla kuin korkeakoulussa hankittu osaaminen AHOT suoritetaan tekemällä näyttö Opiskelija voi suorittaa opintojaksoja näyttämällä osaamistaan, joka on hankittu esim. seuraavien kokemuksien kautta: Toisen asteen koulutus (esim. tietojenkäsittelyn perustutkinto, datanomi) Työpaikka Yrittäjyys Näyttö pohjautuu opintojakson tavoitteisiin ja sisältöön Näyttö arvioidaan samoilla kriteereillä ja samalla asteikolla kuin opiskelemalla tapahtuva opintojakson suoritus Näyttötapa vaihtelee opintojaksoittain. Se voi olla esim. reflektoiva essee, erillinen näyttöpäivä, tehtäväpaketti, tentti, keskustelu

Tradenomin tutkinto, tietojenkäsittely Opiskelet opetussuunnitelman DIGI-I mukaan Opintojaksojen kuvaukset löydät opinto-oppaasta Hyväksiluvun tekemiseksi hyväksilukulomake löytyy http://tikostartti.blogspot.com > AHOT Todistuksista tarvitaan pdf-tiedostot tai kopiot Työharjoittelun ohjeistus annetaan myöhemmin Suunnittele ja keskustele hyväksiluvuista, AHOTeista ja opinnollistamisesta yhdessä oman opinto-ohjaajasi kanssa! Hyväksilukuja ja AHOTeja voi tehdä koko opiskelujen ajan

Hyvää opintojen aloitusta!