Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lukio.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lukio."— Esityksen transkriptio:

1 lukio

2 Lukiossa opiskelu

3 Lukiossa opiskellaan kolmenlaisia kursseja
Pakollisia kursseja. Syventäviä kursseja. Soveltavia kursseja. Kursseja voi suorittaa itsenäisesti riippumatta siitä ovatko ne pakollisia, syventäviä vai soveltavia.

4 Kurssien määrä Pitää käydä vähintään 75 kurssia, jotta voi päättää opinnot lukiossa hyväksytysti. Suoritetuista kursseista tulee olla pakollisia, vähintään 10 kappaletta syventäviä ja loput voivat olla syventäviä tai soveltavia. Pakolliset kurssit ovat samoja kaikissa Suomen lukioissa. Soveltavat kurssit vapaa ehtoisia.

5 Miksi hakea lukioon? Saat lisää aikaa tulevaisuuden miettimiseen.
Lukio antaa yleissivistystä. Lukio valmentaa hyvin jatko-opintoihin. Lukiosta saa kaksi todistusta, lukion päättötodistuksen ja yo-todistuksen. Suurin osa Suomen yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa opiskelevista on ylioppilaita ja lukion suorittaneita(n. 96%).

6 Miksi hakea lukioon? Lukio ei sulje mitään jatko-opintopaikka vaihtoehtoa pois. Tykkäät opiskella tai haluat menestyä ja olet valmis ponnistelemaan tulevaisuutesi vuoksi. Voit suorittaa lukio diplomeja (Kuusankosken lukiossa musiikista, liikunnasta ja kuvaamataidosta). Voit liittää muita opintoja kuten vaihto- oppilasvuoden, musiikkiopiston tai vaikka kesälukion lukiokoulutukseesi.

7 Lukion suorittaminen 1. vuoden aikana eniten pakollisia kursseja. 2. vuoden aikana enemmän syventäviä ja soveltavia kursseja + yo–suunnitelma. 3. Vuotena pääasiassa syventäviä kursseja + yo- kirjoitukset

8 Kaikille pakollinen äidinkieli
YO-kirjoitukset Reaaliaine Ruotsi Matematiikka Vieraskieli Kaikille pakollinen äidinkieli

9 Mihin lukion jälkeen? Lukio on erittäin hyvä pohja kaikille jatkokoulutuksille. Yliopisto. Ammattikorkeakouluopinnot. Ammatilliset opinnot. Muita vaihtoehtoja esim. Oppisopimus. Työelämä.

10 Pitkä vai lyhyt matikka?
Yhteinen kurssi Pitkä matikka - 10 pakollista, kolme syventävää + soveltavia Lyhyt matikka - kuusi pakollista, kaksi syventävää + soveltavia Vaihdot mahdollisia

11 Kuusankosken lukio

12 Miksi hakea kuusankosken lukioon?
Lukiossamme on laaja kurssitarjonta ja pätevä henkilökunta. Lukiostamme on tullut hyvät tulokset kirjoituksista. Lukiomme on sopivan kokoinen (oppilaat ja opettajat tuntevat toisensa). Meillä on aktiivinen oppilaskunta.

13 Miksi hakea kuusankosken lukioon?
Lukio sijaitsee keskellä kaupunkia ja sinne on hyvät liikenneyhteydet. Lukiossamme on mahdollisuudet opiskella logistiikkaa. Monipuoliset liikunta mahdollisuudet välitunneilla ja hypäreillä. Koska olemme pieni lukio, opettajilla on enemmän aikaa oppilasta kohden.

14 Lukiostamme löytyy monipuolisia kursseja
Tutorkurssi: Lukio-opiskelun esittelyä mm. yseille ja niiden vanhemmille & koulun edustajana toimiminen. Mentorikurssi (Uusi lukio-uskalla kokeilla-hanke): Lukiossa toimiva ”läksykerho”, eli apua opinnoissa ja muihin lukioon liittyvissä kysymyksissä. Kurssilla tutustutaan myös esimerkiksi siihen, millainen oppija kukin on tai miten käsitellä koulustressiä, jne.

15 Lukiostamme löytyy monipuolisia kursseja
Kansainvälisyyskurssi: Mahdollisuus toimia isäntäperheenä ulkomaalaiselle opiskelijalle ja matkustaa itse myös ulkomaille. Muita kursseja ovat mm. oppilaskunta, yrittäjyyskurssi, retkeilykurssi, lehtikurssi, monipuolinen kielivalikoima, logistiikkakurssit, Urheiluakatemia ja koulun ulkopuoliset kurssit.

16 Kuusankosken lukio Yksi Kouvolan neljästä päivälukiosta.
Kuusankosken lukio syntyi kun Kuusaan ja Voikkaan lukiot yhdistettiin. Lukiolla on 27 opettajaa. Kuusankosken lukio tarjoaa opiskelijoilleen laajan kurssitarjonnan.

17 Kysymyksiä lukioon liittyen?Kk


Lataa ppt "Lukio."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google