Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kaksoistutkinto.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kaksoistutkinto."— Esityksen transkriptio:

1 Kaksoistutkinto

2 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Ammatillista perustutkintoa opiskeleva voi suorittaa osan perustutkintoon kuuluvista opinnoista lukiotavoittein ja osallistua ylioppilaskirjoituksiin. Lukio-opinnot korvaavat ammatillisessa perustutkinnossa (180 osp) Yhteisten tutkinnon osien (35 osp) sekä Ammatillisten tutkinnon osien (145 osp) opintoja

3 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Opiskeluaika on 3– 4 vuotta. Yhteistyölukio on Joensuun lyseon lukion aikuislinja. Valmistuessaan opiskelija saa ammatillisen perustutkintotodistuksen ja ylioppilastutkintotodistuksen. Opiskelija ei saa lukion päättötodistusta, ellei suorita siihen tarvittavia kursseja. Kolmoistutkinnon suorittaminen on myös mahdollista.

4 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Miksi? Paremmat työelämä- ja jatko-opintovalmiudet - Opiskelu on vaihtelevaa ja haasteellisempaa: Ammatilliset opinnot, työssäoppiminen ja lukio-opinnot vuorottelevat keskenään.

5 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Vaatii opiskelijalta sitoutumista opiskeluun samalla tavalla kuin lukiossakin. Peruskoulun lukuaineiden keskiarvon suositellaan olevan vähintään seitsemän ja kirjoitettavissa aineissa arvosanat mielellään vähintään seitsemän.

6 Lukiotavoitteiden mukainen opiskelu
päiväopintoina opiskellaan Äidinkieltä Englantia Ruotsia Matematiikkaa (lyhyt) Tarjolla on myös reaaliaineita (fysiikka, psykologia, terveystieto). Reaaliaineiden opetus on yhteistoiminta-ajalla eli ti ja to klo Reaaliaineiden opiskelu aloitetaan 2. opiskeluvuonna.

7 Lukiotavoitteiden mukainen opiskelu
iltaopintoina opiskellaan Pitkää matematiikkaa Muita reaaliaineita Opintoja voi tehdä myös verkossa. Aikuislukiolla on hyvä verkkokurssitarjonta.

8 Lukiotavoitteiden mukainen opiskelu
Päiväopetus on Otsolan tiloissa ja opettajina ovat Aikuislukion opettajat. Lukiojaksoja on kuusi, jotka suoritetaan erillisinä jaksoina seuraavasti 1. opiskeluvuosi 1 lukiojakso (L1) 2. opiskeluvuosi 2 lukiojaksoa (L2 ja L3) 3. opiskeluvuosi 2 lukiojaksoa (L4 ja L5) 4. opiskeluvuosi 1 lukiojakso (L6)

9 Lukio-opintojen jaksotus

10 Lukiojaksojen sisällöt

11 Tulevaan lukuvuoteen liittyvää
- 1. jaksossa ei ole lukiojaksoa 1. vuoden opiskelijoilla. Lukiojakson ajankohta selviää omassa koulutusyksikössä. - Iltaopintoina on tarjolla nollakurssit (=peruskoulua kertaava) äidinkielessä, englannissa, ruotsissa ja matematiikassa. Suositellaan, jos peruskoulun päättötodistuksen arvosana on jossakin näissä aineissa alle 7.

12 Tulevaan lukuvuoteen liittyvää
- Jos kaksoistutkinnon suorittaminen ei kiinnosta, niin omaa osaamistaan voi kehittää opiskelemalla lukiotavoitteisesti vain tiettyjä aineita, esim. pitkää matematiikkaa, fysiikkaa jne.

13 Lisätietoa / Opiskelemaan / Opiskelu Riveriassa / Kaksoistutkinto Lukio-opintojen koordinointi ja opinto-ohjaus Tuija Alhainen, p  243

14 Jos kiinnostuit asiasta, niin ota yhteyttä joko omaan ammatilliseen opoon tai kahden tutkinnon opoon. Kiitos!


Lataa ppt "Kaksoistutkinto."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google