Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö"— Esityksen transkriptio:

1 Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Kone- ja tuotantotekniikan insinööri (AMK) Raahe, – (? ) -> 240 OP(n. 4 vuotta)

2 Kone- ja tuotantotekniikan insinöörikoulutus
Koulutuksessa keskitytään teollisuuden tuotantomenetelmiin, koneisiin ja prosesseihin. Koulutus luo pohjan suunnittelu-, käyttö-, laatu- ja materiaalihallintotehtäviin. Opiskelua tukevat alalla käytössä olevat suunnitteluohjelmistot tuotteen suunnittelusta tuotannon virtuaalimallinnukseen. Käytännön toteutus- ja harjoitteluympäristöä tullaan soveltamaan Raahessa käytössä oleviin mahdollisuuksiin. .

3 Kone- ja tuotantotekniikan insinöörikoulutus
Koulutuksen laajuus on 240 opintopistettä, kesto 4 vuotta (opinto-ohjelma) Opinnot koostuvat seuraavista opintojaksoista, laajuus opintopisteinä oikealla. Jaksot on lajiteltu osaamisaiheittain, toteutus ajoittuu useimmissa aiheissa eri vuosikursseille. .

4 Kone- ja tuotantotekniikan insinöörikoulutus
Koulutuksen laajuus on 240 opintopistettä, kesto 4 vuotta (opinto-ohjelma) Opinnot koostuvat: .

5 Kone- ja tuotantotekniikan insinöörikoulutus
Koulutuksen laajuus on 240 opintopistettä, kesto 4 vuotta (opinto-ohjelma) Opinnot koostuvat: .

6 Kone- ja tuotantotekniikan insinöörikoulutus
Koulutuksen laajuus on 240 opintopistettä, kesto 4 vuotta (opinto-ohjelma) Opinnot koostuvat: .

7 Kone- ja tuotantotekniikan insinöörikoulutus
Vaihtoehtoiset ammattiopinnot suuntaavat opiskelijaa valitsemaan oman kiinnostuksensa mukaan eri substansseihin oman kiinnostuksen mukaisesti seuraavasti – Koneensuunnittelu ja kunnossapito: .

8 Kone- ja tuotantotekniikan insinöörikoulutus
Vaihtoehtoiset ammattiopinnot suuntaavat opiskelijaa valitsemaan oman kiinnostuksensa mukaan eri substansseihin oman kiinnostuksen mukaisesti seuraavasti – Robotiikka, virtuaalituotanto , johtaminen: .

9 Kone- ja tuotantotekniikan insinöörikoulutus
* vaihtoehtoisia ammattiopintoja on vähintään 30 opintopistettä ja myös * vapaasti valittaviin opintoihin voi ottaa jonkin em. kokonaisuuksista = opintopistettä lisää (tosin silloin tulee suorittaneeksi > 240 opintopistettä), mutta ihan mitä tahansa tarjoamaamme opintoja, myös muista korkeakouluista = opiskelija valitsee itse * harjoittelu (30 op), konetekniikan alan yrityksessä, tuotannossa, suunnittelussa, työnjohdossa, mahdollista suorittaa myös kansainvälisessä vaihdossa – keväällä 2022 * opinnäytetyö (15 op), opintojen loppuvaiheeseen sijoittuva insinöörityö, jonka tarkoituksena on osoittaa opiskelijan kyvyt soveltaa tietoja alan asiantuntijatehtävissä. Opinnäytetyö tehdään useimmiten yhteistyössä työelämän kanssa, ja aihe voi löytyä esimerkiksi harjoittelupaikasta.  - syksyllä 2022 .

10 Kone- ja tuotantotekniikan insinöörikoulutus
Hakuaika: 5.9 – Valintakoe (valtakunnallinen) Valintakokeeseen valmentava kurssi Raahe-opistolla alkaen Taustalla tehty koulutuksen suunnittelu ja jo tässä vaiheessa mm. opintojen aikaisten harjoittelupaikkojen mahdollisuus ja tarjonta ~mukana n. 20 alueen yritystä ja muut toimijat, Raahen kaupunki, Kauppakamari jne…

11 Kone- ja tuotantotekniikan insinöörikoulutus
Käytäntöä: * Tunnit pidetään klo – välisenä aikana, 4 laskennallista oppituntia kerrallaan, seuraaminen joko paikan päällä tai verkossa tai jälkikäteen verkosta * Osa opinnoista sisältää pakollisia lähiopetukseen kuuluvia tehtäviä, laboratorio, kielet, harjoitukset ~arviolta n. 15 % kokonaisuudesta * Näistä suurin osa perjantaina ja / tai lauantaina , joko Raahessa tai Kajaanissa * Tentit verkossa/Raahessa/ Kajaanissa/omakustanteisesti missä vain (virkavalvonnan perusteella) * Pyrimme saamaan Tutor opettajan Raaheen ja osan ammattiaineiden opettajista ml. yrityksistä

12 Kone- ja tuotantotekniikan insinöörikoulutus
Käytäntöä:

13 Kone- ja tuotantotekniikan insinöörikoulutus
Käytäntöä:

14 Kone- ja tuotantotekniikan insinöörikoulutus
* Lopuksi: Päivitämme opetussuunnitelmaamme vuosittain ja varaus muutoksiin pidätetään, toki tähtäin on aina siellä insinöörin ammatissa – mikä näkyy esimerkiksi matemaattis-luonnontieteellisten aineiden perinteisenä osuutena. Esimerkiksi robotiikka on osoittautunut suosituksi ja vetovoimaiseksi osaamisen kohdentamiseksi, olemmekin viimeisimmässä ops-työssä laajentaneet alan opintoja edelleen. 4:n opintovuoden aikana saattaa tulla sellainen mahdollisuus, että suunnittelemme Raahen ja lähiseudun alueen tarpeita vastaamaan kokonaan uuden 15 opintopisteen laajuisen moduulin, yhdessä alueen elinkeinoelämän kanssa. .

15 Kone- ja tuotantotekniikan insinöörikoulutus
Kiitos ! Jari Kähkönen


Lataa ppt "Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google