Aikuissosiaalityön nuorten palvelut

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Verkkoasioinnin uudistaminen – suuntaviivoja
Advertisements

Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
Jämsän työllisyyspalvelut
Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
Komentajankadun korjausliikkeiden tavoitteet
Petra –nuoret työhön ja kouluun ESR- projekti
Sosiaality ö opiskeluterveydess ä Opiskelukuraattorin työ Kopparitoiminta.
Nuoriostyön avustukset Ilmajoki&Kokkola. Julkishallinnon avustukset avustustahoittain •Lääninhallitusten kautta •Suoraan Opetusministeriöstä •CIMO.
Kela tukemassa vajaakuntoisen nuoren opintoja
Uudistuva sosiaalihuoltolaki ja työelämäosallisuus
Toimeentulotuen perusteet Sotetalo/auditorio
Palveluohjaus Ota Koppi 2 –tilaisuus
ULKOMAALAISTAUSTAISTEN TOIMEENTULOTUKIOHJE
NUORISOTAKUU SAK/Pirjo Väänänen.
Nuorten ohjautuminen Starttivalmennusverkoston tapaaminen Joensuu.
Ehkäisevä päihdetyö aikuissosiaalityössä
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
On – toteutettava ESR-projekti, jonka tavoitteena on vähentää vuotiaiden nuorten sosiaalista, taloudellista ja työmarkkinallista.
SOS-hanke/Aikuissosiaalityö
Sosiaalihuoltolaki.
SOSIAALITURVA  Sosiaaliturva koostuu sosiaalihuollosta ja sosiaalivakuutuksesta  Sosiaalihuollolla tarkoitetaan 1. Sosiaalipalveluita.
NUORTEN PAJA Anu Lounatvuori Johto Perhe- ja sosiaalipalvelut Perhepalvelut Aikuisten psykososiaaliset palvelut Mielenterveys- ja päihdepalvelujen.
AIKUISSOSIAALITYÖ OSALLISUUTTA TUKEMASSA Marja Paananen kehittäjäsosiaalityöntekijä.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Kuraattorin tuki nuorille taloudellisissa asioissa toisen asteen oppilaitoksissa ja nuorten työpajoilla Tiina Viskari, kuraattori + toisen asteen kuraattoritiimi.
1 Koulutusrahaston etuudet. 2 Koulutusrahasto lyhyesti Työmarkkinajärjestöjen hallinnoima rahasto Tukee omaehtoista ammatillista aikuiskoulutusta Etuudet.
Perustoimeentulotuki siirtyy Kelaan – miten asiakas saa sosiaalityön palvelut? Eduskunta, Pikkuparlamentin Kansalaisinfo Minna Kivipelto, THL.
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
Tarpeen mukaiset palvelut... Asiakkaiden tarpeen mukaiset päätökset päätösten mukaiset palvelut, toteutuneen palvelun mukainen laskutus… Tiedotus, neuvonta.
1 Vammaislakien yhdistäminen Keijo Kaskiaho Kouvolan Vammaisneuvosto Keijo Kaskiaho.
Pidämme huolta työ- ja toimintakyvystämme sekä tulevaisuudestamme Kainuun tilasoinnin hyödyntäminen käytännössä Respekti väliseminaari.
MIKÄ ON PROJEKTI / HANKE?. Projekti  …. On joukko ihmisiä ja muita resursseja, jotka on tilapäisesti koottu yhteen suorittamaan tiettyä tehtävää,
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
KATAJAINEN -ryhmämuotoinen päivätoiminta
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Sosiaalialan asiantuntijapäivät
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Nuorten osallisuus Ohjaamoissa
RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ
VISIO Ohjaamojen tavoitteena on nuorten työllistymisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen tarjoamalla tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Ohjaamot.
LAPSIPERHEIDEN SOSIAALIPALVELUT PUNKALAITUMELLA
Ennakkotuloksia toimeentulotuen Kela-siirrosta
Sosiaalisen kuntoutuksen tiimi
TE-toimisto KELA Hyvinvointitoimiala Muut toimialat Ohjaamo
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Terveys- ja sosiaalipalvelun työpaikat kunnan asukasluvun mukaan 2015
Ohjaamo Porvoo/ Navigatorn Borgå
Lasten ja nuorten asiantuntijaryhmän näkökulma
Työvoima- ja yrityspalvelujen alueelliset kokeilut 2017 ja
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Kuntien palvelutuotannon kustannuksia
Läheisen ohjaus terapiatyössä
Eksoten kommentit ja kokemukset sekä alustavat tulokset
Opintotuki ja Aalto-yliopiston opintotukipalvelut
Työikäisten kuntoutus
Työllisyyspoliittisen avustuksen käyttö ja rajoitukset
OTE maakunnassa – Polut kuntoon
Koulutuskokonaisuus - työkykytiimi
PÄHEE OTE Satu Laakoli Kela.
Terveys- ja sosiaalipalvelujen työpaikat kunnan asukasluvun mukaan 2016 TOL2008 toimiala Q 2018 tilastokeskus.fi/alueonline.
Tukea työhön paluuseen tai työssä jaksamiseen
Ohjaamopäivä Kotka Merja Hilpinen
Perhekeskustoiminnan työpaja
Asumistuki ja toimeentulotuki
Inspiraatioita ja voimavaroja kansalaistoiminnasta nuorille aikuisille
Kelan palvelukanavat Neuvontapalvelupäivät, Paasitorni
Tunnetko jo talous- ja velkaneuvonnan palvelut?
Esityksen transkriptio:

Aikuissosiaalityön nuorten palvelut 19.8.2015

Aikuisten keskus Toiminta käynnistyi helmikuussa 2015 (Technopoliksen uudisrakennuksessa pääkirjaston vieressä, osoitteessa Valtakatu 51) Tällä hetkellä talosta löytyvät seuraavat toimijat: aikuissosiaalityö, talous- ja velkaneuvonta, maahanmuuttopalvelut, työelämäosallisuutta tukevat palvelut (TEOT) sekä psykososiaalisen kuntoutuksen liikkuva toiminta (LIITO). Työntekijöitä yhteensä noin 90. Neuvontapiste palvelee arkisin klo 8 – 16 ilman ajanvarausta. ETELÄ-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI 26.12.2018

Aikuissosiaalityön nuorten tiimi (Lappeenranta) Kohderyhmänä alle 25-vuotiaat ammattikouluttamattomat nuoret (n. 300 nuorta) Tiimi koostuu sosiaalityöntekijästä, kahdesta sosiaaliohjaajasta sekä etuuskäsittelijästä. Käytettävissä myös psykiatrisen sairaanhoitajan työpanosta. Asiakkuuteen tullaan yleensä kirjallisen/sähköisen toimeentulotukihakemuksen kautta. Sosiaalityöntekijä ja ohjaat tekevät asiakastyötä, jossa tavoitteena palvelutarpeen arviointi ja tarvittavien palveluiden järjestäminen. Nuorten palveluprosessia ollaan parhaillaan uudistamassa ja kehittämässä nuorten palvelutarpeita paremmin vastaavaksi. Keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat MTPA, TEOT, TYP ja talous- ja velkaneuvonta. Yhteistyö Ohjaamon kanssa? ETELÄ-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI 26.12.2018

Aikuissosiaalityön prosessi Vireilletulo Tilannearvio Suunnitelma ja sen toteutus Suunnitelman seuranta ja arviointi Asiakkuuden päättäminen (Lähde: Närhi, Kati 2009) ETELÄ-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI 26.12.2018

Lainsäädännöstä Kuntien aikuissosiaalityön toimintaa sääteleviä keskeisiä lakeja ovat sosiaalihuoltolaki ja toimeentulotukilaki. Sosiaalihuoltolain uudistuksessa (kevät 2015) korostuu palvelutarpeenarvioinnin ja ennaltaehkäisyn merkitys sekä omatyöntyöntekijän rooli. Nuorisopalvelutakuu (SHL 17, 36, 42 §) Nuorten sosiaalisella kuntoutuksella tuetaan nuorisotakuun toteuttamista tukemalla nuorten sijoittumista työ-, työkokeilu-, opiskelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikkaan sekä ehkäistään näissä keskeyttämistä. Lakiin sisältyvä nuorisopalvelutakuu koostuu omatyöntekijän työstä, palvelutarpeen arvioinnista sekä nuorille kohdennetusta sosiaalisesta kuntoutuksesta. Tavoitteena on yhden palvelupisteen kautta toteutuva palvelu, jonka kautta nuori saa tarvitsemansa moniammatillisen tuen kunnes sosiaalipalvelujen tarvetta ei enää ole. Nuorisopalvelutakuu on suunnattu alle 25-vuotiaille nuorille. Toiminta toteutetaan tarpeen mukaisesti yhteistyössä nuorisotoimen, terveystoimen, opetustoimen, työ- ja elinkeinohallinnon sekä järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa. Yksittäisten projektien sijaan tuki muodostaa jatkumon, jossa tuki räätälöidään nuoren tarpeiden mukaisesti. Nuorisopalvelutakuuta voidaan hyvin toteuttaa esimerkiksi osana Ohjaamo -toimintaa. (Sosiaalihuoltolain soveltamisopas 2015) ETELÄ-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI 26.12.2018

Toimeentulotuki ​Toimeentulotuki on viimesijainen yhteiskunnan tukimuoto taloudellisiin vaikeuksiin joutuneille henkilöille ja perheille. Se on tarkoitettu tilapäiseksi tai muita tuloja ja etuuksia täydentäväksi avuksi. Toimeentulotukea haetaan pääsääntöisesti kirjallisella tai sähköisellä hakemuksella. Tukea voi tarvittaessa hakea myös suullisesti. Toimeentulotuen suuruus määritetään käytettävissä olevien tulojen ja varojen ja toimeentulotukeen oikeuttavien menojen sekä perheen koon mukaan. Toimeentulotuki koostuu perustoimeentulotuesta, täydentävästä toimeentulotuesta ja ehkäisevästä toimeentulotuesta. Huolehdittava, että ensisijaiset etuudet esim. asumistuki, työttömyysturva, opintotuki ovat haettuna. Toimeentulotukea ei yleensä peritä takaisin. Toimeentulotuki voidaan kuitenkin periä takaisin, jos se myönnetään jonkin etuuden viivästymisen takia (esim. asumistuki, sairaus- ja työttömyyspäiväraha, opintotuki, eläkepäätös). Perustoimeentulotuki siirtyy Kelaan 1.1.2017 ETELÄ-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI 26.12.2018