Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
SEINÄTÖN PAJA- VERKOSTOTAPAAMINEN Työpaja-seinillä ja ilman
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Ohjaus koulutusta ja tutkimusta koskevassa kehittämissuunnitelmassa vuosina 2003 – 2008 Jyväskylä
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN KEHITTÄMISPÄIVÄT 2014 Turku 8.10.
Uudistunut aluehallinto ja TYKE-tehtävä
TUTKE II toimeenpano OSAOssa
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Työllisyys, osaaminen, osallisuus - Miten kehittämistä jatketaan Välkkeen jälkeen? Rakennerahastoasiantuntija Jaana Niemi
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
HUOMENNA AVOIN YLIOPISTO Puheenjohtaja Kari Seppälä Yliopistojen aikuiskoulutusverkosto
ITÄ-SUOMEN RAKENNERAHASTOPÄIVÄT MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN ARVIOINTI Aila Ryynänen Neuvotteleva virkamies TEM, alueiden kehittämisyksikkö.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
HALLITUSOHJELMAN KÄRKIHANKKEET Osaaminen ja koulutus Nuorisotakuusta yhteisötakuun suuntaan Martti Rantalan ote OKM kärkihankemateriaalista.
Ammatillisen koulutuksen ohjauksen laadunvarmistus Pasi Kallioinen, Sataedu & VeeVee Virtanen, SAKU ry OPINTO-OHJAUKSEN MITTARISTO JA SEN KÄYTTÖKOKEMUKSET.
VALMA ja TELMA – kenelle ja miten?. Taustaksi toisen asteen tutkinto edellytys jatko-opinnoille ja/tai siirtymiselle työelämään – tavoite, että kaikki.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tulevaisuuden haasteet ja ratkaisut Ylijohtaja Mika Tammilehto
Siirtymät sujuviksi- hanke SISU PKKY, OSAO, WinNova ja SEDU yhteishanke Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma.
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Arviointituloksista kehittämiseen Ammatillisen koulutuksen reformin tilannekatsaus Opetusneuvos Tarja Riihimäki.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Ohjaus uudistuvassa ammattikoulutuksessa Elise Virnes
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOS)
Elinikäisen ohjauksen kehittämisen koordinointitehtävä
Hyvinvoinnin edistäminen ammatillisessa koulutuksessa Tampere 27. 4
VERTUe - Ohjaten ja vertaistukien ammattilaiseksi 11/2016 – 12/2017
Ammatillisen koulutuksen valtionosuusrahoitus vuosi >
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
Elinikäinen ohjaus Suomessa
PONTTI –Pohjoista ohjausosaamista nuorisotakuuseen, 5op
Erityisavustus korkeakouluille korkeakoulutuksen kehittämiseen
Läpäisyn tehostamisohjelman tulokset
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
Jatkoväylä – sujuvasti ammatillisesta koulutuksesta ammattikorkeakouluun Tki-asiantuntija Petra Paasonen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu.
Henri Helander Marika Lindroth Valtteri Karhu
Oppijan verkkopalvelu eHOPS
EU-rahoitus -info: Ajankohtaista rakennerahastoista
Verkko-ohjaushankeen tilannekatsaus
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
KOHTAAMO Verkko-Ohjaus
Yrittäjyyskasvatuspäivät 2017
Saimaan ammattiopisto Sampo
Kestävää kasvua ja työtä ESR
Ajankohtaista KPEDUssa ja ammatillisessa koulutuksessa
YHDESSÄ HYVÄ OTE Etelä-Karjala ja Kymenlaakso
Puheenjohtaja Kati Turtiainen
POKE Pakolaistaustaisten ohjauksen kehittäminen ELO -foorumi 21. 9
Osaamisperusteisuus todeksi – käytäntöjä ja työkaluja
Keski-Suomen ELY-keskuksen ESR-haku
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Järjestökoulutuksen kehittäminen
– sujuvien siirtymien kansallinen koordinointi
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Osaaminen esille Europassilla
Ajankohtaista korkeakoulupolitiikassa opetusneuvos Sanna Hirsivaara
Esityksen transkriptio:

Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat siirtymät ja Osuva ohjaus Helsinki 8.12.2015

Sujuvat siirtymät Luodaan, pilotoidaan ja mallinnetaan valtakunnallisesti yhteneviä, koulutuksen järjestäjien yhteistyöhön perustuvia siirtymävaiheen palveluita, toimintamalleja ja pedagogisia ratkaisuja. Palvelut ja toimintamallit vakiinnutetaan osaksi koulutusjärjestelmää ja koulutuksen järjestäjien toimintaa. Keskeiset toimintamallit opintonsa keskeyttäneiden välittömän eteenpäin poluttamisen yhtenäiset toimintatavat aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen toimintamallien uudistaminen osana joustavia ja yksilöllisiä opinto- ja tutkintopolkuja koulutuksen henkilökohtaistamisen mallit työllistymistä ja jatko-opintoihin sijoittumista tukevien toimintamallien ja palvelujen juurruttaminen osaksi oppilaitosten toimintaa. Valtakunnallisen kehittämistyön pohjaksi ja tueksi kootaan sekä olemassa olevat toimintatavat ja -mallit että alueellisissa hankkeissa kehitettävät mallit ja arvioidaan niiden valtakunnallinen hyödynnettävyys. 18.9.2018

Kärkihanke 3: Nopeutetaan siirtymistä työelämään Tavoitteena pidemmät työurat ja joustavat opintopolut koulutusasteiden sisällä ja välillä. Tuetaan opintojen loppuun suorittamista, työnteon ja opiskelun yhteensovittamista sekä siirtymistä työelämään. Keskeiset toimenpiteet Nopeutetaan toiselta asteelta korkeakouluihin siirtymistä (valintakoemenettelyjen uudistaminen, opinto-ohjaus, toisen asteen ja korkea-asteen sekä työelämän yhteistyön lisääminen). Sujuvoitetaan korkeakouluopintoja mahdollistamalla ympärivuotinen opiskelu ja parantamalla aiemmin hankitun osaamisen tunnustamista (työelämässä hankitun osaamisen tunnustaminen, opiskelun ohella tehtävän työn opinnollistaminen ja hyväksiluku). Kehitetään korkeakoulujen digitaalisia oppimisympäristöjä, verkko-opetustarjontaa ja digitaalista koulutusyhteistyötä palvelemaan opintojen sujuvoittamista ja nopeampaa korkeakoulutukseen siirtymistä.. Päivitetään kelpoisuusvaatimuksia julkisella sektorilla. 18.9.2018

Sujuvat siirtymät: kevään 2016 haun painopisteet Haussa haetaan rahoitettavaksi sujuvia siirtymiä tukevia hankkeita, joilla edistetään nuorten siirtymistä nopeammin jatko-opintoihin.   Hankkeissa on keskeistä toiselta asteelta korkeakouluopintoihin siirtymisen nopeuttaminen  joustavien ja yksilöllisten opintopolkujen avulla erilaisten oppimisympäristöjen hyödyntäminen aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustamisen parantaminen toisen asteen ja korkea-asteen yhteistyön tiivistäminen (sukupuolten välisen tasa-arvon edistäminen). 18.9.2018

ZOOMI – sujuvien siirtymien kansallinen koordinointi ZOOMI on Sujuvat siirtymät -osion koordinointihanke, joka toteutetaan Opetushallituksen ja Saku ry:n yhteistyönä 1.8.2015–31.7.2018. Hankkeen tehtävänä on muodostaa valtakunnallinen verkosto, jossa mukana mm. sujuvat siirtymät -osion alueelliset ja valtakunnalliset ESR-hankkeet ja niiden koulutuksen järjestäjät tukea, neuvoa ja kouluttaa verkostoa koota ja nostaa esiin jo olemassa olevia toimivia ja joustavia siirtymä- ja koulutusmalleja hakkeiden kehittämistyön tueksi selvittää ja tunnistaa koulutuspolun varmentamiseen liittyviä haastekohtia yhteistyössä hanketoimijoiden kanssa ja sovittaa yhteen kansallisella ja ESR-rahoituksella kehitettäviä kokonaisuuksia tuottaa määrällistä ja laadullista seuranta- ja tutkimustietoa kehittämistyön tueksi sekä arvioida koordinoitavan hankekokonaisuuden kehittämistyön vaikuttavuutta. 18.9.2018

Osuva ohjaus Vahvistetaan ensisijaisesti Ohjaamon ja Opintopolku.fi:n palvelukykyä kehittämällä monialaista tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluosaamista ja toimintatapoja. Toiminta kytkeytyy ESR-nuorisotakuu-toimenpidekokonaisuuteen. Koulutusten kehittämistä ja koulutusta: moniammatillinen yhteistyö, räätälöityä koulutusta kohderyhmän mukaa. Kohderyhmä Ohjaamoissa työskentelevät ja Opintopolku.fi-verkkopalvelua hyödyntävät opinto-ohjaajat, uraneuvojat ja muut ohjaus- ja koulutuspalveluiden asiantuntijat, palveluhenkilöstö 18.9.2018

Osuva ohjaus: kevään 2016 haun painopisteet Vahvistetaan Opintopolku.fi-palvelua hyödyntävien opinto-ohjaajajien, uraneuvojien ja muiden ohjaus- ja koulutuspalveluiden asiantuntijoiden kykyä käyttää aktiivisesti Opintopolku.fi-palvelua sekä muita digitaalisia palveluja opintojen suunnittelun tukena erityisesti koulutukseen hakeutumisvaiheessa. Hakeutujalle muodostuu realistinen kuva tutkinnon ammattitaitovaatimuksista ja tulevista opinnoista. Tämä tukee opintojen loppuun saattamista ja työllistymistä opintojen jälkeen.  Hankkeissa luodaan koulutukset tai muut osaamisen kehittämistavat ja vahvistetaan kohderyhmien osaamista eri tavoin. Etunimi Sukunimi 18.9.2018

Osuva ohjaus: kevään 2016 haun painopisteet 2. Vahvistetaan tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluissa tarvittavaa monikulttuurista osaamista. Hankkeissa luodaan koulutukset ja koulutetaan kohderyhmää. Ohjaamoihin suunnatuissa koulutushankkeissa monikulttuurisen osaaminen kehittäminen tukee Ohjaamo-toimintamallin monialaista ohjausosaamista. Koulutuksen järjestäjille suunnatuissa hankkeissa toiminta tukee opinto- ja ohjausprosesseihin liittyviä toimintatapoja sekä opiskelukykyä ja -motivaatiota vahvistavia toimia, joilla voidaan tukea opintojen loppuun saattamista ja työllistymistä opintojen jälkeen. Etunimi Sukunimi 18.9.2018

Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet ESR-nuorisotakuu: Lukioiden työelämäyhteistyö Helsinki 8.12.2015

Lukioiden työelämäyhteistyö Edistetään lukioiden työelämäyhteistyötä kehittämällä ja pilotoimalla lukion ja työelämän yhteistyön toimintamalleja sekä vahvistamalla yrittäjyysosaamista. Työelämän konkreettinen mukanaolo hankkeissa Yhteistyö ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen kanssa Kokemusten perusteella luodaan valtakunnalliset periaatteet lukioiden työelämäyhteistyölle. Seuraava haku syksyllä 2016. 18.9.2018

Lisätietoa www.rakennerahastot.fi www.minedu.fi 18.9.2018