Pöytätennis.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toistokoe Sama koe toistuu monta kertaa.
Advertisements

Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.
PalloviestiV3+ Muodostakaa jono ja kuljettakaa palloa päänne päälle jonon ensimmältä jonon viimeiselle ja palauttakaa pallo ensimmäiselle kuljettaen sitä.
Kimble- game Intensiivikurssi.
Suomen Jääkiekkoliitto1 JÄÄKIEKKO PELINÄ LTV1.
NJS PELIKIRJA 7v NJS Pelikirja Mikä on pelikirja? Miksi joukkueilla on pelikirja? Minkälaisia pelikirjoja joukkueilla on? NJS
PELIROHKEUDEN KEHITTÄMINEN- KOULUTUSPÄIVÄT Suomen Urheiluopisto, Vierumäki JÄÄKIEKKOVALMENTAJAKERHO.
Jouni Paakkinen Perusopetuksen päätelaiteprojekti.
Matematiikkaa 3 a Kertausjakso – Geometria MATEMATIIKKAA 3 A © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Kiinalainen keittiö.
Matematiikkaa 3 a Kertausjakso – Laskuja MATEMATIIKKAA 3A, KERTAUSJAKSO LASKUJA © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
CADS Piirto-ohjelma Katselu- ja tulostusohjelma. Käytämme siis piirto-ohjelmaa Planner Client 16 TAI Planner Client 15, jos opettaja niin sanoo... Seuraavaksi.
♣♦♥♠ NT VÄRINKÄSITTELYN PERUSTEITA Kirjan sivut ja ♣♦♥♠ NT 1Bridgen peruskurssi 2. oppitunti.
Joukkueen pelisäännöt FC KasiYsi P05 päivitetty
Suhdannevaihtelut.
Monipuolista tietoa nuoren elämään liittyvistä asioista yhdestä paikasta asuminen, opiskelu, työ, terveys, miten maailmalle, vapaa-aika ja niin edelleen.
Kissa Onni Salminen.
YLLÄPITÄJÄ Miten pääsen alakuun? …ja siitä sitten etiäpäin
Matematiikkaa 3b © Varga–Neményi ry 2017
Jalkapallo Aapo Manni.
Miten Aloittaa Valokuvaus Liiketoimintaa
Ilma.
Kultakuume Mikko ja Vili.
National Hockey LEAGUE
PELIN IDEA.
ERIKOISJOUKKUEET ”Erikoisjoukkueilla” viitataan yleensä kolmanteen joukkueeseen hyökkäyksen ja puolustuksen lisäksi. Erikoisjoukkueita käytetään, kun yritykseen.
Itä-Suomen yliopisto, Liikunnan perusopinnot Sari Asikainen, Lauri Jaakkola & Mikko Virtanen Kin-Ball pikaopas.
SÄÄNTÖJÄ.
Urheilu YhdYsvallat.
Jesuiitat Jesuiitat eli jesuiittaveljestö on katolisen kirkon sääntökunta ja sotilaallinen osasto. Se sai alkunsa 1500-luvulla Pariisissa opiskelleiden.
Salibandy.
FJK -06 PELIMUOTO 8 VS 8 PELITAPA 3 – 1 – 3 / Tasapaino koko kentällä
Päihteet Minna, elias ja kalle.
Islamin synty ja Koraani
Salibandy Niko Malm.
Keisari kannustaa uudistuksiin
HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT
Matematiikkaa 3b © Varga–Neményi ry 2017
Jerusalemin nähtävyydet
Yhdistävä tekijä. © Irene Vuorisalo 2017.
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ
Pelaaminen Linuxilla.
Normandian maihinnousu, 1944
Vesivoima.
Brasilianjujutsu Brasilialainen jujutsu (BJJ) on brasilialaisten Helio ja Carlos Gracien judosta kehittämä kamppailu- ja itsepuolustuslaji, joka perustuu.
Kunnioita Peliä -teksti
KRISTINUSKO LEVIÄÄ ROOMASSA
Lääkeaineet Aspiriini oli ensimmäinen laboratoriossa valmistettu lääke. Asetyylisalisyylihappo eli aspiriini on maailman tunnetuin särkylääke, ja sen on.
Aalto-yliopiston ylioppilaskunta
Tuulivoima.
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
TOP-info Lanu osaamisala
Joukkueen päivitetyt pelisäännöt
Jalkapallo.
SUKUTUTKIMUS Kaikki pystyvät tutkimaan sukuaan helposti ja kiinnostavasti Koko tutkimus tehdään tietokoneella Jokainen opiskelija tutkii itsenäisesti.
PDPP-työpaja Mitä tehdään?.
Pelaajalle tehtävät ennen fba-tapahtumaa - tunnusten aktivointi huoltajan toimesta - harjoituspäiväkirjan pitäminen.
Tilaustoimitusprosessin kuvaus
Pelipaikat numeroina 3 m viiva
Ti-Tu koulutus - KERTAUS
LASTENVAUNUT Tekijät: Hytölän koulun 5. -6
Suomalaisen ja espanjalaisen koulun välinen projekti
KuPS Kuopion Palloseura
Bysantin synty Keisari Diocletianus jakoi Rooman valtakunnan kahtia vuonna 286. Vuonna 330 Rooman valtakunnan pääkaupunki siirretään keisari Konstantinuksen.
Hyvinvointikompassi.fi alueellisen hyvinvoinnin seurantaan
Case Hiil Hooyo – Neuvola maailmalle!
REALISMI (1850-).
Harjoitus 1, tehtävä 4c) 0, 2,3, 1, 4, 5, 6, 7 ack 1 ack1 ack1 ack4 ….. ack 8 ack 9 ack10 8 ja 9 koska ikkunaan mahtuu 10, 11, ... Koska ikkunaan.
AVAUS 1 ALAVÄRIÄ: p, vähintään 3 kortin väri
Esityksen transkriptio:

Pöytätennis

Pöytätenniksen säännöt -Ottelun voittamiseen vaaditaan kolme tai neljä erävoittoa. Erän voittaa 11 pisteellä tai 10–10-tilanteessa se, joka saavuttaa ensin kahden pisteen johdon. Jokainen pallo alkaa syötöllä, jossa pelaaja heittää pallon avokämmenellä ylös ja lyö sen kahdella pompulla vastustajan puolelle. Sen jälkeen pallo saa osua vain vastustajan puolelle pöytää. Pallon pitää antaa pompata kerran omalla puolella ennen takaisin lyömistä. Nelinpelissä pelaajat lyövät palloa vuorotellen. Pelaajan syöttövuoro kestää kaksi pistettä. -Pöytätennis on hyvin nopea peli. Pallon nopeus voi olla yli 45 metriä sekunnissa, ja nopeissa palloralleissa palloa lyödään monta kertaa sekunnissa. -Yhden pisteen pelaamiseen käytettävää tapahtumaa kutsutaan ralliksi. Huipputasolla rallit kestävät usein vain muutamia lyöntejä, sillä lyönnit ovat hyvin voimakkaita ja erittäin kierteisiä. Yleisiä pelityylejä ovat hyökkäys- ja puolustuspeli. Hyökkäyspelaaja tekee voimakkaita yläkierrelyöntejä, yleensä spinnejä. Puolustuspelaaja tavallisesti palauttaa ne alakierteellä tai nostelemalla. Nykyajan pelaajat ovat yleisesti hyökkäyspelaajia, koska kumiteknologia on kehittynyt yhä enemmän hyökkäyspeliin sopivaksi.

Pöytätenniksen maailman mestaruuksista

Pingiksen historiaa -Pöytätenniksen katsotaan saaneen alkunsa 1880-luvulla, jolloin se syntyi Britanniassa ja Yhdysvalloissa tenniksen sisäpeliversioksi. Pelialustana toimi aluksi suuri pöytä, ja verkkona oli rivi kirjoja. Mailoina käytettiin myös kirjoja, ja pallona oli golfpallo. Vähän myöhemmin mailoina alettiin käyttää sikarilaatikoiden kansia ja palloina viinipullon tai samppanjapullonkorkkeja. Heinäkuussa 1890 brittiläinen David Foster alkoi myydä miniatyyritenniksen välinesarjaa, johon kuului verkko, kolmisenttinen verkkokankaalla päällystetty kumipallo ja tennismailoja muistuttavat pitkävartiset mailat. 1890-luvun aikana pelistä patentoitiin useita muitakin versioita. Britanniassa tenniksen sisäversio oli aluksi yläluokan salonkipeli, jota pelattiin illallisen jälkeen, ja jota myös naiset pelasivat. Helposti harrastettavana ja koko perheelle sopivana siitä tuli nopeasti laajemminkin suosittua. Vanha yhdysvaltalainen ping-pong-välinesetti -Brittiläinen James Gibb keksi vuonna 1900 korvata kumipallon ja korkkipallon peliin sopivammalla selluloidista tehdyllä ontolla pallolla. Vuonna 1901 E. C. Goode liimasi puumailan pintamateriaaliksi nyppyläisen kumipalan. Englantiin perustettiin vuonna 1901 kaksi lajiliittoa, toinen ping pongin ja toinen pöytätenniksen (table tennis) nimellä – pelistä käytettiin alkuaikoina monia muitakin nimityksiä (Suomessa lajin vanhahtava nimi on pingpong. Ensimmäinen epävirallinen maailmanmestaruusturnaus pelattiin 1902, ja laji alkoi levitä ympäri maailmaa. Sen suosio kuitenkin hiipui väliaikaisesti vuoden 1904 jälkeen.

Lähteet: wikipedia.com Jami Tikander 8D