Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Pelaaminen Linuxilla.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Pelaaminen Linuxilla."— Esityksen transkriptio:

1 Pelaaminen Linuxilla

2 Pelien asennus ja käyttö
Linux järjestelmillä on yleensä paljon ilmaisia ja maksullisia pelejä kunkin julkaisun ohjelma-keskuksissa kuten Ubuntu Software Centerissä. Jos kuitenkin haluaa käyttää pelejä, jotka on tehty Windows järjestelmälle, joutuu yleensä käyttämään erillistä sovellusta kuten Wineä näitä käyttääkseen. Steamin voi asentaa Linux versiona, mutta jos haluaa asentaa sieltä Windows-pelejä, se on asennettava esim. Wineä hyödyntäen Windows- versiona. Suuri osa Windows peleistä ei kuitenkaan toimi tehokkaasti Winen kautta ja osa taas ei toimi ollenkaan. Toimiessaankin Windows-peleihin saattaa ilmaantua kaikenlaisia glitchejä ympäristö-erojen vuoksi.

3 Muutamia havaitsemiani ongelmia
Testasin Skyrimin toimivuutta, heti alussa huomasin, etten pystynyt kunnolla katsomaan ympärilleni vaunuissa, ja kaikki elävät npc:t olivat näkymättömiä. Ääni kuului pätkien siten, että niistä ei saanut mitään selvää. Ongelmat yllä voivat johtua virtuaalikoneesta.

4 Lyhyesti historiaa Aluksi Linuxin pelitarjonta koostui erilaisista originaaleista tai clooni arcade- peleistä. Pelit kehittyivät isommiksi ja mutkikkaammiksi Linuxin kehittyessä. Linuxin kehittymisen pelikäyttöön uskotaan alkaneen 1994 Dave D. Taylorin portatessa Doomin Linuxille vapaa-ajallaan. Alettiin muodostaa Linuxille portaavia firmoja kuten Loki Software. Vuoden 2002 jälkeen Lokin suljeuduttua alkoi ajatus pelitekijöistä itse hoitamassa porttauksen tai ulkoistavan ne. 2012 Valve Software Ilmoitti pottaavansa Source enginensä ja Steamin Linuxille. Samana vuonna Unity Technologies porttasi Unityn Linux ympäristöön. 2013 Valve ilmoitti julkaisevansa SteamOS:än. 2014 Epic Games ja Crytek tekivät pelimoottoreistaan Linux-yhteensopivia.

5 Performanssi Linuxilla
Linuxilla on keveydestään huolimatta useita alueita, missä se toimii heikommin. Phoronixin testit 2013 ja havaitsivat Linuxin olevan samalla tasolla kuin windows 8.1, mutta Ars Technica sai testeissään tulokseksi jopa 20% pudotuksen tehossaan.


Lataa ppt "Pelaaminen Linuxilla."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google