Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Salibandy Niko Malm.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Salibandy Niko Malm."— Esityksen transkriptio:

1 Salibandy Niko Malm

2 Perustieto Salibandy on keksitty Ruotsissa luvulla katupelaamisen muodossa ilman maalivahtia. Laji tuli Suomeen opiskelijoiden mukana. Periaatteessa salibandy on sisällä pelattava pallopeli, jossa viisi kenttäpelaajaa yrittävät tehdä maalia toisen joukkueen maaliin tai puolustaa omaa maaliaan. Pelaajat käyttävät mailaa pallon laukomiseen, liikuttamiseen, suojaamiseen, riistämiseen jne. Salibandyä pelataan parketilla tai ”muovimatolla, jossa on massaa” <Eli tämmöisellä.

3 Säännöt Salibandyssä peliaika on yleensä 2x15min ja jos peli on tasan sen jälkeen on 10 minuutin jatkoaika, joka päättyy heti, jos toinen tekee maalin. Jos tilanne on jatkoajan jälkeen tasan, on rangaistuslaukauskilpailu. Sählyssä taklaukset ovat kiellettyjä, mutta pieni kontakti sallitaan. Jos taklauksia tai muita *rikkeitä* tekee niin voi seurata jäähy, vapari tai rangaistuslaukaus. Jäähyt voivat kestää 2, 5 tai 10 minuuttia ja ulosajo on myös mahdollista eli pelaaja ei saa tulla takaisin kentälle.

4 Harrastuksena Salibandya voi harrastaa juniori ryhmissä jo 7 vuotiaasta 20 vuoden ikään asti harrastuksena. Myös joillain työpaikoilla on oma seura johon voi osallistua ja mennä pelaamaan. Yleensä joukkueilla on salibandyharjoituksia, jotka voivat olla jonkun koulun tiloissa. Esim. itsellä harjoitukset olivat Metsokankaan ja Kastellin koululla. Joukkueet myös voivat osallistua ja mennä pelaamaan liigoihin ja turnauksiin. Esim. Leijonaliiga ja Oulu Cup.

5 Oma kokemus ja video Elikkä noin 3 vuotta salibandyä pelasin OLS-joukkueissa. (OLS D- Karhut) jne. Leijonaliigan mestaruus ja Oulun cupissa toinen sija. Video yleisestä salibandy vedosta eli kanttaamisesta:

6 Lähteet Salibandymailan kuva: Kenttä: Pilli: Lähde 2 :


Lataa ppt "Salibandy Niko Malm."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google