Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

National Hockey LEAGUE

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "National Hockey LEAGUE"— Esityksen transkriptio:

1 National Hockey LEAGUE

2 NHL National hockey league eli NHL on jääkiekon ammattilaisliiga, jota pelataan Yhdysvalloissa ja Kanadassa. NHL:ää pidetään yleisesti maailman kovatasoisimpana jääkiekkosarjana. Sarjan kolmestakymmenestä joukkueesta on 23 Yhdysvalloissa ja seitsemän Kanadasta. Joukkueet on jaettu kahteen konferenssiin, jotka on edelleen jaettu yhteensä neljään divisioonaan. NHL-joukkueilla on AHL-liigassa farmijoukkueet, jotka toimivat pelaajareserveinä ja nuorten pelaajien harjoitusjoukkueina.

3 NHL historia Jääkiekkoliiga NHL perustettiin vuonna 1917, jolloin mukana oli viisi joukkuetta. Nämä joukkueet olivat Montreal Canadiens, Montreal Wandereres, Ottawa Senators, Toronto Arenas ja Quebec Bulldogs. Ensimmäinen virallinen ottelu pelattiin neljä päivää myöhemmin, jolloin Montreal Wanderers ja Toronto Arenas kohtasivat. Montreal Wanderersia edustanut puolustaja Dave Ritchie teki ottelussa NHL:n historian ensimmäisen maalin. Ottelu päättyi Wanderersin 10–9 -voittoon.

4 Joukkueet NHL:stä tuli nykyisen kokoinen 30 joukkueen sarja, kun Columbus Blue Jackets ja Minnesota Wild liittyivät mukaan kaudella Joukkueet on jaettu läntiseen ja itäiseen konferenssiin. Läntisessä konferenssissa on 14 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen 7 joukkueen divisioonaan. Itäisen konferenssin 16 joukkuetta on jaettu kahteen 8 joukkueen divisioonaan.

5 Kauden rakenne Runkosarja
Jokainen joukkue pelaa runkosarjassa 82 ottelua. Ottelut jakaantuvat tasan koti- ja vierasotteluihin, joita molempia pelataan 41. Pelit jakautuvat siten, että vieraan konferenssin joukkueet kohdataan kahdesti ja oman divisioonan joukkueita vastaan pelataan neljä kertaa, ja saman konferenssin toisen divisioonan joukkueita vastaan kolme kertaa.

6 Pudostuspelit Pudostuspeleihin pääsee kummastakin konferenssista kahdeksan joukkuetta. Kahdeksasta paikasta kuusi ensimmäistä jaetaan divisioonien parhaiden joukkueiden kesken, ja kaksi muuta ns. "villi kortti" -paikkaa kuuluvat eniten pisteitä keränneille muille joukkueille. Pudotuspelijoukkueet muodostavat ensin neljä lohkoa, kaksi kumpaankin konferenssiin, joissa kaikissa on perustana jokin divisioonista.

7 Stanley Cup -finaali Suuri osa jääkiekkoilijoista pitää Stanley Cup –voittoa arvokkaimpana mahdollisena saavutuksena. Stanley Cup ohittaa pelaajien arvoasteikoilla olympiakisat ja maailmancupin, vaikka onkin vuosittainen turnaus. Stanley Cup -voittajille jaetaan mitalien sijasta sormukset ja Stanley Cup -pokaalin näköiskappaleet.

8 Suomalaisia Stanley Cup voittajia
Jari Kurri Esa Tikkanen Reijo Ruotsalainen Jere Lehtinen Ville Nieminen Teemu Sellänne Valtteri Filppula Antti Niemi Tuukka Rask Teuvo Teräväinen Kimmo Timonen Antti Raanta Olli määttä

9 Lähteet https://fi.wikipedia.org/wiki/NHL
voittaneet-suomalaiset orm=QBIR


Lataa ppt "National Hockey LEAGUE"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google