Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KuPS Kuopion Palloseura

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KuPS Kuopion Palloseura"— Esityksen transkriptio:

1 KuPS Kuopion Palloseura

2 Tenavaliigavalmentajakerho 3.10.2018
klo – Aaliskapinetti Stadion Malliharjoitus Harjoitusten purku / Keskustelut Jouni – Toni yleiset asiat / Talvitenavaliiga Marko Tirronen Tenavajoukkueiden haasteet Harjoitusvuorot salit Harjoitusvuorot Kuplahalli

3 Osallistujat Antti Ropponen Peurat 08 Janne Rotko Kotkat Aki Railanmaa
Niko Korhonen Koprat 2010 E Petteri Happonen Haukat 2008 E Joonas Malinen ei Jani Miettinen Kärpät 2011 D Juha Leppänen Ketut 2010 Aki Turunen Oravat 2011 ei Jarkki Pöyhönen Puumat 2011 E Tommi Lauhava haukat 2012 Tarja Haanpää - Räsänen Jouko Poussu Marko Tirronen E Vesa Räisänen Antti Ahokivi Kurjet 2009 ei Kustaa Jaroma C Jussi Ahava karhut 2010 E Jori Ruuskanen Karhut 2010 E

4 Ristinolla - Havaintomotoriikka

5 Havaintomotoriikkaa – Häntähippa
Kaikilla on liivi häntänä housuissa. Liivi napataan ja pudotetaan nopeasti. Liivin menettänyt laittaa liivin takaisin nopeasti. Yksi ryhmä on hippana. Kuka menettää vähiten? Tai mikä hipparyhmä saa eniten? Rajattu aika. ! Takapuolella oleva liivi kehittää havainnointia mm. selkäpuolelle. Sinua ei yllätetä pelissä niin helposti selän puolelta. ! Liivejä voi kiinnittää kylkipuolelle (suojausharjoitusteema) tai etupuolelle ns. ”kravatttihippa”, jolloin puolustetaan aktiivisesti eteenpäin. Voidaan lisätä pallo kaikille jalkaan (vaikeuttaa aika paljon).

6 Havaintomotoriikkaa – väreille syöttelyt
Syöttelyt käsin a) oman värin sisällä, b) ei samalle takaisin, c) toiselle värille jos putoaa, kaksi punnerrusta tms. nopeutusta (laske max. kolmeen) Jaloilla väriltä toiselle sininen, punainen, musta, sininen.. ja päinvastoin sininen-musta- punainen-sininen.. Toinen pallo jaloilla ja toinen pallo käsissä väriltä toiselle Voi olla myös kaksi palloa jaloissa ja kaksi käsissä (vaikea) Ilmassa liikkuva pallo menee eri värireittejä ja maassa oleva pallo eri reittejä (vaikea). ! Syöttäjän voi vaatia vaihtamaan ruutua syötön jälkeen (ei sinne mihin syötti). ! Kommunikointi (katse, eleet/kehon asento, puhe)  syötöt omille ! Havainnoi  Mistä olet tulossa ja mihin olet pelaamassa? Mihin liikut syötön jälkeen? ! Arvioi kuinka monta palloa tarvitset. Voit myös vaihdella pallojen kokoa (tennispalloa on vaikeampi saada kiinni).

7 Havaintomotoriikka ja 5v5 kuljetushippa
5v5 kuljetushippaa, jossa toisella joukkueella on yksi pallo ja toisen joukkueen kaikilla pelaajilla pallo. Hippajoukkue pyrkii kuljettamaan nopeasti palloa ja samalla osumaan vastustajan pallolliseen pelaajaan (kädellä) tai katkaisemaan syötön. Hipalla on oltava oma pallo jaloissaan hallinnassa. ! Havainnointi - ”pää ylös” ja kuljettajien yhteistyö ”prässivaiheessa”. ! Pallollinen joukkue pyrkii etsimään tiloja ja syöttämään oikea-aikaisesti.

8 Pallonkäsittely havainnointineliö

9

10 Havaintomotoriikka ja pelisovellukset
Kaksi 3v3 tai 4v4 peliä samalla alueella. Maalit ovat vastakkaisilla sivuilla. Pelaajien on havainnoitava omien ja vastustajien lisäksi toiseen suuntaan pelaavat joukkueet. ! Havainnointi - ”pää ylös” ja olennaisen erottaminen sekamelskan keskellä korostuu.


Lataa ppt "KuPS Kuopion Palloseura"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google