Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Jalkapallo Aapo Manni.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Jalkapallo Aapo Manni."— Esityksen transkriptio:

1 Jalkapallo Aapo Manni

2 Jalkapallon säännöt Yhden joukkueen puolella pelaa 10 kenttäpelaajaa ja yksi maalivahti. Jalkapallopelissä on myös tuomari joka antaa rikkeistä punaisia tai keltaisia kortteja. Jalkapallossa on tarkoitus saada pallo vastustajan maaliin ja pitää se erossa omasta maalista. Maali hyväksytään vain jos se on mennyt kokonaan maaliviivan ylitse ja jos ennen sitä ei ole tehty rikettä.

3 Rikkeet Rikkeistä seuraa usein ensin keltainen kortti, mutta jos rike on vakava voi siitä suoraan saada punaisen kortin eli joutuu pois pelikentältä. Kahdesta varoituksesta eli keltaisesta kortista tulee punainen kortti ja silloinkin pelaaja joutuu pois kentältä.

4 Kentän mitat Kansainvälisen jalkapallokentän tulee olla metriä pitkä ja metriä leveä. Kentän koko neliöinä on 8250 m2

5 Pelaaja on paitsioasemassa jos:
Pelaaja on lähempänä päätyrajaa kuin vastustajan alin pelaaja. Paitsioasemassa oleminen ei ole tuomittavaa, mutta jos pelaaja hyötyy paitsiosta niin linjatuomari viheltää pelin poikki ja toinen joukkue saa epäsuoran vapaapotkun.

6 Tunnetuimpia pelaajia
Uransa lopettaneita tähtipelaajia: Diego Maradona (Argentiina) ja Pele (Brasilia) Nykyajan tähtipelaajia: Lionel Messi (Argentiina) ja Cristiano Ronaldo (Portugali) Suomalaisia pelaajia: Jari Litmanen

7 Doping jalkapallossa Jalkapallossa pyritään kitkemään pois kaikki mahdollinen doping, mutta silloin tällöin tulee esiin muutamia tapauksia. -Suomalainen pelaaja Roman Eremenko kärähti dopingista, koska hän oli käyttänyt kokaiinia. Hän sai kahden vuoden pelikiellon.

8 Lähteet: http://yle.fi/uutiset/3-8812990
kokaiinista/


Lataa ppt "Jalkapallo Aapo Manni."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google