Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tuulivoima.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tuulivoima."— Esityksen transkriptio:

1 Tuulivoima

2 -Tuulivoima on tuulen liike-energian muuntamista sähköksi.
-Tuulivoima on uusiutuvaa energiaa, joka on peräisin Auringon säteilystä. -Yleensä tuuliturbiinit tuottavat sähkön tuulessa pyörivien lapojen välityksellä -Tuulivoiman osuus tuotetusta sähköenergiasta on nousussa.

3 TEKNIIKKA Tuuliturbiini on turbiini, jolla tuulen eli virtaavan ilman liike- energiaa muutetaan turbiinin akselin pyörimisenergiaksi eli mekaanise ksi  energiaksi.

4 Tuulivoimaloiden käyttö
Suomessa Maailmalla Vuoden 2016 lopussa Suomen 552:n tuulivoimalan kokonaiskapasiteetti oli 1533MW. Ne tuottivat noin 3,6 prosenttia Suomessa kulutetusta sähköstä. Tuulivoiman tuotantokapasiteetti on kasvanut huomattavasti myös maailmalla. Tällä hetkellä Kiinassa käytetään maailman eniten tuulivoimaa.

5 Edut ja haitat Edut Haitat Ympäristöystävällinen
Ei ole haitallisten aineiden päästöjä Vanhat laitokset voidaan poistaa ilman että ne jättäisi jälkiä luontoon Kova melu Komponenttien valmistuksessa tulee haitallisten aineiden päästöjä Saattaa häiritä lähellä olevia radio- ja televisioyhteyksiä

6 Historia Tuulivoima on eräs vanhimmista energiantuotanto muodoista.
Tuulivoimalat kehitettiin tuulimyllystä. Nykyään niillä ei ole juuri muuta yhteistä kuin liike-energian hyödyntäminen pyörimisliikkeksi. Ensimmäiset tuulimyllyt olivat jo 600-luvulla. Ensimmäinen sähköä tuottava tuuliturbiini tuli vuonna 1888.

7 Tulevaisuus Vuoteen 2030 mennessä merituulivoima on yleisempää kuin maatuulivoima. Vuoteen 2050 mennessä tuulivoimalla voitaisiin tuottaa 25-30% maailman sähköntarpeesta. Tuulivoiman osuuden EU:ssa kulutetusta sähköstä odotetaan olevan 14% vuoteen mennessä.


Lataa ppt "Tuulivoima."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google