Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ"— Esityksen transkriptio:

1 STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ
Meidän Peli

2 7. MAALIVAHDIN SIJOITTUMINEN
Meidän Peli

3 SIJOITTUMINEN Oikea sijoittuminen ja liikkuminen yksi tärkeimmistä torjuntakeinoista Maalivahtipelin ensisijainen tavoite on laukaisuhetkellä liikkumistekniikoita hyväksi käyttäen olla sijoittuneena maalin keskustan ja kiekon väliselle linjalle. Näin maalivahti voi peittämällä tai jollakin perustorjunnalla torjua kiekon. Vastaantulon määrä riippuu aina pelitilanteesta. Oikea sijoittuminen tarkoittaa mahdollisimman suurta maalin peittämistä. Mitä pienemmässä kulmassa kiekko on sitä ”pienempi” maali on. Kiekon ollessa päätylinjan ja aloitusympyrän alakaaren välisellä alueella, sijoittumalla kiinni tolppaan maalivahti yleensä peittää koko maalin. Mitä keskemmällä kiekko on sitä ulommaksi maalivahdin on tultava maaliviivalta. Kiekon ollessa keskellä aloitusympyröiden yläkaaren tasolla, maalivahdin sijoittuessa maaliviivalle jää maalivahdin ja tolppien väliin runsaasti tyhjää tilaa. Mikäli maalivahti sijoittuu maalivahdin alueen kaarelle tai vähän sen ulkopuolelle, suurin osa maalista tulee peitetyksi.

4 SIJOITTUMINEN SYVYYSSIJOITTUMISEN KULTAISET SÄÄNNÖT:
Sijoitu aina kiekon mukaan. Pyri aina pitämään rintamasuunta kohti kiekkoa. Tavoitteena on laukaisu hetkellä olla oikein sijoittuneena paikallaan. Keskisektorin laukaukset sijoitu kaarella. Lähitilanteissa pyri sijoittumaan mahdollisimman lähelle kiekkoa. (Lähitilanteella tarkoitetaan mahdollista laukausta maalivahdinalueen tuntumasta, jolloin kiekko on noin maalivahdin mailan mitan päässä maalivahdista tai lähempänä) Pienenkulman laukaukset, sijoitu tolpalle tai lähelle tolppaa Vältä ylisijoittumista (peitto ei parane ja reaktioaika lyhenee) Aina kun kiekko liikkuu, niin myös maalivahti liikkuu

5 SIJOITTUMINEN Mitä lähemmäksi kiekkoa maaliviivalta maalivahti liikkuu sitä enemmän hän maalia peittää. Yläriman, tolppien ja maalivahdin väliin jäävää tilaa kutsutaan torjuntamaaliksi. Oikealla sijoittumisella luodaan tilanne, jossa torjuntaliikkeet ovat mahdollisimman nopeita, lyhyitä ja taloudellisia. Parhaassa tapauksessa varsinkin lähitilanteissa sijoittumalla mahdollisimman lähelle kiekkoa maalivahti voi peittää koko maalin. Ylisijoittumista tulee kuitenkin välttää, koska silloin on riskinä tulla ”ulos pelatuksi” koko maalintekotilanteesta.

6 SIJOITTUMISEN PERUSTEET

7 SIJOITTUMINEN Maalivahti maaliviivalla pystyasennossa ja v-asennossa
Maalivahti liikkuu ulos ja sijoittuu maalivahdin alueen ulkokaarelle pystyasennossa ja v-asennossa Maalivahti liikkuu puoli metriä ja on sijoittuneena maalivahdin alueen ulkopuolelle pystyasennossa ja v-asennossa Huomaa pystyasennon peitto verrattuna v-asentoon eri sijoittumissyvyyksillä sekä yläkulmien peittäminen

8 SIJOITTUMINEN Maalivahti aluksi maaliviivalla pystyasennossa ja tämän jälkeen v-asennossa Maalivahti liikkuu ulospäin ja sijoittuu maalivahdinalueen ulkokaarelle aluksi pystyasennossa ja sitten v-asennossa Maalivahti liikkuu eteenpäin n. puoli metriä ja on sijoittuneena maalivahdinalueen ulkopuolelle pystyasennossa ja v-asennossa Lopuksi maalivahti sijoittuu B-pisteiden väliin ensin pystyasennossa ja sitten v-asennossa. Huomaa kuinka pystyasennossa mv peittää maalin yläpuolella olevaa tilaa. Vasta tällä sijoittumisella saadaan v-asennossa lähes 100%:en peittäminen kiekon ollessa metri viivan alapuolella keskellä.


Lataa ppt "STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google