Ti-Tu koulutus - KERTAUS

Samankaltaiset esitykset

Esitys aiheesta: "Ti-Tu koulutus - KERTAUS"— Esityksen transkriptio:

1 Ti-Tu koulutus - KERTAUS
Kertaa Ti-Tun käyttöohje liiton sivuilta ennen peliä Saavu ajoissa ja aloita valmistelut avaamalla tietokone Pyydä joukkueiden pelaajalistat/kokoonpanot jojoilta Aloita ottelu ja erä Tarkasta maalivahdit Kirjaa ottelutapahtumat ylös ensin apupaperille Vie ottelutapahtumat Ti-Tuun – HUOM! Kellonaika! Erän päättyessä kirjaa maalivahtien torjunnat Aloita seuraava erä – TARKISTA maalivahdit Ottelun päättyessä – tarkista merkintäsi, hyväksyy lopputulos Tulosta pöytäkirja ja hae siihen tuormareiden allekirjoitukset Viimeistele Ti-Tu ja sulje ohjelma Säilytä pelaajalistat ja pöytäkirja

2 Ti-Tu koulutus - KERTAUS
TULOSTUSOHJE MATINKYLÄN HALLIN TULOSTIMEEN Tarkista ensin että tulostin on päällä Tulostin toimii sähköpostin välityksellä tulostaen liitetiedostot Ottelun jälkeen tulosta pöytäkirja ja tallenna se omalle koneellesi Avaa oma sähköpostiohjelmasi Lähetä ottelupöytäkirja sähköpostin liitteenä osoitteeseen Viesti ei tarvitse tulostuakseen mitään otsikkoa tai tekstiä itse viestikentässä Jättämällä otsikko ja viestikenttä tyhjäksi tulostin tulostaa ainoastaan liitteen Nouda tulostunut pöytäkirja hallin neuvottelutilasta Ylämummo Saat avaimen neuvotteluhuoneeseen omalta joukkueenjohtajaltasi Jätä tulostin päälle Vaihtoehtoisesti voit tulostaa myös kiinnittämällä tietokoneesi tulostimeen HUOM! Mikäli liität ensimmäistä kertaa, niin muista ajurit!!!

3 Ti-Tu koulutus LOPUKSI HIEMAN RANGAISTUSTEN MERKINNÖISTÄ
Seuraavat kalvot käsittelevät esimerkein miten merkitään isot rangaistukset sekä useampia yhtäaikaisia rangaistuksia

4

5 Tarkennus vajaalukuisuuteen (kertausta)
Suomen Jääkiekkoliitto 2014

6 SAMANAIKAISET RANGAISTUKSET
Kun samalla pelikatkolla tuomitaan kummankin joukkueen pelaajille yhtä monta pientä rangaistusta, isoa rangaistusta tai ottelurangaistusta yhtä pitkäksi aikaa, tällaisia rangaistuksia kutsutaan toisensa kuittaaviksi tai samanaikaisiksi rangaistuksiksi, vaikka rangaistavia pelaajia olisi eri määrä. Kun tällaisia rangaistuksia määrätään, näin rangaistut pelaajat korvataan jäällä välittömästi ja niitä ei katsota siirretyiksi rangaistuksiksi. TÄHÄN SÄÄNTÖÖN ON AINOASTAAN YKSI POIKKEUS: Jos joukkueiden pelatessa jäällä täydellä miehityksellä ja SAMALLA PELIKATKOLLA tuomitaan ainoastaan YKSI pieni rangaistus KUMMANKIN joukkueen YHDELLE pelaajalle, nämä rangaistukset kärsitään ILMAN SIJAISKÄRSIJÄÄ (kentällä jatketaan 4-4). Suomen Jääkiekkoliitto 2014

7 Suomen Jääkiekkoliitto 2014
Esimerkkejä B maali ajassa 10:50 K6 ja V8 EI kumoudu, alkutilanne oli kentällä 5 - 5 10:30 kentällä 3-4 tilanne K7 päättyy vierasjoukkueen YV-maaliin Suomen Jääkiekkoliitto 2014

8 Suomen Jääkiekkoliitto 2014
Vierasjoukkueen maali ajassa 10:50 K7 ja V8 kumoutuvat K6 päättyy maaliin Kumoutuvat pääsevät jäälle rang.päättymisajan jälkeisellä katkolla Suomen Jääkiekkoliitto 2014

9 Suomen Jääkiekkoliitto 2014
Vierasjoukkueen maali ajassa 10:50 K6 toinen 2min ja V8 2min kumoutuvat 9:25 kentällä 4-5 tilanne K6 eka 2min istuu sijainen ja päättyy maaliin Kumoutuvat pääsevät jäälle rang.päättymisajan jälkeisellä katkolla Suomen Jääkiekkoliitto 2014

10 Suomen Jääkiekkoliitto 2014
Pöytäkirjamerkinnät Iso rangaistus (5 min) ja automaattinen pelirangaistus (20 min). Kaksi erillistä rangaistusta. Isoon rangaistukseen syykoodiksi tuomarin ilmoittama syy ja automaattinen pelirangaistus on aina järjestelmässä syykoodilla PR. Pelirangaistus päättyy aina ottelun loppuun. Ottelurangaistus (25 min) Rangaistusminuuttimääräksi 25 ja syykoodiksi järjestelmään tuomarin ilmoittama syy. Pöytäkirjaan syykoodiksi OR. Jos ei kumoudu, niin pelikelloon minuuttimääräksi 5 minuuttia, jonka sijainen sovittaa. Ottelurangaistus merkitään pöytäkirjaan päättyneeksi 5 minuuttia alkamisesta. KUMOUTUNEISIIN 5min/OR-rangaistuksiin ei tarvita sijaisia! Suomen Jääkiekkoliitto 2014

11 Suomen Jääkiekkoliitto 2014
A maali ajassa 10:50 K6 5 min istuu sijainen, V8 2 min päättyy kotijoukkueen YV maaliin. V12 sijainen istuu 5 min. Suomen Jääkiekkoliitto 2014

12 Suomen Jääkiekkoliitto 2014
vierosjoukkueen maali ajassa 10:50 K6 ja V8 ei kumoudu, K7 5 min istuu sijainen K6 2min EI pääty B:n maaliin (samanaikaiset pienet rang.) PR päättymisaika = peliajan päättymisaika ISO rang.5min ja OR EI pääty maaliin Suomen Jääkiekkoliitto 2014