Monitoimijainen yhteistyö Haastatteluiden yhteenveto Lohja

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen kehittämissuunnitelma Haminan kaupungin hallintopalvelut.
Advertisements

Avauspuheenvuoro Sosiaalialan AMK- verkostopäivillä Subjektiivisia näkökulmia sosiaalialan osaamistarpeeseen [ ] Juha Luomala.
P ERHENEUVOLA LAPSEN JA PERHEEN TUKENA Perheiden hyvinvoinnin tukeminen, vanhempainilta Psykologi Saana Sievers.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
SenioriKaste Lapin toiminnallinen osakokonaisuus Ohjausryhmä Projektipäällikkö Leila Mukkala.
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
Tiina Markkula Verkkoterkkari –hanke (Terke) Merja Saukko Lasten ja nuorten verkkososiaalipalvelut- (Vespa) hanke (Sosvi) Sosiaalinen media ja verkko nuorten.
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
AJ 2006 Huoli puheeksi –koulutusten koetut vaikutukset Arja Jääskeläinen 2006.
Yhteistyöpäivät Helsinki
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Valtuustotyön arviointi
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Ihmisen elinkaari Psykologia jpe.
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Kiinnostus osallistua hankesuunnitteluun tai toteuttamiseen
Työhyvinvointia järjestötyöpaikoille
1. Millä tavoin tämä osa-alue parantaa hyötyä asiakkaalle?
Riskien arviointi, Oulun eteläinen osakokonaisuus
Monialainen ja verkostomainen työ Ohjaamoissa
TYÖKYKYKOORDINAATTORITOIMINTA TYÖTERVEYS WELLAMO OY:SSÄ
LAPE kutsuu ja haastaa ”En usko, että milloinkaan aiemmin seurakuntien tekemä pitkän linjan työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on nostettu näin.
Monialainen yhteispalvelu
TK- johdon ja PPSHP:n yhteistyöseminaari
YHDESSÄ VOIMISTUEN – laadukasta sosiaalityötä lappilaisille 1. 10
Monitoimijainen yhteistyö Haastatteluiden yhteenveto Porvoo
Monitoimijainen yhteistyö Haastatteluiden yhteenveto Järvenpää
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä Saana Savela
Monitoimijainen yhteistyö Haastatteluiden yhteenveto Hanko
Tampere: Linnainmaan kouluikäiset lapsiperheet
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
Sosiaalialan tehtävärakenne
Tervetuloa Innopajaan
näkökulmia toimistotyön organisointiin ja kehittämiseen
Kuntoutuksen kuumat perunat
Strategiset ohjelmat hyvinvointia rakentamassa - kommenttipuheenvuoro Tilaajapäällikkö Taru Kuosmanen T A M P E R E E N K A U.
Opinnoista töihin KP OTE Hyvinvointitiimi
Jokaisen kasvu osallisuuteen – millaiset yhteisöt sen mahdollistavat?
Erotilanteen palveluilla kohti sovinnollisuutta
RAI-välineiden arviointi Rovaniemen omaisten työryhmässä
Eri viranomaisten välinen yhteistyö ja yhteinen toimintamalli
YTY AKATEMIA: MIHIN SUUNTAAN KUNTOUTUS? YTY & STM
Varhainen tuki ja palvelujen integraatio
Varhaisvuosien erityiskasvatuksenhanke 2005 – 2007 VARVEKA
Klo – Polut hankkeen työkokous Yhteisen toimintamallin työstö pienryhmissä ja yhteinen purku.
Palveluohjaaja on tavoitettavissa arkisin
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
IKINÄ – kaatumisten ehkäisyn implementointi Vanhusten palveluiden ja kuntoutuksen vastuualueella Iiris Salomaa
167. Sinettiseurojen tyytyväisyyskysely - Seuratoimijat ja valmentajat
Kehittämismatriisi Resurssit (miten resursoidaan?)
EROTILANTEEN PALVELUILLA KOHTI SOVINNOLLISUUTTA Eroauttaminen Kainuussa 02/ Marika Uhlbäck, projektisuunnittelija Mukava Kainuu -hanke.
Lapin sosiaalityön kehittämisyksikkö
Asiakas- ja palveluohjaustyöryhmä helmikuu 2018
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Oulujoella on perhekeskus
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Mitä jokaisen ammattilaisen tulee osata ja tietää nepsystä?
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Monikulttuurisuustyön avainhenkilöverkoston
Tulosten raportointi HALLITUKSEN KÄRKIHANKE OSATYÖKYKYISILLE TIE TYÖELÄMÄÄN (OTE) Projektin nimi ja numero SATAOSAA.
PERHETYÖN UUDET KUVIOT JA PALVELUOHJAUS
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
ARKI NÄPPÄRÄSTI HALTUUN- Neuropsykiatrisesti oireilevien nuorten palveluiden kehittäminen Lohjalla ALKUTILANNE 1/2017 Mitä palveluita Lohjalla on nepsy-
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20. 3
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Näkökulmia kunnalliseen nuorisotyöhön
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
Esityksen transkriptio:

Monitoimijainen yhteistyö Haastatteluiden yhteenveto Lohja 3.11.2017

Olemassa olevat rakenteet ja käytänteet Keskeiset tahot ja yhdyspinnat Haastatteluiden yhteenveto / Lohja: Monitoimijaisuuden toteutuminen tällä hetkellä Olemassa olevat rakenteet ja käytänteet Keskeiset tahot ja yhdyspinnat Matalan kynnyksen toimintaa: Liikuntaseteli / More move-kortti, Kerhot (yhteinen kerhotarjotin), Isä-lapsi toiminta, perhekahvilat (MLL, mäntynummen kokeilu, ruotsinkielinen perhekahvila) Sosiaali- ja terveyspalvelut: Lasten-, nuorten- ja perheiden sosiaalipalvelut Perhekeskus Perheneuvola Perheohjaajat Lasten ja nuorten kuntoutuspalvelut Lastensuojelu Lastenpsykiatria Vammaispalvelut Nuorisokeskus, erityisnuorisotyöntekijät Sivistystoimi: Varhaiskasvatus, erityislastentarhanopettajat Koulut Kolmas sektori ME-säätiö, Hope ry, MLL ---------------------------------------------------- Mukaan kaivataan tiiviimmin Sosiaalipalvelut

Onnistumiset Haasteet Haastatteluiden yhteenveto / Lohja: Onnistumiset ja haasteet monitoimijaisuudessa Esimiehet Työntekijät Koulu otettu hyvin mukaan lasten ja nuorten tutkimus- ja kuntoutustyöryhmän (LATUKU) toiminnassa Yksittäiset lapset/ perheet saa hyviä palveluprosesseja Yhteistyö ehkäisevän perhetyön, perheneuvolan ja lastensuojelun kesken Sosiaalityöntekijän yhteistyö Järnefeltin koulun kanssa Marak-malli ja avainhenkilömalli Perhekeskuksen monialainen johtotiimi ja arjen työskentelyn kehittäminen eri ammattiryhmien kesken Perehdyttäminen toimii. Tiedetään mihin ottaa yhteyttä Selkeää, mihin tehdään lähetteitä Varhaiskasvatuksen ja terveydenhoitajan yhteistyö selkeää vuositarkastuksissa Yhteistyö on kasvanut ja kehittyy eri hankkeiden kautta Neuropsykologi-, neurologi- ja palveluohjaajaresursseja riittävästi Yhteinen asiakassuunnitelma on perusasia, mutta ei toimi vieläkään riittävän hyvin Verkostoyhteistyö Palvelupolun eheys ja laatu vaihtelee työntekijän osaamisen mukaan Haasteina osaaminen sekä riittävän tiedon saaminen. Tehtävät ovat moninaiset jo nyt. Päällikkötasolla ei ole substanssiosaamista! Eri uudistuksia on paljon – vaikea pysyä selvillä kaikesta Määrärahat: väkivallan ehkäisy ja erityispalvelut Epäselvää mihin ohjataan, jos nuorella ongelmia. Kuka ottaa kopin? Oppilashuoltoryhmä ei toimi kaikilla alueilla yhtä hyvin Yhteistyössä sattumanvaraisuutta. Helpompi olla yhteydessä jos tuntee Neuropsykologisesti oireilevien nuoret palvelut hajallaan. Lähdetty ideoimaan verkostoa joka kokoaa palveluita Kehitystyö on tuonut paljon hyvää, mutta miten osataan rajata kehittämistä niin, että energia riittää asiakastyöhön? Onnistumiset Haasteet

Työntekijöiden näkökulma Haastatteluiden yhteenveto / Lohja: Tavoitetila ja odotukset monitoimijaisuudelle Asiakasnäkökulma Työntekijöiden näkökulma Johtamisen näkökulma Asiakkaat saavat sitä palvelua, mitä tarvitsevat ja mistä hyötyvät. Palvelu löytyy läheltä Oikea-aikaisuus, varhainen puuttuminen Ei liian järeitä toimenpiteitä heti Matala kynnys (tätä on jo) Tiedonsiirron tulisi toimia jouhevasti. Tavoitteena, että asiakkaan ei tarvitsisi kertoa tarinaansa uudelleen Tiedetään lapsen tilanne ja mitä perheessä tapahtuu Helpottaa kun on selkeää tieto minne voi soittaa tai laittaa lähetteen Pari- ja tiimityössä vastuu jakaantuu ja samalla työntekijän taakka helpottuu ja työssä jaksaa paremmin Konsultoimalla saa lisätukea kun omat tiedot ja taidot loppuvat Varhaiskasvatuksessa paljon hyödyntämätöntä tietoa Käytännön vinkkejä työhön Saadaan palvelut lähemmäs toisiaan. ei enää organisaatiolaatikoita Johto tietää missä mennään. Hyvä ymmärrys käytännön työstä. Johtajat tulleet jo lähemmäs käytäntöä Lupa kokeilla! Rohkeutta! Esimiehen ohjattava ja motivoitava työntekijöitä monitoimijaisuuteen. Työotteen muutos on vaatimus Näkyy myös kaupungin johtajan viestinnässä Hyvää edistystä on tullut, ja taustalla on paljon työtä ja hankkeita. Esimiehillä iso rooli, jotta toimintatapa jatkuu kun henkilöt vaihtuvat Esimies ja päällikkötason pitää tuntea kaupungin prosessit ja palvelut, jotta perehdyttäminen toimii!

Haastatteluiden yhteenveto / Lohja: Tunnistetut kehittämistoimenpiteet Mitä tulisi muuttaa nykytoiminnassa? Mitä uutta tulisi kehittää? Suojatut sähköpostit puuttuvat Tieto ei siirry järjestelmissä, ei nähdä esimerkiksi vammaispalvelun tietoja. Kalentereiden synkronointi eri ammattiryhmien välillä Aikaa ei ole, koska kalenterit täynnä vaativampia asiakkaita. Ei ehditä panostaa varhaisempiin palveluihin. Asiakas ei saisi joutua kertomaan tarinaansa monta kertaa Roolien selkiyttäminen (esim koulukuraattori) Pilvipalvelu helpottamaan tiedonsiirtoa? Ei niinkään uutta kehittämistä vaan selkeää täsmätietoa olemassa olevista käytännöistä uudelleen esiin jalkauttamisen tehostamiseksi Kaikkein vaativimpien asiakasryhmien kanssa työskentely. Lasten suojelu, perheneuvola, Lasten ja nuorten psykiatria, aikuisten psykiatria, lastenvalvojat Koulujen ja sosiaalityön yhteistyö

stm.fi/hankkeet/lapsi-ja-perhepalvelut Kiitos! #lapemuutos stm.fi/hankkeet/lapsi-ja-perhepalvelut