Yhteistoiminnallinen kokous

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

OPS-TYÖSKENTELYÄ LUOKISSA pe klo
TUPLATIIMI - YHTEISÖLLISYYS
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
LUVALLISET POISSAOLOT
. Rauman freinetkoulu.
PIIRIEN TOIMINTAOHJEET
Yhdistyslaki – Järjestökoulutus
Mäntsälän Kokoomus ry Toimintasuunnitelma 2014
ELINIKÄISEN OPPIMISEN AVAINTAIDOT
Uusi oppilashuoltolaki ja muutokset koulussa
Kohti osallistuvaa toimintakulttuuria Oppilaskunnan, opettajakunnan ja vanhempainyhdistyksen yhteistyö Aleksanterin koulussa.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Paikallissääntöjen muutos Vanha 3 § : Kuluttajayhdistyksen tarkoituksena on : - Koota kuluttaja-asemastaan kiinnostuneet ihmiset toimimaan etujensa puolesta.
Kokoustekniikkaa ja -käytäntöjä
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Kommentteja Åbo Akademin vilppiprosessista uudistustyön pohjalta Ole Karlsson
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
Opasnet on wiki-pohjainen järjestelmä joka pyrkii parantamaan päättäjien ja kansalaisten keskinäistä vaikuttamista. Eduskunnan ydinvoimapäätös: a) Hyvä?
Johtokunnat Hallinto- ja johtosäännön 8 §:n mukaan koulutuslautakunnan erityiseen ratkaisuvaltaan kuuluu nimetä johtokuntien jäsenet vanhempainkokousten.
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
Päivähoidon osallisuusfoorumi Alustava suunnitelma
+ VÄLIAIKATYÖSKENTELY 4. ja 5. päivän välillä OPPIVA OPS -VALMENNUS.
Verkkokiusaamisen ehkäiseminen
LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
OTTO-projekti tilaajapalveri
Prosessin pää-/ongelmakohdat  Ilmoittaja – Opettaja, ohjaaja, tentinvalvoja, toinen opiskelija, ulkopuolinen henkilö, epäilty opiskelija itse – Nimetön.
Ops seminaari Askola.
Ensimmäinen KAIKKI IHAN KAIKKI vanhempainilta. Kaikki ihan kaikki toiminta.
OLETKO KIINNOSTUNUT VAIKUTTAMISESTA? HALUATKO EDISTÄÄ OPPILAIDEN ASIOITA KOULUSSA? TAHDOTKO TEHDÄ YHTEISTYÖTÄ ERI TAHOJEN KANSSA? NYT SIIHEN ON MAHDOLLISUUS:
Oppilaiden ja huoltajien osallisuus hyvinvoivassa koulussa Marja Kannisto Yhteisöpedagogi YAMK, AmO.
Vedenpinnan nosto -koulutus, Pori Suunnitteluinsinööri Ari Sallmen.
Alakoulujen oppilaskuntien ja Turun Lasten Parlamentin yhteistyö.
Toimi koulullasi vaikka näin Kerro muille hallituksen/valtuuston jäsenille kaupunkikokouksen valmisteluista eli käy saamasi materiaali läpi Yhteistyössä.
HEKA MAUNULA TALOTOIMIKUNNAT TERVETULOA!
Uusien toimijoiden koulutus Hallituksen toiminta, oikeudet, velvollisuudet, toimihenkilöiden tehtävät Markku Tikkanen ja Kirsi Contursi.
Keskustan politiikka keskustan kunnallispolitiikkaa johtaa kunnallisjärjestö kunnallisjärjestö hyväksyy kunnallisvaaliohjelman, ohjaa valtuustoryhmän nelivuotiskauden.
Vanhempainilta 3 c Keskustelun aiheet Esittelyt Laitoin vanhemmille kiertämään nimilistan, johon kaikki voivat merkitä puhelinnumeronsa oppilaiden.
LOHJAN KAUPUNGIN UUSI ORGANISAATIO Uudet ideat siirretty hallintosääntöön Alueiden johtokunta
“Tämän kuukauden kokous tulee olemaan sama kuin viime kuun kokous, mutta nyt meillä on paljon enemmän ongelmia. Lähde: Cartoonstock.com.
KOKOUSTAITO Oletko koskaan osallistunut kokoukseen?
Ryhdistä yhdistystä treffille: Miten kokoukset toimivat?
Miten kokous sujuu? Miten saan näkemykseni esille?
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
Hinnerjoen Metsästysseura Salo-Veikot r.y.
Luokkatunnit Toimintakulttuuri 4.2..
Eveliina Karjalainen.
Maastohiihdon uudet säännöt
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
KOTOUTTAMISPERHELUOKKA
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Suomen hallinto: Valta kuuluu kansalle
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
Vaalit
NUORISOVAALIT
OPPILASKUNTA, HALLITUS, LUOTTAMUSOPPILAS-VAALIT
FibRobotics Ohjausryhmän 2. kokous Kampusareena, TTY
SANGINSUUN KOULU ON LIIKKUVA KOULU
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
Jatkossa varhaisen tuen perhetyö
Kokemuksia valmistavan inklusiivisesta mallista meidän koulussa
Neuvottelun vuorovaikutustaidot
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
Varttivaltuuston vuosikello
KAUHAJOEN YHTEISKOULU 7.lk - VALINNAISAINEILTA
Marttayhdistyksen vuosikello
OPPILASKUNTA, HALLITUS, LUOTTAMUSOPPILAS-VAALIT
Esityksen transkriptio:

Yhteistoiminnallinen kokous Satu Kurvinen

Mihin asioihin sinä voit vaikuttaa ja miten? 17.5.2018

Oppilaiden osallisuuden eri toimintatavat Oppilaat tekevät kartoituksia ja mielipidekyselyjä Oppilaiden mielipidettä kuullaan Oppilaat ideoivat Oppilaat keskustelevat ja neuvottelevat yhdessä opettajien kanssa Oppilaat vaikuttavat päätöksentekoon Oppilaat tiedottavat ja saavat tietoa Oppilaat suunnittelevat Oppilaat ottavat vastuuta organisoinnista ja toteutuksesta Oppilaat jakavat kokemuksia ja arvioivat toteutusta Oulun kaupunki | Hallintokunta/ryhmä/tiimi | Diasarjan otsikko 17.5.2018

Virittäytyminen Jakaannutaan ryhmiin ja jaetaan kokemuksia erilaisista kokouksista, miten ne toimivat, ajankäyttö, esityslista ja vuorovaikutus Kokemuksia huonoista kokouksista Millainen on hyvä kokous? Hyvän kokouksen tunnuspiirteet Oulun kaupunki | Hallintokunta/ryhmä/tiimi | Diasarjan otsikko 17.5.2018

Oulun kaupunki | Hallintokunta/ryhmä/tiimi | Diasarjan otsikko 17.5.2018

Puheenjohtajan rooli Puheenjohtaja vetää puhetta ja jakaa puheenvuoroja – yksi puhuu kerrallaan  tuppaa usein menemään päällekkäin puhumiseksi Jos käsiteltävänä on jokin uusi tai hankala aihe, joka vaatii keskustelua ja mielipiteiden vaihtoa, niin pienet porinaryhmät ovat toimiva työkalu  oppilaat työstävät aihetta 3-4 henkilön ryhmissä ja jokainen ryhmä esittää keskustelun päätteeksi oman yhteisen kantansa  porinaryhmien ajatusten pohjalta tehdään päätös Oulun kaupunki | Hallintokunta/ryhmä/tiimi | Diasarjan otsikko 17.5.2018

Sihteerin rooli Tekee esityslistan kokoukseen Tekee aina pöytäkirjan hallituksen kokouksista Jos sihteeri ei ole paikalla, niin valitaan joku muu pitämään pöytäkirjaa Jos kokouksessa ei ole mitään salaista (esim. juhlien, yllätysten yms. suunnittelua), sihteeri laittaa pöytäkirjan hallituksen ilmoitustaululle kaikkien oppilaskunnan jäsenten nähtäville Oulun kaupunki | Hallintokunta/ryhmä/tiimi | Diasarjan otsikko 17.5.2018

Kokous kutsutaan ajoissa koolle Joskus asiat tulevat nopeastikin, eikä liene järkevää laittaa mitään tiukkaa aikarajaa Isoissa päätöksissä kuitenkin tärkeää valmistelu, ettei kokousaika tuhraannu turhiin kysymyksiin - esim. hankinnoissa voi sihteeri ja pj tai joku muu hallituksen jäsen etukäteen selvitellä hintoja, malleja yms. Oleellisinta on, että kaikki hallituksen jäsenet saavat asiasta tiedon etukäteen 17.5.2018

Päätösvaltaisuus Kokouksesta on tiedotettu kaikkia, ja paikalla on yli puolet hallituksesta Tässä voidaan tehdä myös koulukohtainen päätös, esim. 2/3 oltava paikalla Oulun kaupunki | Hallintokunta/ryhmä/tiimi | Diasarjan otsikko 17.5.2018

Tiedon kulku luokkiin ja luokista hallitukseen Yksi osallisuuden oleellisimmista asioista on se, että kaikilla oppilaskunnan jäsenillä (=kaikilla oppilailla) on mahdollisuus todella vaikuttaa Useissa kouluissa tiedon kulku hallituksen ja luokkien välillä on havaittu ongelmaksi  hallituksen jäsenet usein epätietoisia mitä kertoa luokassa, ja luokasta tulleet viestitkin jäävät usein kertomatta kokouksessa 17.5.2018

Yhteistoiminnallinen kokous Kokouksen valmistautuminen Puheenjohtaja ja sihteeri kokoontuvat säännöllisesti viikkoa ennen kokousta. Kokoavat esityslistan ja jakavat sen hallituksen jäsenille. Esityslistaan tulee merkitä asiat, joita käsitellään jo etukäteen luokissa tai ryhmissä. 2. Aloitus Jäsenet istuvat 4 – 5 oppilaan ryhmissä. 3. Puheenjohtaja lukee edellisen kokouksen pöytäkirjan 4. Puheenjohtaja lukee esityslistan 5. Asioiden käsittely Asioista keskustellaan pöydittäin, ideointivaihe Kerätään käsiteltävät asiat pöydistä, tehdään päätös ja kopautetaan nuijaa Oulun kaupunki | Hallintokunta/ryhmä/tiimi | Diasarjan otsikko 17.5.2018

Päästiinkö asioissa eteenpäin? Ilmaisivatko kaikki mielipiteensä? 6. Kokouksen arviointi Päästiinkö asioissa eteenpäin? Ilmaisivatko kaikki mielipiteensä? Kuunneltiinko toisten mielipiteitä? Olinko itse aktiivinen kokouksessa? 7. Jatkosta sopiminen Sovitaan, kuka tekee ja mitä seuraavaan kokoukseen mennessä. Sovitaan seuraavan kokouksen ajankohta. Päätetään miten ja miten informoidaan omissa luokissa. Video Oulun kaupunki | Hallintokunta/ryhmä/tiimi | Diasarjan otsikko 17.5.2018

”Yhdessä olemme enemmän” Osallistuva oppilas – yhteisöllinen koulu Oulun kaupunki | Hallintokunta/ryhmä/tiimi | Diasarjan otsikko 17.5.2018