Kotitalouden kurssit lukiossa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lavian lukio.
Advertisements

Opinnäytetyöprosessi
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
9.Lk Biologian laborointikurssi
Stadia-Dehko. Taustaa Vuonna 2001 aloitettiin diabeetikoiden hoidonohjaukseen keskittyvä moniammatillinen valinnainen opintojakso Opintojakson tavoitteena.
Euran lukion hevoskurssit (RT1) Hevosen kanssa – peruskurssi Sis ä lt ö ja tavoitteet: Ruokinnan perusteet (teoria 2 x 2h koululla + k ä.
Tutorkoulutus I vaihe Tervetuloa Tutortoiminnan tavoitteet Lisätä opiskelijan itseohjautuvuutta, parantaa opiskeluilmapiiriä ja motivaatiota, tuoda.
Kurssivalinnat Ykköset, syksy Kurssit valitaan O Pääsääntöisesti numerojärjestyksessä O (opinto-opas s , 77) O etenkin VIERAAT KIELET, ÄI,
Mitä opetan ammatillisessa oppilaitoksesta? Tuija Saarimaa
Sotungin etälukio Täydennä päivälukion opiskelujasi etäkursseilla.
Visuaalisen ammattilaisen esitys Verkkokurssi Tiedosto 1 Kurssin rakenne.
HOPS-projekti Koulutusteknologian perusopinnot Henna Mikkola Merja-Maaria Oinas Tiina Torvinen.
Naisen terveyden edistämisen erityiskysymyksiä, 1 ov
HOX! Seitsemännellä luokalla oleva oppilas voi valita kotitaloutta kaksi tuntia joka jatkuu yhdeksännen luokan kevääseen saakka ns. pitkä valinta tai yhden.
Opinnäytetyöprosessi
Tietokone asiantuntijan työvälineenä ICT01D Tietokoneen toiminta Juhani Merilinna.
Lukion oppimäärä.
LUKION PÄÄTTÖTODISTUS JA YLIOPPILASTODISTUS
Ops 2016 ja arviointi.
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
RAPORTTIEN JA WWW-SIVUJEN OHJEET Projektityökurssi KLTITE05OH/SU.
Ti Sisältötuotanto Abdoulmajid Hakki DI Sisältötuotanto.
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
1. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta Jani Syrjälä, rehtori.
Markku Lang Neljännet valtakunnalliset virtuaalikoulupäivät Opettaja digitaalisen oppimateriaalin käyttäjänä/ laatijana  vähintään.
Ro -12B Oppituntien ajat, opinto-opas s. 6 Miten lukiossa opiskellaan, s.9.
TE 3 TERVEYS JA TUTKIMUS Perhon lukio Essi Rantala
Yrittäjyyskasvatusprojekti Veera Sonninen ja Kaisa Kosola Kevät 2015 Yhteyshenkilö: Ilkka Kinnunen, Pohjanlammen koulu.
PurisProjekti TAVOITTEENA PAREMMAT OPPIMISTULOKSET JA VIIHTYISÄMPI KOULU.
ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.
Oulun normaalikoulun lukio. Normaalikoulun lukio on Linnanmaalla toimiva Oulun yliopiston harjoittelukoulu. Koulussa työskentelee varsinaisten opettajien.
Säteilysuojelu-kurssi 0,5 op
ÄIDINKIELI JA KIRJALLISUUS KAUHAVAN LUKIOSSA
VALINNAINEN LIIKUNTA 8. lk 2h/viikko 9.lk 2h/viikko
Käänteinen opetus ja oppiminen – Miten ja miksi?
MIKSI LUKIOON???.
LUOKATON LUKIO Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma
Opetussuunnitelmassa 2016
Englannin valinnainen lisäkurssi
Norssin kerhot
Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja
Oulun normaalikoulun lukio
Lintulammen koulun valinnaiskurssit
Oulun normaalikoulun lukio
HISTORIAN KURSSIEN TAVOITTEET, SUORITTAMINEN JA ARVIOINTI
Työnhaun +opiskelun taidot
Ykkösten vanhempainilta
Lukion päättötodistus
KUVATAIDE Kuvataideopetuksen tarkoituksena on kehittää opiskelijan ymmärrystä yhteiskunnan ja ympäristön visuaalisista ilmiöistä ja niiden merkityksistä.
Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa
OP2 4. JAKSO.
DEMO 5 Sonja Betancourt, FM
Tieto odottaa käyttäjäänsä - välineitä tiedon löytämiseen-
Lukio.
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
Lukion liikuntadiplomi
MIKSI LUKIOON???.
Teema 1: Henkilökohtaiset vahvuudet ja lasten parissa työskennellessä tarvittavat vahvuudet Tavoitteet: Opiskelija osaa tunnistaa omia ammatillisia.
KOTITALOUS Syventävät opinnot 8-9 vuosiluokilla, taito ja taideaineet
Rakennetun ympäristön paikkatiedot RYM-C2004
Tervetuloa jatkamaan DIGITAALI- TEKNIIKAN opiskelua!
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Toinen kotimainen kieli, ruotsi
AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖT KÄYTÄNNÖSSÄ
ALAJÄRVEN LUKIO ENSIMMÄINEN VUOSIKURSSI
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
LCB-5800 Ruotsinkielinen yritysviestintä 1
7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu
Tervetuloa opintojaksolle MENESTYVÄ TYÖYHTEISÖ (LEA1LH002)
To2 Tutkiva työskentely teknologialla Sananvapaus ja maailmankatsomus
Esityksen transkriptio:

Kotitalouden kurssit lukiossa Riikka Kiiveri-Raappana Oulun Normaalikoulun lukio

Valtakunnalliset soveltavat kurssit Kotitalouden lukiodiplomi (KOLD1) Kurssin tavoitteena on, että opiskelija antaa erityisen näytön lukioaikaisesta osaamisestaan ja harrastuneisuudestaan kotitaloudessa. Kotitalouden lukiodiplomin tavoitteena on vuorovaikutteinen toiminta, yhteisöllinen tiedon rakentaminen ja osaamisen jakaminen, tutkiva ja soveltava opiskelu sekä työskentelyn arviointi. Kurssin keskeiset sisällöt perustuvat opiskelijan valitsemaan teemaan, tehtäväideaan ja suunnittelu- ja toteutusprosessiin. Kotitalouden lukiodiplomi muodostuu lukiodiplomityöstä, esseestä ja portfoliosta.

Kotitalous - Bon Apetit! Koulukohtainen soveltava kurssi Bon Apetit! -kurssilla tutustutaan vieraisiin ruokakulttuureihin, jotka voivat olla joko eurooppalaisia tai kaukomaiden ruokakulttuureita. Oppilaat saavat itse valita pareittain oman ruokakulttuurin, johon perehtyvät syvällisemmin. He käyvät aineistonsa ensin opettajan kanssa läpi ja sitten esittelevät sen jokainen vuorollaan muulle opiskelijaryhmälle valiten ruokakulttuurista vähintään kuusi ydinasiaa. He valitsevat tunnille ainakin yhden pää- ja yhden jälkiruoan, jonka valmistuksen resepteineen he muulle ryhmälle esittelevät. Tämä esittely saa viedä tunnin alusta korkeintaan 15 minuuttia. Heidän ohjeidensa avulla koko ryhmä valmistaa aterian. Opettaja hankkii raaka-aineet tunneille. Kurssilla on tarvikemaksu 40 euroa/oppilas. Projektityö: Jokainen työpari tekee valitsemastaan ruokakulttuurista opettajalle minitutkimuksen ja valmistaa kotona siitä yhden ateriakokonaisuuden (joka on eri kuin tunnille valittu ateria). Tämä työ raportoidaan opettajalle kirjallisine ja kuvallisine materiaaleineen sovittuun päivämäärään mennessä ennen koeviikkoa. Tämän lisäksi opettaja saattaa antaa muita tuntikohtaisia tehtäviä. Arviointi on suoritusmerkinnällä, mikä edellyttää aktiivista osallistumista kurssiin sekä tehtävien hyväksyttyä tekemistä.

Leivotaan, leivotaan Koulukohtainen soveltava kurssi Tällä kurssilla tutustutaan eri taikinatyyppeihin leipoen jokaisesta tyypistä sekä makeita että suolaisia tuotteita. Perehdymme mm. eri kohotusaineiden ominaisuuksiin sekä käytännön toiminnan että teorian avulla sekä erityisruokavalioihin leivonnassa. Kurssilla on tarvikemaksu 30 euroa/oppilas. Projektityö: Oppilas tekee minitutkielman kotona jostain taikinatyypistä ja leipoo siitä jonkin leivonnaisen. Hän ottaa jokaisesta työvaiheesta kuvia ja raportoi työn eri vaiheista kirjallisesti. Työt palautetaan opettajalle sovittuun päivämäärään mennessä joko paperiversiona tai sähköpostilla. Tämän lisäksi opettaja saattaa antaa muita tuntikohtaisia tehtäviä. Arviointi on suoritusmerkinnällä, mikä edellyttää aktiivista osallistumista kurssiin sekä tehtävien hyväksyttyä tekemistä.

Elintarvikehygienian verkkokurssi Koulukohtainen soveltava kurssi Kurssin tavoitteena on lisätä nuorten terveystietoisuuden parantamista ravitsemuksen keinoin sekä edistää elintarvikehygienian osaamista. Opiskelijoiden tietoisuus elintarvikealan toiminnasta ja alan yrityksistä lisääntyy. Kurssin pohjalta opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa Elintarviketurvallisuusviraston, Eviran, virallinen hygieniaosaamistesti ja saada hygieniaosaamistodistus sekä hygieniapassi, hinta 30 EUR, muuten kurssi on maksuton. Testin suorittaminen ei ole kurssin suorittamisen edellytys. Kurssin materiaalit ovat Pedanetissa ja tehtävät voidaan joko palauttaa sinne tai opettajalle sähköpostin liitteenä. Kurssilla on viikkotehtäviä, jotka voidaan tehdä yksilölliseen tahtiin. Kurssin hyväksyttyyn suorittamiseen liittyy viikkotehtävien tekeminen sekä arviointipalautteen antaminen - varsinaista tenttiä ei ole. 1. kurssi alkanut 14.8.; toinen kurssi 14.1.2018-17.3.2018.