Tupakan terveydelliset haittavaikutukset

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tupakoinnin aloittaminen
Advertisements

Sama keho ja sama pää koko elämän
Alkoholi ja huumeet.
Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys - SKY ry 10-vuotisjuhlaseminaari Jukka Koskelo
Lasten ja nuorten tupakoimattomuuden edistäminen
Stressi Stressi on elimistöön kohdistuvaa fyysistä tai psyykkistä, ympäristöstä tulevaa tai sisäsyntyistä kuormitusta.
Terveydenhoitaja ikääntyvien toimintakyvyn ylläpitäjänä
KANNABIS – ei mieto eikä vaaraton huume
PSYKOLOGIA.
RIIPPUVUUS eli ADDIKTIO
Vaikuttavat suuresti väestön terveyteen s
Kappale 10 Umpieritys ja hormonit.
Riippuvuus tupakoinnista
Tupakointi ja sen vaikutukset
Terveystieto 7.
TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIN NÄKÖKULMA
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Riippuvuus tupakoinnista
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
4. VERENKIERTO- JA HENGITYSELIMISTÖ
Riippuvuus tupakoinnista
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Kolesteroli Kaarlo Hyytinen 3c.
Markkula1 Ehkäisevän päihdetyön toimintaohjelma – mitä ikäihmisille? Kaikki hyvin kotona – Iäkkään arjen turvallisuus ja mielen hyvinvointi
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
TOSITIETOA Nuuska. TOSITIETOA Yleistä nuuskasta Valmistetaan samasta tupakkakasvista kuin perinteinen savuke Sisältää yli kemiallista yhdistettä,
D IABETES JA MBO T EKIJÄT : M ATIAS, M IKKO JA H ENRIK.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
Alkoholi. Alkoholi Suomen yleisin päihde Etanoli on alkoholi juoman päihdyttävä aine Alkoholia pidetään keskivahvana päihteenä Alkoholi pitoisuus ilmaistaan.
( TE3 NÄKÖKULMIA TERVEYTEEN Hurtig
Tupakointi BELIEVE ME, SMOKING MAY KILL YOU…. Mitä on tupakka? >Tupakkaa valmistetaan tupakkakasvin lehdistä >Tupakkaa käytetään polttamalla, nuuskaamalla,
9 Mielihyvä ja riippuvuudet
Melu =ääni, joka koetaan epämiellyttäväksi tai häiritseväksi, tai joka on muulla tavalla terveydelle haitallista Sini, Aino, Andre, Henri.
Tupakoimaton elää pidempään Pentin päivänä 2013 Valtimotautien ehkäisyn ja työterveyslaatuverkoston tempaus tupakoimattomuuden edistämiseksi.
1. SUOMALAISET KANSANTAUDIT TERVEYSTIETO 9. MITÄ SAIRAUKSIA MUISTAT? KIRJOITA TAULULLE  Millä eri perusteilla sairauksia voidaan ryhmitellä?  Missä.
Muistisairaudet dementia ja Alzheimer. Miten syntyy ja mitkä tekijät vaikuttavat? Dementian yleisin syy on alzheimerin tauti (yli 50%) tai vaskulaarinen.
Ruoka eri ikäkausina. Vauvaikä Vauvan luonnollinen ravinto on rintamaito tai äidinmaidonkorvike Maidosta vauva saa sairauksilta suojaavia aineita sekä.
HURTIG Tupakoinnin seuraukset. Tupakan haittavaikutukset terveyteen Tupakointi on aina haitallista. Myös tupakkayhtiöt myöntävät sen. Sairastumisen.
Navigaattori Liiku ja urheile turvallisesti.
HURTIG Tupakointi on turhaa. Kertaus 1. Mistä riippuvuuden vieroitusoireet johtuvat? 2. Mitä tarkoittaa sosiaalinen riippuvuus? 3. Kerro jokin.
Tupakoinnin haitat Siiri K, Ulpu & Harri. Yleisön aktivointi Mene oman mielipiteesi mukaan sen seinän luo, missä vastaustasi vastaava kirjain on. Kirjahyllyn.
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Medialukutaito Kuva: Tussitaikurit.
TYÖN KUORMITTAVUUS -TEHTÄVÄ
Tupakan uho ja tuho Ada,Antero,Jenni L..
Tupakan uho ja tuho    .
Tupakan haittavaikutukset
Keskustelua nikotiinituotteista
6.4 Liikunnan merkitykset
Alkoholiriippuvuuden kehittyminen ja hoito
Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset.
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Päihteet Minna, elias ja kalle.
Syöpää aiheuttavia elintapoja
TUPAKKA KPL 23.
Tekijät: Elsa, Noora ja jemina
Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys
Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys
Tupakointi vahingoittaa sinua ja lähimmäisiäsi
SECOND-HAND SMOKE THIRD-HAND SMOKE Tupakka tai tupakan vastike lämmitetään laitteen päällä olevan hiilen avulla. Palamisreaktiossa syntynyt.
Tupakka mediassa tyokalupakki.net.
Riippuvuudet ja niiden syntyyn vaikuttavia tekijöitä
IHOTTUMAT.
Psyykkinen terveys.
8 Riippuvuus.
Lapsuus ja nuoruus.
Kylmyys.
Tupakoinnin puheeksiottamisella ja lopettamisen tuella on merkitystä niin terveyteen kuin talouteenkin. Mitu-hanke auttaa terveydenhuollon ammattilaisia.
Ongelmista selvitään Ihmiset selviävät vaikeista kokemuksista luultua paremmin. Menetystä ja kriisiä ei käsitellä erityisissä vaiheissa. Bonnano: jopa.
Opintopsykologi Katja Hietanen
Esityksen transkriptio:

Tupakan terveydelliset haittavaikutukset

Mitä tauteja aiheuttaa: Sydän- ja verisuonitauteja Ruuansulatuselimistön tauteja Tuki- ja liikuntaelin tauteja Syöpiä Keuhkosairaudet kuten keuhkoahtauma

Muita terveydellisiä haittavaikutuksia: Ennenaikainen kuolema Ihon ja hampaiden kunnon huonontuminen Nuorena aloitettuna myös vaikuttaa pituuskasvuun Fyysisen kunnon heikkeneminen Psyykkiset ongelmat (esim. univaikeudet, ahdistuneisuus ja masennus) Impotenssi ja hedelmällisyyden heikentyminen Oppiminen ja keskittymiskyky vaikeutuu Riippuvuus (fyysistä, psyykkistä, sosiaalista) Lihominen Raskaudenaikaiset haitat Muiden altistaminen passiiviselle tupakoinnille

Lähteet: http://www.tohtori.fi/?page=0421481 https://peda.net/siikalatva/siikalatvan- lukio/oppiaineet/terveystieto/te1/tv11/vita1-1601152/5rtu/5tjn