Koeviikko Jokainen jakso päättyy koeviikkoon  oma lukujärjestys verkkopenaalissa Jokaiselle kokeelle yksi ilta Koe klo 16.30–19.30 poistua saa aikaisintaan.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muistin apuvälineet ennen koetta
Advertisements

TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
Ylioppilastutkinto. OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo 8.00, nimenhuuto.
KOKEESEEN KERTAAMINEN. ENNEN LUKEMISTA  Herätä kiinnostuksesi:  Mieti, mikä sinua kiinnostaa luettavassa  Mihin tarvitset tietoa, jota olet ryhtymässä.
FILOSOFIAN KOE YLIOPPILASKIRJOITUKSISSA. Kokeen sisältö -Koetehtävät perustuvat kursseihin FI1-FI tehtävään riittävät 1. kurssin tiedot -Myös oppiainerajat.
Tervetuloa koulutukseen!. Ohjelma Kuulumiskierros Toimintaa Itsensä virittäminen ennen ryhmätilannetta Kotitehtävän läpikäynti Tulevaisuustyöskentely.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
8-luokan terveystiedon sisältö, suoritustavat, tavoitteet ja arviointi KILPELÄNAHO
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
YOPALAn ja Jyväskylän yliopiston opiskelijakyselyn vertailua
Arviointi osana oppimisprosessia
Kaikki yhden puolesta ja yksi kaikkien puolesta!
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Kuvaruutuvideot Tommi Saksa, 2008, HAMK.
Lukion oppimäärä = mitä, montako, milloin kursseja
Neuvottelu ja asioiden pilkkomisen taito
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Suomen sota ja Haminan rauha 1809
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Opiskelu eLukiossa
Yleistajuisemman artikkelin kirjoittaminen
The 9 block vision processing model
Asiatekstin rakennemalleja
Suomen Ajokoirajärjestö Suomen Beaglejärjestö
ASIANTUNTIJAESITYKSEN LAATIMINEN
Ihminen ympäristön ja yhteiskuntien muutoksessa Hi1
Psykologian 2. kurssi ”Miten minusta tuli minä?”
OMA VASTUU OPISKELUSSA
Vanhempainilta -15 Keuruun lukio internetissä
Oulun normaalikoulun lukio
Asiatekstin rakennemalleja
Koeviikko Koeviikolla noudatetaan erillistä lukujärjestystä
YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
Aloita täältä, täydennä säännöllisesti!
TAIDOT EDELLÄ © Petteri Elo OPS-koulutus 2016
Terveystiedon ainereaali
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
Terveystiedon ainereaali
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
OPPIMAAN OPPIMINEN (1.vsk).
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
Mielipiteen, kannanoton, vastineen kirjoittamisesta
OHJEITA TUTKIELMAN ESITTELYYN AC-ISTUNNOSSA
Koulutusesityksen otsikko
Kielitietoisuus.
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Kokeeseen vastaaminen
KE6 – Kemian kertauskurssi
Koeviikko Koeviikolla noudatetaan erillistä lukujärjestystä
Vieraiden kielten opiskelusta
TILASTOKUVIO kuvio on voimakkain tapa esittää tietoa
Tutustumistreeni Nimi, ammatti, mistä tulee,
TEHTÄVÄT KIITETTÄVÄ = Keskityin tehtäviin koko ajan. Yritin parhaani. Sain tehtyä kaikki tehtävät. Suurin osa vastauksista oli oikein. Korjasin / täydensin.
Matematiikka- ja luonnontiede-luokkien oppilasvalinta
Opinnollistamisen pähkinät
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Ajanhallinta opiskelussa
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö Pasila
LCB-5800 Ruotsinkielinen yritysviestintä 1
Opettajan pedagoginen ajattelu
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
Toiselle vuosikurssille
VINKIT VAIKUTTAVAAN VIESTINTÄÄN
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Tervetuloa lukion 1. vuosikurssin vanhempainiltaan
opintoja Oulun kaupungin lukiolaisille etänä & verkossa
Esityksen transkriptio:

Koeviikko Jokainen jakso päättyy koeviikkoon  oma lukujärjestys verkkopenaalissa Jokaiselle kokeelle yksi ilta Koe klo 16.30–19.30 poistua saa aikaisintaan tunnin kuluttua, myöhässä voi saapua korkeintaan tunnin verran Ei lukujärjestyksenmukaisia oppitunteja, opettajat voivat kuitenkin järjestää opetusta oman aineensa koepäivänä (esim. 1h kertausta ennen koetta) Koe vaikuttaa merkittävästi arvosanaan (+ muut kriteerit) Koe palautetaan ja käydään opettajan kanssa läpi seuraavan jakson alussa Uusinta  ohjeet opinto-oppaassa

Miten valmistaudun kokeeseen? Ole järjestelmällinen Lue läksyt Seuraa oppitunneilla Läpikäytävän asian määrä kasvaa ja vaatimustaso nousee  älä jätä valmistautumistasi viimeiseen iltaan, muista jättää aikaa kertaamiselle Opi tunnistamaan olennainen (esim. historian kokeeseen valmistautuessa ei kannata päntätä vuosilukuja) Etsi oma tapa valmistautua! Jos koet hyödylliseksi tutustua tunnilla läpikäytävään asiaan etukäteen, tee niin Jos tunnet oppivasi paremmin kun luet läksyt vasta yöllä, lue läksyt vasta yöllä Jos koet miellekarttojen tai muiden omien muistiinpanojen, piirrosten, alleviivausten… auttavan oppimistasi, tee omia muistiinpanoja

Miten toimin koetilanteessa? Ole paikalla ajoissa ja hyvin valmistautuneena Tarvittavat välineet mukaan Lue kysymykset ja YMMÄRRÄ ne Mieti haluatko vastata ensin helpoiksi kokemiisi kysymyksiin vai aloitatko vaikeista Ole perillä kellosta Käytä suttupaperia Suunnittele vastauksesi ennen kuin alat kirjoittamaan Tarkista vastauksesi Älä syyllisty vilppiin

Millainen on hyvä vastaus? Osoittaa, että tunnet asian Sisältö on esitetty ymmärrettävästi, johdonmukaisesti, hyvällä suomen kielellä, laskut on selitetty, vastaus on selkeä ja mielenkiintoinen Osoittaa, että käsität, mistä on kysymys ja mikä merkitys asialla on Kohdistuu siihen, mitä kysytään, käsitteet tai aihepiiri on määritelty ja kokonaisuus on jäsennelty Hyvässä reaaliaineiden vastauksessa on perusteluita, esimerkkejä, asian monipuolista selittämistä. Vertailut, kytkennät laajempiin asiayhteyksiin, muiden tietojen liittäminen vastaukseen ja omat oivallukset nostavat vastauksen tasoa.

Toistuvia ongelmia: Ylimalkaisesti luettu ohjeistus ja kysymys Vastauksessa esitetään kaikki, mitä asiasta muistetaan, ei rajata vastausta kysyttyyn Luettelomainen vastaus, tikkukirjaimilla tai kohtuuttoman epäselvällä käsialalla kirjoitettu, puhekieliset ilmaukset, mukana epäoleellisia tarinoita ja satunnainen asioiden esitysjärjestys Liian tiivis vastaus, josta ei näy, ymmärtääkö vastaaja asian. Kirjoita vastaus kuin kirjoittaisit henkilölle, joka hallitsee abstraktin ajattelun, odottaa laadukasta asiatekstiä ja joka ei tiedä asiasta yhtään mitään. Luonnontieteellisissä kysymyksissä pitää selostaa mitä laskee tai tekee, miksi ja mitä vastaus kertoo. Suhtaudu koetilanteeseen oppimisen kannalta. Ota palaute vastaan ja hyödynnä sitä seuraavan kurssin opiskelussa ja kokeessa.

Millainen on hyvä essee? Lue kokeeseen Ymmärrä kysymys  Mitä kysytään? Mihin täytyy vastata? Ei mielipidekirjoitus, kerro perustellen mielipiteesi jos sitä kysytään Vertaile jos sitä vaaditaan Vastauksen keskusteltava mahdollisen aineiston kanssa Suunnittele, jäsentele Intro/esittely/esim. ajoitus Syyt Merkittävimmät tapahtumat/henkilöt Seuraukset Yhteenveto Ei asiavirheitä (älä arvaa esim. vuosilukuja  kiertoilmaisut) Täsmällinen kieli, oikeat käsitteet, lukeneisuuden osoittaminen nostavat vastauksen arvoa Arviointi kokonaisuutena Ei arvostella mittanauhalla, kuitenkin riittävän laaja vastaus yleensä noin 1,5 – 2 konseptin sivua, älä jaarittele  ymmärrä rajaus 6