Esivalmistusvälineet

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Gourmet herkkuja ravintola- ja kotikeittiöihin
Advertisements

Puistomuuntajat Jani Jämsä.
Esitys Romukauppiasliiton luokittelupäivään Jyväskylässä
VALAISTUS KYLPYHUONE, WC JA SAUNA Minna Lännenmäki
Lasikuitu ja sen käyttö
Kun valo kulkee aineesta toiseen, sen kulkusuunta muuttuu, se taittuu
JUOMASEKOITUKSEN VALMISTUKSEN PERIAATTEITA
Näin pakkaat paketit lavalle
Metallit Kuva :
PUHTAANAPITO Kuva: Tero Takalo-Eskola. PUHTAANAPITO Kuva: Tero Takalo-Eskola.
polyamidi, pa RAAKA-AINE: öljyteollisuuden sivutuotteet
Polttoleikkaus (kaasuleikkaus)
Sydämen huovutus.
Elintarvikkeiden vastaanottotarkastukset vähittäismyyntipaikoissa
Kestopikkuhousunsuoja
Huovuttaminen Osio 3..
Arvoituksellinen vihannes
Korroosionsuojaus. Corrosion is the result of two different types of reactions:  Chemical influence  Electro – chemical reactions.
Metallien kierrätys.
Ferriittiset ruostumattomat teräkset
Vanutus, viimeistely ja hoito-ohjeet
Palovammat.
Erilaisia teräksiä TERÄKSIÄ ON MONENLAISIA Avaa -> Diaesitys
RUOSTUMATTOMAT TERÄKSET
teräaineet Lastuavan työstön TERÄAINEITA Avaa -> Diaesitys
Suomen Kivikausi ~ eKr..
Kiinnittämisen mekaniikkaa KAPPALEEN KIINNITTÄMINEN Avaa
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
Lastujen hallinta, Lastun muoto ja Lastun Murtaminen
Kestoside.
Lämpölaajeneminen animaatio Miksi sähköjohdot roikkuvat?
Alumiinin käyttö Esimerkkejä pursotetun alumiinin käytöstä
Akvaarion perustaminen
Käsihygienia.
Oulun yliopisto, Konetekniikan koulutusala, Tuotantotekniikka PL 4200, OULUN YLIOPISTO, Valmistustekniikka 2015.
Metalliseoksia.
5. Sähkökemiaa Oppilastyö: Kaksi eri metallia ioniliuoksessa.
TURVALLINEN HOITOYMPÄRISTÖ 0-6 VUOTIAAT. 0-6 v. lapsille  ei pieniä esineitä, koska lapsi voi tukehtua  ulkona aidat, ettei lapsi karkaa  luotettavat.
- 1 - Korvatorven pallolaajennus. 2  31 – 38 mm pituinen; 2/3 rustoinen osa 1/3 luinen osa  Tehtävänä mm. paineentasaus, välikorvan ilmastointi, eritteiden.
Elinkeinorakenne Suomessa. Yleistietoa Suomen talous vastaa rakenteeltaan tyypillistä länsieurooppalaista teollisuusmaata. Palvelujen osuus tuotannosta.
Hygieniaosaaminen Terhi Kinnunen Elintarvikehygienia  = toimet, joilla varmistetaan elintarvikkeiden turvallisuus ja puhtaus pellolta pöytään 
13. Nopeus kuvaa liikettä Nopeus on suure, joka kertoo kuinka kappaleen paikka muuttuu ajan suhteen. Nopeus on vektorisuure. Vektorisuureen arvoon liittyy.
Puhtaanapito. Puhdistusvaiheet 1. Karkean lian poisto mekaanisesti, kaapimalla, 2. Esihuuhtelu ja liotus viileällä vedellä 2. Peseminen pesuaineen kanssa.
Lieriösorvaus -sorvauksessa käytettävä kone on sorvi -sorvaus tapahtuu talttaa käyttäen -sorvi on sähkömoottorikäyttöinen, älä mittele voimiasi koneita.
T y ö h v i n o t a s A j e l ONGO®School – Aktiivista oppimista liikkeessä Ihminen on luotu liikkumaan. Samaa voidaan sanoa ihmisen aivoista. Liike lisää.
Sekoittamiskoneet ja käsityövälineet
Ruoanvalmistuksen perustyövälineet
Leipomisvälineet Kaulinta käytetään vehnäleipä-, muro- ja voitaikinoiden kaulintaan.   Voidaan käyttää myös murekemassojen levittämiseen helpottamaan.
Kon Työstökoneiden käyttö
KEITTIÖVÄLINEIDEN MATERIAALIT
Kypsentämisvälineet Keitto- ja paistoastiat ovat liedellä käytettäviä kypsennys-astioita.   Keittoastioita on kattilat ja kasarit. Kasareita on 1- 3.

PISTOOLI- AMMUNTA.
Vastuullinen valinta KIILTO NATURA -SARJA
Tiivistelmä 3. Liike Nopeus kuvaa aikayksikössä kuljettua matkaa.
Paistamisvälineet Paistamisvälineitä ovat paistinlastat ja pihdit.
19. Liikettä vastustavat voimat
Jatkojalostaihioiden valaminen / seostaminen, karkaisu, päästäminen
Screen Cleaner T y ö h v i n o t a s A j e l
Betonin ominaisuudet ja käyttö
Tiheyden määrittäminen laskemalla
5. KASVIT JA LEVÄT 7. BIOLOGIA.
Harava Vanha työkalu Tehty aivan aluksi kokonaan puusta
Ympäristötekoja pullonpalautus-automaatilla
Potilaan puhtaudesta huolehtiminen
Outokumpu – Tornion tehtaat ja Kemin kaivos
SMOLTTIEN OHJAUSRAKENNE Iijoen haapakoskelle
Viljat.
KAULUS KIERROS VIILLOS
Puutarhurin oksasakset
Esityksen transkriptio:

Esivalmistusvälineet Esivalmistuksella ruoanvalmistuksessa tarkoitetaan työvaiheita, joiden avulla raaka- aineet saatetaan puhtaus-, karkeus- ja kypsyysasteeltaan muotoon, josta ruoanval- mistusta voidaan jatkaa kypsentämällä tai laittaa esikäsitelty tuote suoraan tarjolle.   Esivalmistuksella on suuri merkitys ruoan laatuun ja muiden ruoanvalmistusvaiheiden onnistumiseen. Heli Pesonen

Esivalmistus jaetaan seuraaviin työvaiheisiin: * puhdistus * paloittelu, hienontaminen, soseutus ja erottaminen * sekoittaminen ja muotoilu Heli Pesonen

Puhdistus- ja perkausvälineet Juuresharjat on tarkoitettu pienten juuresmäärien pesuun.   Juuresharjoja on sekä varrellisia että varrettomia. Ne on muotoilu käteen sopiviksi ja harjakset ovat jäykkiä, mutta eivät riko käytössä kasvisten pintaa. Varren ja harjasten materiaalina käytetään muovia (polyamidia). Heli Pesonen

Kuorimisveitset on tarkoitettu juuresten ja hedelmien kuorimiseen Käytön jälkeen muoviset harjat voidaan pestä koneessa ja kuivattaa ilmavassa paikassa. Kuorimisveitset on tarkoitettu juuresten ja hedelmien kuorimiseen Heli Pesonen

* martensiittista terästä * hiiliterästä Kuorimisveitsiä on sekä kiinteäteräisiä että liikkuvateräisiä. Liikkuvateräisellä voi kuoria myös itsestä poispäin suuntautuvin liikkein.   - Terän materiaali on: * martensiittista terästä * hiiliterästä Heli Pesonen

* ruostumatonta terästä Veitsen rakenne: Kahvan materiaali on: * puuta * muovia * ruostumatonta terästä   Veitsen rakenne: * terän tulee olla riittävän pitkä n. 6 cm ja tukeva * kuoriraon tulee olla riittävän tilava, että kuoret putoavat ilman vetämistä (n. 4 cm) Heli Pesonen

* terävä kärki on tarkoitettu silmujen poistoon * kahvan tulee olla riittävän pitkä ja tukevasti kiinnitetty * kaksiteräinen veitsi soveltuu myös vasenkätisille Heli Pesonen

Kuivaa hiiliteräs pesun jälkeen ruostumisen estämiseksi -> ei sovellu konepesuun. Ruostumaton teräs kestää konepesun. Juuresveitset on tarkoitettu juuresten ja hedelmien kuorimiseen, paloitteluun ja silmikointiin. Heli Pesonen

Juuresveitsen rakenne: * terä sopivan pitkä n. 8 cm * terän tulee olla kapeahko ja riittävän jäykkä, suoralinjainen sekä päästään loivasti pyöristetty ja teräväkärkinen * veitsen tulee olla myös kevyt käyttää ja muotonsa säilyttävä Heli Pesonen

kahvan tulee olla riittävän pitkä n. 10 cm ja paksu * kahvan tulee olla riittävän pitkä n. 10 cm ja paksu * suora ilman sormitukia, voidaan pitää kädessä eri asennoissa * kahvan tulee ulottua terän selkäpuolelta terän päälle etusormea tukemaan * kiinnitetty kahdella niitillä tai valamalla Heli Pesonen

Terän materiaali on ruostumatonta terästä Kahvan materiaali on puuta tai muovia   Käytön jälkeen käsin- tai konepesu; muovikäsittelemätön jalopuukahva ei kestä konepesua. Heli Pesonen

Omenapora on tarkoitettu siemenkodan poistoon omenasta.   Terän materiaali on ruostumatonta terästä, joka on tukevasti kiinnitetty. Kahvan materiaali on puuta tai muovia ja kahvan pää on pyöristetty. Käytön jälkeen käsinpesu. Heli Pesonen

Kalan suomustusrauta on tarkoitettu kalan suomustamiseen.   Raudan rakenne: * kädensijaan on hyvä tarttua * nystyrät tai raastinpinta on muotoiltu siten, että suomut irtoavat helposti eikä kalan pinta rikkoudu suomut eivät räisky. Heli Pesonen

Raudan materiaalina on ruostumaton teräs tai alumiini Käytön jälkeen huuhdellaan kylmällä vedellä.   Raudan puhdistus: käsin tai konepesu teräkselle ja käsinpesu alumiinille. Kuivaus Heli Pesonen