Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Elinkeinorakenne Suomessa. Yleistietoa Suomen talous vastaa rakenteeltaan tyypillistä länsieurooppalaista teollisuusmaata. Palvelujen osuus tuotannosta.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Elinkeinorakenne Suomessa. Yleistietoa Suomen talous vastaa rakenteeltaan tyypillistä länsieurooppalaista teollisuusmaata. Palvelujen osuus tuotannosta."— Esityksen transkriptio:

1 Elinkeinorakenne Suomessa

2 Yleistietoa Suomen talous vastaa rakenteeltaan tyypillistä länsieurooppalaista teollisuusmaata. Palvelujen osuus tuotannosta on yli kaksi kolmasosaa. Alkutuotannon osuus on pieni ja teollisuuden osuus. laskussa, mutta sillä on edelleen suuri merkitys viennille. Ulkomaankauppa on Suomelle tärkeää.

3 Alkutuotanto Alkutuotannossa luonnonvaroista valmistetaan tuotteita ja materiaaleja jalostettavaksi. Tuotteita käytetään raaka-aineena muilla teollisuuden aloilla. Alkutuotantoon kuuluu mm. kaivostoiminta ja louhinta, kalastus sekä maa- ja metsätalous. Vuoden 2013 alkutuotannon osuus Suomen BKT:stä oli 2,7% Suomen kylmät olosuhteet ja lyhyt kasvukausi, kaupungistuminen, EU:n jäsenyys ja kalliit hinnat ovat syitä alkutuotannon vähäiseen osuuteen Suomen elinkeinorakenteessa.

4 Jalostus Jalostus koostuu teollisuudesta ja rakentamisesta. Tämä sektori yleensä ottaa alkutuotantosektorin tuotosta ja valmistaa valmiita hyödykkeitä tai missä ne ovat sopivia muiden liiketoimintojen käyttöön, vientiin tai myytäväksi kotimaisille kuluttajille Jalostus jaetaan usein kevyeen - ja raskaaseen teollisuuteen Jalostusammatteja ovat mm. kone – ja metalliteollisuus Vuoden 2013 jalostuksen osuus Suomen BKT:sta oli 26.9%

5 Palvelut Palveluja tuottavat sekä yksityiset yritykset että julkiset sektorit Yritykset tuottavat palveluja kuluttajille tai toisille yrityksille Julkisen sektorin palveluja ovat mm. koulu, terveyskeskus, sairaala, poliisi jne. Palvelut työllistävät suurimman osan suomalaisista ja vuoden 2013 palvelujen osuus Suomen BKT:sta oli 70,4%

6


Lataa ppt "Elinkeinorakenne Suomessa. Yleistietoa Suomen talous vastaa rakenteeltaan tyypillistä länsieurooppalaista teollisuusmaata. Palvelujen osuus tuotannosta."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google