Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Erilaisia teräksiä TERÄKSIÄ ON MONENLAISIA Avaa -> Diaesitys

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Erilaisia teräksiä TERÄKSIÄ ON MONENLAISIA Avaa -> Diaesitys"— Esityksen transkriptio:

1 Erilaisia teräksiä TERÄKSIÄ ON MONENLAISIA Avaa -> Diaesitys
-> Alusta Napsuttele hiiren vasemmalla painikkeella tai nuolinäppäimellä (nuoli alas) PowerPoint-esitys alusta loppuun. Nuolinäppäimellä (nuoli ylös) pääset taaksepäin vaihe vaiheelta. Kun haluat lopettaa esityksen paina Esc-nappia. TERÄKSIÄ ON MONENLAISIA Erilaisia teräksiä Nykyaikaisen auton korissa käytetään monenlaisia teräksiä: perusteräksiä on 19 %, suurlujuusteräksiä (2-3 x perusteräksen lujuus) 49 %, erittäin lujia teräksiä (4-5 x perusteräksen lujuus) 19 % ja ultralujia teräksiä (6-8 x perusteräksen lujuus) 13 %. (Lähde Skoda Suberb 2009)

2 MYÖS RAKENTEIDEN MUOTO VAIKUTTAA RAKENTEIDEN LUJUUTEEN
= 0,2-raja, vastaa myötölujuutta

3 Kun teräkseltä vaaditaan kor-roosionkestä
TERÄS VALITAAN KÄYT- TÖKOHTEEN MUKAAN Kun teräkseltä vaaditaan kor-roosionkestä vyyttä, hygiee-nisyyttä tai kau-neutta, valitaan materiaaliksi ruostumaton teräs.

4 TERÄS VALITAAN KÄYT- TÖKOHTEEN MUKAAN
Kun teräkseltä vaaditaan hyvää muo-toiltavuutta, lujuutta ja hitsattavuutta, valitaan materiaaliksi suhteellisen edul-linen rakenneteräs.

5 TERÄS VALITAAN KÄYT- TÖKOHTEEN MUKAAN
Kun teräkseltä vaaditaan hyvää lastuttavuut-ta, suurta lujuutta ja sitkeyttä, karkaistavuutta jne., valitaan materiaaliksi koneteräs, nuorru-tusteräs tai työkaluteräs.

6 TERÄS VALITAAN KÄYT- TÖKOHTEEN MUKAAN
Kun teräkseltä vaaditaan hyvää suurta kovuutta ja lujuutta valitaan materi-aaliksi lämpökäsitelty ku-lutuslevy. Lapion tekemisessä hieno-rakeinen booriteräs on oikea materiaali. Äkeiden ”piikkien” materiaaliksi sopii jousiteräs.

7 TERÄKSEEN KOHDISTUU LUKUISIA VAATIMUKSIA Esimerkki painelaitteesta
Pesu, sakeutus, valkaisu, puristus, kuivaus, leikkaus jne. Puu sellutehtaaseen Kuorinta Haketus Keitto Keittokattilan levyn pitää kestää syövyttäviä aineita ja korkeita lämpötiloja. Sen on oltava lujaa ja hyvin hitsattavaa. noin 20 m paine 10 bar lämpötila 200oC höyryä, haketta, lipeää Sellu paperi- tehtaaseen 20


Lataa ppt "Erilaisia teräksiä TERÄKSIÄ ON MONENLAISIA Avaa -> Diaesitys"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google