Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lasikuitu ja sen käyttö

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lasikuitu ja sen käyttö"— Esityksen transkriptio:

1 Lasikuitu ja sen käyttö

2 Mitä? Lasikuitu on erittäin kapeista lasisäikeistä tehty materiaali, jota käytetään eristeiden ja tekstiilien valmistuksessa. Arkikielessä lasikuidulla tarkoitetaan yleensä lasikuidulla vahvistettuja muovimateriaaleja eli lujitemuoveja. Ne kuuluvat komposiittimateriaaleihin.

3 valmistus 1. Lasikuidut valmistetaan sulasta lasimassasta suulakkeesta vetämällä tai puhaltamalla tai lasisauvasta venyttämällä. Lasikuidut ovat hyvin lämmönkestäviä, palamattomia ja hygieenisiä. Ne eivät kuitenkaan kestä taivutusta, kiertämistä eivätkä kovaa puristusta.

4 valmistus 2. kudotaan verkoksi (matriisiksi)

5 valmistus 3. + hartsi (polyester, vinyl or epoxy)
Muottiin asetetaan lasikuitumatot, jotka päällystetään erityisellä hartsilla. Seos jäykistyy luonnollista tietä tai asetaan nopeamman tuloksen saamiseksi uuniin. Yleisimmät valmistustavat: Pultruusio, spreijaaminen, muottiin asentaminen

6 ominaisuudet Tuotteen muotin puoleisella sivulla viimeistely on hyvin kiiltävä, se on esteettisesti nautittava eikä sitä tarvitse maalata. Lasikuitu on pitkäaikaisesti kulumistehokasta, sillä se on ruostumatonta eikä tarvitse huoltoa. Käsittelykulut ovat painevaluun ja teräksen kylmäkäsittelyyn verrattuna matalat. Pintaviimeistely voi olla tekstuuriltaan monenlaista ja sen värivalikoima on laaja. Vaurioituneen tuotteen voi korjata. Lasikuitutuotteet ovat kemiallisesti hyvin kestäviä. Lasikuidun dielektriset ominaisuudet ovat hyvät, joka tekee siitä loistavan sähköeristeen. GRP-tuotteilla on hyvä lämpöeristys. Massatuotanto laskee hintoja, jotka ovat muihin mahdollisuuksiin verrattuina erittäin kilpailukykyiset. Lasikuitu on monipuolinen.

7

8 ominaisuudet Tuotteen muotin puoleisella sivulla viimeistely on hyvin kiiltävä, se on esteettisesti nautittava eikä sitä tarvitse maalata. Lasikuitu on pitkäaikaisesti kulumistehokasta, sillä se on ruostumatonta eikä tarvitse huoltoa. Käsittelykulut ovat painevaluun ja teräksen kylmäkäsittelyyn verrattuna matalat. Pintaviimeistely voi olla tekstuuriltaan monenlaista ja sen värivalikoima on laaja. Vaurioituneen tuotteen voi korjata. Lasikuitutuotteet ovat kemiallisesti hyvin kestäviä. Lasikuidun dielektriset ominaisuudet ovat hyvät, joka tekee siitä loistavan sähköeristeen. GRP-tuotteilla on hyvä lämpöeristys. Massatuotanto laskee hintoja, jotka ovat muihin mahdollisuuksiin verrattuina erittäin kilpailukykyiset. Lasikuitu on monipuolinen.

9

10

11

12 tee-se-itse lasikuitutuote tarvikkeet: hartsi+kovete, lasikuitumatto, pensseli/vastaava, hengityssuojain, sakset - tee muotti jostain materiaalista - irrotusaine muottiiin, jottei hartsi tartu muottiin - levitetään muottiin kerros hartsia - asetetaan lasikuitumatot muottiin (max 3 kerrosta) - sivellään hartsia lasikuidun päälle esim. pensselillä tai telalla - toistetaan tarpeeksi monta kertaa - parintunnin päästä voi poistaa muotista (kovettunut, mutta vielä joustava) - kuiva noin vuorokauden kuluttua -lopullista tuotetta voi kitata ja maalata tarpeen mukaan (muottia vastaan olevasta pinnasta tulee sileä eikä vaadi paljon käsittelyä, jos muotti on kunnollinen)


Lataa ppt "Lasikuitu ja sen käyttö"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google