Alkoholi Kpl 24.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Mistä on tämän päivän nuoret tehty?
Advertisements

Terveystieto Alkoholi Terveystieto
Aivoverenkierron häiriö oireina mm.
Aleksi Ranki Krapula.
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Uni ja lepo -yleistä Ihminen nukkuu noin 1/3 elämästään.
Alkoholi.
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Välitä nuoresta – älä välitä alkoholia alaikäiselle 17/4/2010 Ehkäisevän päihdetyön hanke.
Riippuvuus tupakoinnista
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Sydän- ja verisuonitaudit
Työskentely kuumassa KESÄKUU. Helle kuormittaa elimistöä erityisesti fyysisessä työssä Elimistö kuivuu, jos hikoilussa mene- tettyä nestettä ei korvata.
TOSITIETOA Alkoholi. Yleistä alkoholista Valmistetaan luonnontuotteista (mm. viljat ja hedelmät) käyttämällä tai tislaamalla Vaikuttavana aineena kaikissa.
Terveyskeskuslääkärin näkökulma moniammatilliseen yhteistyöhön Markus Partanen, Runosmäen-Mullin terveysaseman vastaava lääkäri, PPPR- hankkeen Turun kehittämisosion.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
Alkoholi. Alkoholi Suomen yleisin päihde Etanoli on alkoholi juoman päihdyttävä aine Alkoholia pidetään keskivahvana päihteenä Alkoholi pitoisuus ilmaistaan.
Hurtig TE1 Turvallisuus. Turvallisuus Suomessa sattuu vuosittain yli miljoona tapaturmaa. Tapaturmaisesti vuosittain kuolee noin 3000 henkeä.
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
Henkisen hyvinvoinnin häiriöt 1,5 % väestöstä sairastuu vuosittain 20% suomalaisista sairastaa jotain mielenterveyden häiriötä Sukupuolierot melko suuret.
Lapin yliopistoa profiloiva tutkimus Kansainvälinen arviointiryhmä Pj. Jorma Sipilä
3 Terveystottumusten tutkiminen. Tutkimusmenetelmien arviointi Validiteetti eli pätevyys – Onko mitattu sitä mitä pitikin – Voi tutkia vertaamalla menetelmää.
Alkoholi, huumeet, liuottimet. Hermostoa lamaannuttava aine Vaikutus eri osiin eri aikana Aivokuori, kontrolli, moraali, nousuhumala Pikkuaivot, liikkeet.
Turvallisuusviestinnän yhteistyöfoorumi Kansliapäällikkö Päivi Nerg Sisäasiainministeriö.
SYÖMISHÄIRIÖT. YLEISTÄ - SYÖMISHÄIRIÖT ALKAA USEIN NUORUUSIÄSSÄ - OVAT MIELEN JA KEHON SAIRAUKSIA -TAUSTALLA YLEENSÄ PSYYKKISTÄ PAHAA OLOA, PELKOA, JA.
HURTIG Tupakointi on turhaa. Kertaus 1. Mistä riippuvuuden vieroitusoireet johtuvat? 2. Mitä tarkoittaa sosiaalinen riippuvuus? 3. Kerro jokin.
3. ELÄMÄNKULKU JA TERVEYS TERVEYSTIETO 7. IKÄJANA  Asiantuntijaryhmät: Lapsuus 0-11v Nuoruus 12-18v Aikuisuus 19-64v Vanhuus 65  v  Perehtykää apukysymysten.
63. Mielenterveyden häiriöt
Terveyden määritelmät
Alkoholista asiallisesti
KAPPALE 24 ALKOHOLISTA ASIALLISESTI
PÄIHDERIIPPUVUUS JA AIVOVAURIO
Marjo Eronen, SPR, ensiavun ja terveystiedon kouluttaja
17. LIIKENNE ON YHTEISPELIÄ
Tupakan uho ja tuho Ada,Antero,Jenni L..
Juteltaisko? Oppitunnit 5.-6.luokkalaisille
Tuki- ja liikuntaelintensairaudet
”SIELLÄ SITTEN KÄYTTÄYDYTÄÄN”
Nuoret aikuiset.
Alkoholin haittavaikutukset
Terveysteknologia Tutustutaan, mitä kaikkea terveysteknologialla voidaan tarkoittaa ja miten se auttaa terveyden hoidossa ja sairauksien ehkäisyssä.
Alkoholi.
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Onko meillä syytä olla huolissaan?
Kpl 7.
Syöpää aiheuttavia elintapoja
Päihdyttäviä aineita (kpl 22)
Keuhkosyöpä Keuhkosyöpä syntyy, kun keuhkoputken tai varsinaisen keuhkokudoksen solut muuttuvat pahanlaatuisiksi. Keuhkosyöpä on maailman yleisin syöpä.
Päihdyttäviä aineita.
Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys
Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys
OPETUSVINKKI 3 Prometheus-myytti Luku 2 – Myytit.
Huumeet.
Alkoholista asiallista kpl.24
20.
Psyykkinen terveys.
Tuki-ja liikuntaelinsairaudet
Alkoholi JUOMINEN Liiallisen juomisen jälkiseuraus on krapula, joka on psyykkisesti ja fyysisesti pahaa oloa. Pahimmissa tapauksessa juominen voi johtaa.
Lapsuus ja nuoruus.
Kouluissa tehtävä työ Hubu®-menetelmällä
TERVEYSTIETO 8 4. Perheen merkitys.
8. SEKSUAALISUUDEN MONET MUODOT
Tuomo Lähdeniemi työelämä ja nuoret - - KAKSI ERI MAAILMAA? Tööelu ja noored – - kaks eri maailma?
Diasarja oppitunneille
Kouluttajan rooli SPR:n valmiudessa
TERVEEMPI ITÄ-SUOMI –HANKE, KANGASNIEMI
SYÖPÄSAIRAAN RAVITSEMUS.
Lapsen ihon suojaaminen auringolta
Diasarja oppitunneille
Nuorten kuuleminen Valtakunnallisen nuorisotyön ja –politiikan ohjelman valmistelu Materiaalin tuottaneet 1. vuosikurssin yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelijat.
Esityksen transkriptio:

Alkoholi Kpl 24

• Alkoholi on eniten käytetty päihde maailmassa. • Se aiheuttaa terveyshaittoja ja lisää tapaturmariskejä. • Alkoholi voi aiheuttaa kasvavalle nuorelle arvaamattomia sairauksia.

• Promillet kertovat veren alkoholipitoisuuden. • Krapulan tyypillisiä oireita ovat: jano, oksettava olo, kalpeus, hikoilu ja jopa vapina. Päätä särkee, väsyttää ja mieli on alakuloinen ja masentunut.

• Nuoruusikä on erittäin tärkeää aikaa aivojen kehitykselle. • Alkoholin juominen nuorena voin vaurioittaa nuoren aivojen kypsymistä ja kehitystä.

• Ikärajat on tehty suojelemaan nuorta. • Päihtynyt altistuu tapaturmille ja väkivaltaan. • Nuoret arvostavat päihteettömyyttä.

• Alkoholin palamista ei voi nopeuttaa. • Alkoholipromillet lisäävät riskejä,

Kysymykset Mitä varten ikärajat on tehty. Mitä promillet kertovat. Krapulan oireet. Voiko alkoholin palamista nopeuttaa. Mitä alkoholin juominen nuorena aiheuttaa. Mille päihtynyt altistuu.

Vastaukset Suojelemaan nuorta Veren alkoholipitoisuuden Jano, oksettava olo, kalpeus, hikoilu ja jopa vapina. Päätä särkee, väsyttää ja mieli on alakuloinen ja masentunut. Ei voi Vaurioittaa nuorten aivojen toimintaa ja kehitystä. Väkivallalle