OPS 2016 Valinnaisuus.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yhteishaku/AMMATILLINEN KOULUTUS
Advertisements

Valinnat kahdeksannelle ja yhdeksännelle luokalle.
VISTAN KOULU Paimion kaupunki 7 luokan valinnaisaineinfo
YHTEISHAUN AIKATAULU PÄÄSY- JA SOVELTUVUUSKOKEITA JÄRJESTÄVÄ AMMATILLINEN KOULUTUS HAKUKORTTI JÄTETTÄVÄ OPOLLE VIIMEISTÄÄN
YHTEISHAUN AIKATAULU PÄÄSY- JA SOVELTUVUUSKOKEITA JÄRJESTÄVÄ AMMATILLINEN KOULUTUS PÄÄSY- JA SOVELTUVUUSKOKEITA.
13 tuntia valinnaisaineita 8. luokalla 8 tuntia Liikuntaluokalla 6 – 8 tuntia 9. luokalla 5 tuntia Oppimäärään laajuus: 2 vuosiviikkotunnin aineet 1 vuosiviikkotunnin.
LUOKATON LUKIO OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa. 2 Nykyiset linjaukset…  Oppilaan oikeusturvan kannalta on tärkeää, että päättöarvosanat on annettu samoin.
HOX! Seitsemännellä luokalla oleva oppilas voi valita kotitaloutta kaksi tuntia joka jatkuu yhdeksännen luokan kevääseen saakka ns. pitkä valinta tai yhden.
Erityisopetuksen rehtori Lari Marjamäki
Viitaniemen koulu Oppilaanohjaajat Heli Jakosuo ja Essi Riihinen
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2016 Opetussuunnitelma uudistuu.
Erikoisluokkatoiminta. Yleistä erikoisluokkatoiminnasta erikoisluokkatoiminta on tavoitteellista, erikoisluokan opetussuunnitelman mukaista opetusta oppilas.
Kielivalintailta Etelä-Hervannan koulu. Valinnan paikat A1A2B1B P A K O L L I N E N V A P A A E H T O I N E N Perusopetus.
Liedon kunta : A2-kielen valinta A2-kielen valinnan vaikutukset perusopetuksen luokilla 4-9 Uuden 2016 voimaan tulevan opetussuunnitelman tuntijako on.
Mankalan koulun vanhempainilta ti Opetussuunnitelmauudistus valinnaiset Sari Juuti.
Kirkkojärven koulu esittäytyy 7. luokkien info
OPS 2016 Pedagoginen kahvila Porin kaupungin perusopetuksen tuntijako Sivistyslautakunta
7. lk. vanhempainilta Kurssivalinnat 8. ja 9. luokille.
ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.
Vanhempien mielipiteitä
VALINNAISET AINEET Piirros Mika Kolehmainen.
kuopion Perusopetuksen opetussuunnitelma
Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit sekä valinnaiset aineet 8
MIKÄ ON OPETUSSUUNNITELMA?
Opetussuunnitelma uudistui- mikä muuttuu?
OPS-koordinaattori Tuija Vänni
Erikoisluokkatoiminta
Tulevaisuuden koulu -kysely
Taidefilosofia ja taidekasvatus tehtävät sl 2006
MIKSI LUKIOON???.
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
HS HS Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi.
Mikä käsityön opetuksessa muuttuu?
Lukion tuntijakotaulukko 2016
OPSISSA JA OPSISTA Opetussuunnitelma 2016.
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
Oppilaanohjaaja Sari Kuutsa-kettunen
Lukion päättötodistus
TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN!
Paikallinen opetussuunnitelmatyö
Valinnaisaineiden valinnasta tuleville 8. - luokkalaisille
Yhteishakupisteiden tilannekatsaus Valintakriteerit
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
LUKIO-OPINNOT.
Vinkkejä opintosuunnitelman miettimiseen
A2-kielen valinnoista ja opetuksesta kevät 2018
Etelä-Hervannan koulu
VALINNAISET LIIKUNTAKURSSIT
KOTITALOUS Syventävät opinnot 8-9 vuosiluokilla, taito ja taideaineet
Oppilaanohjaaja Aija Helander
Kastellin koulun valinnaiset 8. ja 9. luokalle
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa
Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit sekä valinnaiset aineet 8
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Lukuvuosi Tilat Ops, tuntijako, sisällöt Työajat
Tulevien 7. luokkien vanhempainilta Etelä-Hervannan koulu
Tulevaisuuden koulu 2016 Mikkeli
A2-kielen valinnoista ja opetuksesta kevät 2018
Tulevaisuuden koulu 2016 Mikkeli
Tulevaisuuden koulu 2016 Mikkeli
Tulevaisuuden koulu 2016 peItsarin koulu
Valinnaisaineet Hiidenkiven koulussa
A2-kielen valinnoista ja opetuksesta kevät 2019
7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu
TURUN Lyseon koulun esittelyilta
7lk valinnaisainepäivä
VALINNAISET LIIKUNTAKURSSIT
Kastellin koulun valinnaiset 8. ja 9. luokalle
Esityksen transkriptio:

OPS 2016 Valinnaisuus

Tuntijako (valinnaiset taito- ja taideaineet) Pornaisissa taito- ja taideaineiden valinnaisiin opintoihin tarkoitetut tunnit (11 vvt) on sijoitettu seuraavasti: 3.-5. lk 1 vvt lisää sekä kuvataiteeseen että käsitöihin 6. lk taito- ja taideaineiden-valinnaistunti voidaan koulun harkinnan mukaisesti sijoittaa joko musiikkiin tai kuvataiteeseen 7. lk 1 vvt lisää käsitöihin 8.lk 2 vvt vapaasti valittaviin TT-aineisiin 9. lk 1 vvt vapaasti valittaviin TT-aineisiin

Tuntijako (valinnaiset, 9 vvt vuosiluokilla 1-9) Valinnaiset aineet opetetaan seuraavasti: 5. lk 2 vvt (kotiseutuaiheiset valinnaiskurssit) 6. lk 1 vvt (koulukohtainen valinnainen) 8. lk 2 vvt 9. lk 4 vvt

Vuosiluokkien 8-9 valinnaiset kurssit Kahdeksannelle luokalle valitaan neljä (4) kurssia, joista vähintään kaksi (2) on oltava taito- ja taideaineita Yhdeksännelle luokalle valitaan viisi (5) kurssia, joista vähintään yksi (1) on taito- ja taideaine 8. lk Pitkä 2 vvt Lyhyt 1vvt Lyhyt 5-6-8 9. lk Lyhyt 3 vvt

Pitkät valinnaiset Kahdeksannen luokan pitkää valinnaista voi jatkaa tai vaihtaa kasi-ysiluokkien taitteessa Esim. kasille kotitalous ja ysille liikunta Jos oppilas haluaa opiskella pitkää kotitaloutta kahdeksannella ja yhdeksännellä luokalla, silloin kotitaloudesta tulee oppilaalle kaksi arvosanaa päättötodistukseen KO1 KO2 KO3 + KOva4 KOva5 = esim. 8 (arvioidaan osana kaikille yhteistä oppiainetta) KOva7 KOva8 = esim. 8 (syventävät opinnot, erillinen arvosana) Jos oppilas vaihtaa kasi-ysin taitteessa kotitalouden liikuntaan, silloin LI1- LI7 + LIva4 LIva5 = esim. 8

Pitkät valinnaisaineet kahdeksannelle luokalle Kotitalous Käsityö – tekninen osaaminen Käsityö – tekstiilityö Kuvataide Tietotekniikka HUOM! Liikuntaa ja musiikkia tarjotaan kahdeksannelle luokalle vain lyhyt- ja yhtenäiskoulukursseina, koska kaikille yhteisiin aineisiin tuli tuntijaossa 1vvt lisää kumpaankin aineeseen HUOM! Oppilas voi valita ylimääräisenä aineena myös B2- kieli (mitä tarjotaan?)

Pitkät valinnaiset yhdeksännelle luokalle Kotitalous Käsityö – tekninen osaaminen Käsityö – tekstiilityö Kuvataide Tietotekniikka Musiikki Liikunta Muu? Oppilaan vaihtaessa pitkää valinnaista yhdeksännelle luokalle, tulee tämä muistaa (sisältöjen osalta) kurssien suunnittelussa

Lyhytkurssit kahdeksannelle ja yhdeksännelle luokalle Kahdeksannelle luokalle voi tarjota sekä yhtenäiskoulu- että lyhytkursseja esim. musiikkiin, liikuntaan tai muihin taito- ja taideaineisiin. Kurssit voivat olla samoja kuin tähän saakka, mutta nyt on hyvä hetki tarkastella nykyistä valinnaisainetarjotinta uuden OPSin hengessä ja suunnitella esimerkiksi eri oppiaineita integroivia valinnaiskursseja! Ideoita?