Englanti 8. lk LV. 2016 – 2017.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TAITOTASO 1 = ALKEISTAIDOT
Advertisements

Kypsyysnäyte Kypsyysnäyte on oppimiskokemus ja työnäyte sekä väline opinnäytetyön esilletuontiin.
TAITOTASO 5 = TAITAJAN TAIDOT
Suomen kielen syötöksen ja käytön kartoitus
Lukemaan ja kirjoittamaan opettaminen 1.luokalla
Kielitestaus ammatillisen koulutuksen opiskelijavalinnassa
Lähellä kaupungissa Verkkopalvelu kaupunkiympäristön teemojen opiskeluun Virpi Hirvensalo, TY, maantieteen ja geologian laitos
Valtakunnallinen kielikoe
TAITOTASO 3 = KYNNYS- ELI KESKITASO
Lukemaan oppii vain lukemalla
Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS. OPINTOJAKSON TOTEUTUS  KESTO: –  PÄIVÄOPISKELIJAT: – KAKSI LUOKAA (SUOMI) –YKSI LUOKKA (ENGLANTI)
Yhteiskuntaoppi kunnialla läpi!
Vaillinaiset apuverbit: must
Vaillinaiset apuverbit: can
Arviointi kuullun ymmärtämisen opetuksen tukena
SLOP150 Tekstiseminaari 4 op KL, 28 t kontaktiopetusta + 20 tuntia itsenäistä työskentelyä.
KIELENTUNTEMUS Kielioppi Metakieli Kielitietoisuus Kielioppi Metakieli Kielitietoisuus.
Lukivaikeus.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS. OPINTOJAKSON TOTEUTUS  KESTO: –  AVOIMEN OPISKELIJAT: – YKSI LUOKA (SUOMI) – LUOKKA ICT02O-1.
 aihealue on selkeästi rajattu ja rajausta on perusteltu  valittu näkökulma on innovatiivinen ja uutta luova  käsiteltävä aihe on kuvattu tarkoin mutta.
AINEKOHTAISIA OPISKELUOHJEITA
TN Puhetaito on hankittu taito Tämän päivän insinööri tarvitsee monenlaisia puhevalmiuksia. Tämän päivän insinööri tarvitsee monenlaisia puhevalmiuksia.
Suomi 2B Keskiviikko 20. huhtikuuta Etsi pari Etsi uusi pari. => Kenen kanssa et ole jutellut tällä kurssilla?
Suomi 2B Maanantai 18. huhtikuuta Neiti kevät – Sir Elwoodin hiljaiset värit Hän taas tanssii tahtiin valssin lehmus tuulessa huokailee lehmus:
Ulla Lappalainen1 Suomi toisena kielenä -opetuksesta Mistä kielitaito koostuu? Mitä suomi toisena kielenä -opetus tarkoittaa? Suomi äidinkielenä.
Mari Åman Department of Applied Mechanics Aalto University.
Suomi 2B Häät Millaiset ovat traditionaaliset häät sinun kotimaassa/kulttuurissa? Milloin häitä juhlitaan? Ovatko häät kirkossa vai maistraatissa.
Vuorovaikutustaidot Hurtig Kertaus 1) Minkälaisia tunteita on? 2) Mistä tunteiden ilmaiseminen riippuu? 3) Kerro kasvojen merkityksestä tunteiden.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Tervetuloa kurssille Suomi 3A! Sanna Rämö
AI8 Tekstin keinot, uutinen Tekstin keinot Kappalejaolla voidaan auttaa lukijaa hahmottamaan tekstiä ja sen pääkohtia. – Kappaleen alussa tulee.
Avaimia oppimiseen  Kuuntele tarkkaavaisesti  Tee muistiinpanoja  Selvitä asiat, joita et ymmärrä  Keskustele, kysy, kyseenalaista, arvioi  Etsi lisätietoja.
ABI-INFO SYKSYN ENGLANNIN YO-KOE. SYKSYLLÄ KIRJOITTAVAT VAHVAT OSAAJAT.
Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.
Vinkkejä englannin kirjalliseen kokeeseen
Passiivin aikamuodot Passiivin preesens.
Kotoutumiskoulutus verkossa
AIKAMUODOT EHTOLAUSEET LIITEKYSYMYS
EPÄSUORA KERRONTA Reported speech.
3.c
Vaillinaiset apuverbit: can
Työelämän tekstejä sähköposti.
EHTOVIRKEPARIT YHTEENVETO.
TAVOITTEET JA SISÄLTÖ LV
Sadusta uutiseksi Kirsi Hautamäki.
Miten kerrotaan tekemisestä?
Psykologian arviointiperusteet
Englannin valinnainen lisäkurssi
Mikä ihmeen objekti?.
Tavoitteet ja arviointi
A2-VENÄJÄ ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬ!.
Mikä ihmeen pecha kucha?
OPPIKIRJAN LUKUTAITO Silmu Vedet.
Verbien taivutus -yhden säännön taktiikalla
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
3. luokan englanti Vanhempainilta
Kielitietoisuus.
Kieli ja lukeminen alkuopetuksessa
Marja-Kristiina Lerkkanen
Arviointi Vsop-opetuksessa
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Oppimisen polut oppimista eriyttämässä
Laaja-alainen arviointi
3. luokka Mervi Pietilä Perusopetuksen lehtori
Mahdollisuus monipuoliseen kielitaitoon
Valmistavan opetuksen arviointi
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
Esityksen transkriptio:

Englanti 8. lk LV. 2016 – 2017

TEEMAT MATKAILU HARRASTUKSET NUORTEN ELÄMÄ ( KOTITYÖT, OSTOKSET JA HYVINVOINTI)

KULTTUURITIETOA AUSTRALIA KANADA KARIBIAN SAARET

VIESTINTÄTAITOJA KESKUSTELLAAN ASIOIDAAN MATKUSTAMISESTA HARRASTUKSISTA KOTITÖISTÄ SÄÄSTÄ HYVINVOINNISTA OSTAMISESTA NEUVOTELLAAN VAIHTOEHDOISTA ASIOIDAAN LIPPULUUKULLA LÄÄKÄRISSÄ KAUPASSA

KIELIOPPIA AIKAMUOTOJEN KERTAUS (preesens - imperfekti – perfekti – pluskvamperfekti) KESTOMUODOT (= Mitä on tapahtumassa? Mitä ollaan tekemässä?) LAUSEEN SANAJÄRJESTYS ADVERBIT (Miten?) GENETIIVI (Kenen?) FUTUURI (Tulevan ajan ilmaiseminen) KONDITIONAALI (Jossittelu) CAN / MUST (= Miten kerrotaan mitä osataan tehdä tai pitää tehdä) INDEFINIITTI-, RELATIIVI-, DEMONSTRATIIVI- JA REFLEKSIIVIPRONOMINIT ARTIKKELIT (A, AN, THE)

OPPIMAAN OPPIMISEN TAITOJA Jokaisen teeman alussa asetetaan omat tavoitteet, joiden toteutumista arvioidaan teeman päätteeksi. Jokaisen tekstin yhteydessä harjoitellaan erilaisia tapoja oppia sanoja. Arvioidaan myös kokeeseen valmistautumista ja suorittamista.

ARVIOINTI 3 SANASTO- JA KIELIOPPIKOETTA 2 KUULLUN JA LUETUN YMMÄRTÄMISEN KOETTA KIRJOITTAMISEN TEHTÄVIÄ SUULLISEN KIELITAIDON KOE PROJEKTITYÖT JATKUVA NÄYTTÖ (osallistuminen tunneilla, pari- ja ryhmätyöskentely, kotitehtävät)

Hyvän osaamisen taso Opetussuunnitelmassa on määritelty vain 9. luokan päättövaiheen taitotasot Tähän suhteutettuna 8. luokalla hyvän osaamisen tasot ovat Kuullun ja luetun ymmärtäminen A2.2 (Kehittyvä peruskielitaito) Puhuminen ja kirjoittaminen A2.1 (Peruskielitaidon alkuvaihe)

KUULLUN YMMÄRTÄMINEN A2.2 Ymmärrän tarpeeksi, että selviydyn arkielämässä. Seuraan selväpiirteisen asiapuheen pääkohtia. Pystyn tunnistamaan keskustelun aiheen. Ymmärrän tavallista sanastoa ja joitain idiomeja itselleni tutuista aiheista. Ymmärrän hidasta ja selkeästi äännettyä puhetta. Saatan joutua pyytämään toistamista.

LUETUN YMMÄRTÄMINEN A2.2 Ymmärrän pääasiat ja joitakin yksityiskohtia muutaman kappaleen pituisista arkisista teksteistä (mainokset, kirjeet, aikataulut, käyttöohjeet, pikku-uutiset). Pystyn hankkimaan tietoa tutuista aiheista, kun teksti on selkeästi jäsennelty ja helposti ennakoitavissa. Osaan päätellä tuntemattomien sanojen merkityksen asiayhteyden ja/tai sanan kieliasun perusteella. Saatan tarvita myös apukeinoja tekstin ymmärtämiseen.

Puhuminen A2.1 Selviydyn tavallisissa palvelutilanteissa ja kohtaamisissa. Osaan aloittaa ja lopettaa lyhyen vuoropuhelun, mutta pidemmät keskustelut ovat vielä hankalampia. Osaan puhua yhtäjaksoisesti jonkin verran, mutta joudun myös pitämään taukoja miettiäkseni miten sanoisin. Osaan ääntää englantia ymmärrettävästi, vaikka teenkin joskus virheitä ja suomalainen korostus kuuluu. Osaan perussanastoa ja monia keskeisimpiä rakenteita (esim. aikamuodot), mutta teen vielä jonkin verran virheitä.

Kirjoittaminen A2.1 Selviydyn arkitilanteissa. Osaan kirjoittaa lyhyitä yksinkertaisia viestejä ja kuvauksia tutuista aiheista (esim. kertoa omasta perheestä, suunnitelmista, tapahtumista yms.) Osaan perussanastoa, perusaikamuodot ja yksinkertaisia sidossanoja (and, but). Kirjoitan sanat ja rakenteet useimmiten oikein, kun keskityn.