Johdantoseminaari.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kevään 2010 aloitus Edutool-opinnot Maanantain ohjelma • klo Edutool-opintojen kevät ja muistellaan myös syksyä/ Niina • klo
Advertisements

HTK-opiskelijoiden aloitustapaaminen Hämeenlinna HTM Riina Keskinen.
MARK TENNANT LIFELONG LEARNING AS A TECHNOLOGY OF THE SELF HANNA PORRASSALMI Postmoderni kritiikki aikuiskasvatuksessa vallitsevia minuuden teorioita kohtaan.
Soveltavan mikrobiologian erikoistyö KE (5op) Soveltavan mikrobiologian jatko- ja täydennyskoulutuskurssi KE (3 op) Kevät 2010 (periodi.
TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet- SYKSY 2001-kurssi 2 1 TJT-A26 Tietotyö ja sen välineet Ennakkotietoa Vastaava opettaja Pekka Makkonen.
TUTKINNONUUDISTUKSEN KESKEISET LINJAUKSET JA VAATIMUKSET Vaasa Katariina Alha/W5W.
KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Kansainvälinen harjoittelu osana opintoja Työrymä 2 Bolognan vanavedessä –seminaari: Kansainvälisyys korkeakoulujen.
K 4.3. Kandidaatin tutkielma ja tutkielmaopinnot (10 op) Ryhmäkokoontuminen Martin Ubani, FT, TM Uskonnon didaktiikan yliopistonlehtori SOKLA.
OULUN YLIOPISTO VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS OPETUSHARJOITTELUT
Opetussuunnitelma, koulun kehittäminen ja arviointi 5op
TUTKE II toimeenpano OSAOssa
Opinnäytetyöprosessi Perustutkinnot
KOULUTUSPSYKOLOGIA S 2 ov (3 p) Oulun yliopisto Kasvatuspsykologian syventävät opinnot –
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
Rahoitusmarkkinat ja sijoitustoiminta
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Verkko-opetuksen suunnittelusta Opintopäivä Arcada, Haaga & Helia Tore Ståhl Pil-projektet
OULUN YLIOPISTO VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS OPETUSHARJOITTELUT
Biologian ja maantieteen pedagogiikka, 5 op
© Altti Lagstedt, Jukka Juslin Tietotekninen selvityshanke.
750696S Maisteriseminaari Laajuus 4 op / 107 h opiskelijan työtä
HOPS - Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ammattiin kasvamisen tukena TL/
Naisen terveyden edistämisen erityiskysymyksiä, 1 ov
Arto Hietapelto Tutkimussuunnitelma
Tutkimussuunnitelma Leikin mahdollisuudet äidinkielen opetuksessa 1. ja 6. luokalla Tanja Kaspala.
Työssäkäyvien graduseminaari Valmiiksi työn ohessa - hankkeessa Työelämää ja opintoja –iltapäivä Sanna Talja, prof. mvs. Informaatiotutkimuksen.
Johtajuus- ja asiantuntijaviestintä
Historia ja tausta: Alku 70-luvun tutkinnonuudistuksessa Alku 70-luvun tutkinnonuudistuksessa Monivaiheinen kehitys yli 30 vuoden aikana Monivaiheinen.
Johtajuus- ja asiantuntijaviestintä Leif Åberg syyslukukausi 2006.
KSP9 KIRJONTATEKNIIKAT
Seminaarityön rakenteesta
Kati UtriainenOpinTori Yhteisöllinen oppiminen ja ryhmäohjaus kandidaatintutkielmassa TtL, assistentti Kati Utriainen TtT, yliassistentti Sanna-Mari.
Opintokaaren ammatillinen juonne kasvatustieteiden koulutuksessa TIINA KEMPPAINEN OULUN YLIOPISTO
Luku- ja tenttivihjeet 5 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
BK50A2300 Konstruktiomateriaalit ja niiden valinta Luennot / syksy 2013 TkT Harri Eskelinen Johdantoluento 2013.
W5W-toimintaa vuonna 2006 W5W.2 - Matkalla akateemiseksi osaajaksi ( ) Katariina Alha, W5W-projektipäällikkö, Oulun yliopisto Tommi Haapaniemi,
Oppimisen ohjaus lähikehityksen vyöhykkeellä verkko-oppimisympäristössä Tutkimussuunnitelma Tero Paakki.
Poliittinen Historia.
Ti Tietoliikennetekniikan seminaari Book X Chapter X: TOPIC Presenter
Ti Sisältötuotanto Abdoulmajid Hakki DI Sisältötuotanto.
KISÄLLISTÄ MESTARI TUPA ANTERO STENIUS.
AVOP-opiskelijapalautejärjestelmä OKM/KTPO Kaisu Piiroinen.
UMF I Luento 1. Aika Luennot – Ke, Pe Demot Ti Ti Tgi
Romaaniset ja klassiset kielet. Avoimet oppiaineet kielten laitoksella Seuraavia oppiaineita voi opiskella vapaasti kielten laitoksella: Latinan kieli.
Mistä aihe? Oulun yliopiston ja kirjallisuuden oppiaineen painopistealueet Tekstilähtöinen tutkimus Ongelmalähtöinen tutkimus.
YOPALAn ja Jyväskylän yliopiston opiskelijakyselyn vertailua
Tutkinnonuudistus kemistin koulutusohjelmassa
Luentokurssi Hanna Tervanotko
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Ainetyöryhmien työn aloitus
Tutkielman teko-ohjeet
HALLINTOTIETEEN OPINTOSUUNTA
Sosionomi (ylempi AMK)
T Kuva- ja audiotekniikat, 3 op
Opetusvinkki 1: Ryhmätyö – uskontotieteilijät
Tradenomi, ylempi AMK Liiketoiminnan kehittäminen, 90 op
Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa
Insinööri (ylempi AMK), ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma
Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa
DEMO 5 Sonja Betancourt, FM
- TIETEELLISESTI!! Psyykkinen Biologinen Sosiaalinen ja
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Uusien opiskelijoiden info Liikkuvuuspalvelut Juhani Moisio
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Johdatus akateemisiin opintoihin/ Opettajatuutorointi/ Linjainfo Lääketiede
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Hannu Mäyrä OHJELMOINTI PROJEKTI Hannu Mäyrä
Opintojen mitoitus suhteessa opintopistemäärään
Ope osaa -hanke opettajan pedagogisten opintojen kehittäjänä Kasvatustieteellinen tiedekunta Helsingin yliopisto Inkeri Ruokonen.
Esityksen transkriptio:

Johdantoseminaari

Tavoitteet: Opiskelija tunnistaa alue- ja kulttuurin tutkimuksen historiaan ja nykytutkimukseen liittyvät keskustelut ja tärkeimmät teoreettiset lähtökohdat. Hän osaa erotella eri alueisiin liittyviä keskeisimpiä erityiskysymyksiä ja kykenee osallistumaan kulttuurin ja alueiden roolia koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Hän tunnistaa alansa tarjoamat mahdollisuudet työelämän kannalta. Hän hahmottaa kandivaiheen opintojen muodostaman pohjan tulevalle pro gradu – tutkielmalle, jota hän alkaa suunnitella.

Sisältö: Opintojakso sisältää alue- ja kulttuurin tutkimuksen teoriaan ja historiaan liittyviä luentoja. Opintojaksoon kuuluu myös jo valmistautuminen maisteriopintoihin olennaisesti liittyvään tutkielmaan. Samalla opiskelija pohtii tarkemmin maisteriopintojen sisältöä ja suuntautumisvaihtoehtoja. Opintojakson aikana opiskelija kirjoittaa lyhyen idea paper – tyyppisen tekstin, jossa hän pohtii jo alustavasti pro gradu – tutkielmansa aihetta. Tämän opintojaksoon sisältyy ammatillista uraa tukevia kokoontumisia ja keskusteluja, jotka voivat rakentua esimerkiksi alumni-vierailuiden ympärille.

Alustava ohjelma 1: ti 5.9. Johdatus kurssiin Hannu J. ti 12.9. Omatoiminen työskentely (luettavana materiaalia) ti 19.9. Mitä on aluetutkimus? Jussi P. & Hannu J. (luettavana materiaalia) ti 26.9. Mitä minusta tulee? Hannu J. ti 3.10. Mitä on kulttuurintutkimus? Anu K. ti 10.10. Aluetutkimuksen teoria Jussi P. & Hannu J. (luettavana materiaalia) ti 17.10. Orientalismi ja postkolonialismi Hannu J. (luettavana materiaalia) 31.10. Työelämävierailu Hannu J.

Alustava ohjelma 2: 7.11. Kritiikki aluetutkimusta kohtaan Hannu J. 14.11. Oppiaine-esittelyt (pohjana linjavalinnoille & gradulle) 21.11. Oppiaine-esittelyt (pohjana linjavalinnoille & gradulle) 28.11. Ryhmätyö I (ryhmätyönä valmistaudutaan ideapaperiin) 5.12. Ryhmätyö II (ryhmätyönä valmistaudutaan ideapaperiin) sisältäen myös HOPS-tapaamisia 12.12. Palautekeskustelu & alumnipäivä

Suoritus (5op): 1. Aktiivinen osallistuminen luennoilla ja ryhmätöissä 2. Ideapaperi pohjana gradulle 3. Kurssin luentoihin, keskusteluun ja kurssimateriaaliin pohjautuva essee, jossa analysoidaan kurssin teemoja valitun alueen näkökulmasta 4. HOPS

Lähtökohdat maisteriohjelmaan: - Aiemmat opinnot (mitä osaan ja miten se liittyy ohjelmaan ja eri suuntautumisvaihtoehtoihin) - Pohtia, mitä odottaa ohjelmalta ja omalta oppimiselta - Pohtia, miten vahvistaa haluttua oppimista muilla opinnoilla (modulit, kieliopinnot jne.) - Pohtia seminaaria ja gradua - Pohtia mahdollisen vaihdon ja työharjoittelun merkitystä - Pohtia tulevan työuran tarjoamia mahdollisuuksia

Ryhmäkeskustelu: - Mikä on kunkin tausta ja miten se liittyy koulutusohjelmaan? - Mitä toivoisin opinnoilta? - Mitä koen alue- ja kulttuurintutkimuksen olevan (mikä on meidän identiteetti)?

Teemoja pohdittavaksi: - Alue (Mitä meidän alueet ja mikä niille kullekin tyypillistä; miten liittyvät yhteen) - Universaali versus partikularismi (mikä alue- ja kulttuurintutkimuksen paikka tässä keskustelussa) - Globalisaation on merkitys alueille, alueiden merkityksen muutos (deterritorialisaatio, Global village, flat earth)? – tästä nouseva kritiikki aluetutkimukselle; mikä on kulttuurin merkitys?

- Kritiikki ”universaaliutta” kohtaan (multiple modernieties) - Aluetutkimuksen historian yhteys Euroopan ekspansioon (orientalismi) > binaari West and the rest ja kylmään sotaan > binaari itä versus länsi - Alueisiin kohdistuvat suuret muutokset (ilmastonmuutos, kaupungistuminen, vesikysymys, demografia)