HS HS Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Turun normaalikoulu - opetussuunnitelmaa yhteisöllisesti
Advertisements

Yleistä koulunkäyntiin liittyen
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa. 2 Nykyiset linjaukset…  Oppilaan oikeusturvan kannalta on tärkeää, että päättöarvosanat on annettu samoin.
TIETOA VAPAAEHTOISEN A2-KIELEN (SAKSA, RANSKA) VALINTAAN LIITTYEN
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
OPETUSSUUNNITELMA 2016 Luku 1. Paikallisen opetussuunnitelman
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
ET:n tuntijako 2001 ja 2012 ja palkkiongelman poistuminen Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
Koulutulokkaiden vanhempainaamu Keskiviikko klo 8.30 – 10 TERVETULOA!
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2016 Opetussuunnitelma uudistuu.
Erikoisluokkatoiminta. Yleistä erikoisluokkatoiminnasta erikoisluokkatoiminta on tavoitteellista, erikoisluokan opetussuunnitelman mukaista opetusta oppilas.
Kielivalintailta Etelä-Hervannan koulu. Valinnan paikat A1A2B1B P A K O L L I N E N V A P A A E H T O I N E N Perusopetus.
TERVETULOA!.  Opettajat: - Marjo Miettinen, 1.luokka ja vararehtori - Erika Heikkilä, 2.luokka - Elisa Konttila, 3.luokka - Eemeli Räihä, 4.luokka -
Liedon kunta : A2-kielen valinta A2-kielen valinnan vaikutukset perusopetuksen luokilla 4-9 Uuden 2016 voimaan tulevan opetussuunnitelman tuntijako on.
Mankalan koulun vanhempainilta ti Opetussuunnitelmauudistus valinnaiset Sari Juuti.
VESIKANSAN KOULUT KE klo ja 19.00, Paimelan koulun sali 1.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2015 Opetussuunnitelma uudistuu.
Vanhempainilta Jakokosken koulu Jakokosken koulu syksyllä 2016 Oppilasmäärä luokka (14+8) 22 oppilasta, opettaja Karl Kakko 3-4 luokka.
OPS 2016 Pedagoginen kahvila Porin kaupungin perusopetuksen tuntijako Sivistyslautakunta
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.
ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.
Opetussuunnitelma muuttuu MITÄ SE TARKOITTAA?. Opetussuunnitelma tuo oppilaalle lisää vapautta ja vastuuta.
Vanhempien mielipiteitä
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
MIKÄ ON OPETUSSUUNNITELMA?
Opetussuunnitelma uudistui- mikä muuttuu?
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
Tulevaisuuden koulu -kysely
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
Vanhempainilta
Mikä käsityön opetuksessa muuttuu?
OPS 2016 Valinnaisuus.
Ohjeistus OVTES-työpäivään
OPPILAANOHJAUS YLÄKOULUSSA
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
OPSISSA JA OPSISTA Opetussuunnitelma 2016.
ERITYISLUOKKA 7-9J Elokuu 2016 MIKSI Yhteystiedot MITEN OHJAUS
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
Arviointi.
Mikä on monialainen oppimiskokonaisuus?
JOPO – JOUSTAVAN PERUSOPETUKSEN LUOKKA
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN!
Ops 2016 – Mikä muuttuu?.
Paikallinen opetussuunnitelmatyö
Uusi opetussuunnitelma 2016
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Oman äidinkielen opetus Porvoossa
A2-kielen valinnoista ja opetuksesta kevät 2018
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa
Lukuvuosi Tilat Ops, tuntijako, sisällöt Työajat
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Laaja-alainen arviointi
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
A2-kielen valinnoista ja opetuksesta kevät 2018
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
Tulevaisuuden koulu 2016 Mikkeli
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
Tulevaisuuden koulu 2016 peItsarin koulu
A2-kielen valinnoista ja opetuksesta kevät 2019
7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu
TURUN Lyseon koulun esittelyilta
7lk valinnaisainepäivä
KAUHAJOEN YHTEISKOULU 7.lk - VALINNAISAINEILTA
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Esityksen transkriptio:

HS 10.10

Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi ilmiöviikko vuodessa? ”Jokaisen oppilaan opintoihin kuuluu vähintään yksi monialainen oppimiskokonaisuus vuodessa”, opetusneuvos Erja Vitikka Opetushallituksesta tiivistää kansallisen linjauksen. Teema on koulujen päätettävissä. ”Pituutta ei määrätä. Se voi kestää viikon, kuukauden tai kokonaisen jakson. Yksi päivä ei ole riittävä”, Vitikka sanoo. Hyökkälän koulussa on yksi monialaisten opintojen viikko 1-9 luokilla lukuvuoden aikana Lisäksi opettajat tekevät yhteisiä oppiaineiden välisiä projekteja,

Alakoulussa vko 12: Suomi 100 v Yläkoulussa vko 14: 7 lk: arjen taidot 8 lk: terve elämä 9 lk: vastuullinen ja aktiivinen kansalainen

Mikä muuttui tuntijaossa? Tuliko enemmän valinnaisuutta? Näkyviä muutoksia ovat ruotsin ja englannin opetuksen aikaistuminen. Tuntimäärät eivät lisääntyneet, mutta useimmissa alakouluissa ruotsi (B1-kieli) alkaa nyt kuudennella ja englanti (A1-kieli) ensimmäisellä tai toisella luokalla. Yhteiskuntaoppi alkaa neljännellä luokalla. Tuusulassa englannin kieli alkaa kolmannella, ruotsi kuudennella luokalla. Yhteiskuntaoppi alkaa neljännellä luokalla.

Valinnaisuustunteja sijoittuu myös alaluokille Valinnaisuustunteja sijoittuu myös alaluokille. Esimerkiksi kotitaloutta pääsee joissakin kouluissa opiskelemaan jo neljännellä luokalla. Tuusulassa neljäsluokkalaiset valitsevat joko kuvaamataitoon tai musiikkiin liittyvän valinnaisaineen, jota opiskellaan 5.-6. –luokilla Yläkoulun valinnaiset: käsityötä 7. luokalla 1 vvt (pakollisten kahden tunnin lisäksi), lisäksi oppilas valitsee yhden taito- ja taideaineen valinnaisen, jota on 8. ja 9. luokalla kummallakin 2 vvt. Lisäksi 8-9 luokilla 4 tuntia valinnaisia aineita viikossa.

Digitalisoituuko peruskoulu? Pitääkö kaikkien opetella koodaamaan? ”Eri välineet, kuten tietokoneet, tabletit, puhelimet, ovat varmasti enemmän koulun arkea kuin aiemmin”, arvioi opetusneuvos Leo Pahkin Opetushallituksesta. ”Lähtökohdissa ja resursseissa on eroja, eikä esimerkiksi digilaitteiston saaminen ajan tasalle tapahdu hetkessä. Tässäkin on mahdollista bring your own device -ajattelu, kuten liikuntavälineissä.” Koodaamisen ensi askeleet eivät Pahkinin mukaan suuria vaadi opettajalta. Kaikista oppilaista ei ole tarkoitus tehdä koodareita, mutta kaikki oppivat, miten tietokone ymmärtää käskyjä. Hyökkälän koulussa on tällä hetkellä kaksi tietokoneluokkaa, n. 70 kannettavaa tietokonetta ja n. 100 tablettia oppilaiden käytössä. Opettajia on koulutettu ja mahdollisuuksia lisäkoulutukseen on. Sähköiset oppikirjat ovat kunnassa koekäytössä.

Istutaanko enää luokkahuoneissa? Käytetäänkö oppikirjoja? Luokkahuoneissa opiskellaan edelleen, mutta ei välttämättä enää pelkästään pulpeteissa istuen. Opetussuunnitelma ei ota kantaa tilakysymyksiin. Tuusulan ops: Oppimisympäristöt eivät rajoitu koulun sisä- ja ulkotiloihin, vaan opetuksessa hyödynnetään muun muassa ympäröivää luontoa, kulttuurikohteita ja yrityksiä. Hyökkälän yläkoulussa kalustetaan parasta-aikaa osa luokista uuden opetussuunnitelman mukaisiksi, toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä ajatellen. Alakoulun kalustesuunnittelu parhaillaan käynnissä

Miten arviointi muuttui Miten arviointi muuttui? Annetaanko alakouluissa enää lainkaan numeroita? Lain linjaus on pitkään ollut, että numerot ovat todistuksessa pakollisia ainoastaan vuosiluokilla kahdeksan ja yhdeksän. Nyt lain henki on avattu opetussuunnitelmassa ja se on lähtenyt leviämään. Tuusulan opetussuunnitelma: 1-5. luokkien arviointi on sanallinen 6-luokan keväästä lähtien numeroarviointi Oppimista seurataan sähköisen oppimisprofiilityökalun avulla (laaja-alaisen osaamisen arviointi), oppilaan- , vanhempien ja opettajan väliset keskustelut käydään tämän arvioinnin pohjalta

Ohjaus- ja seurantakeskustelu vastaa väliarviointia Yläkoulussa on mahdollista antaa myös numeerinen väliarviointi (Hyökkälän koulun käytäntö)