Muotoiluluotain Tarkoituksena: Asiakkaan ääni kuuluviin

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
Advertisements

NAO/Maija-Leena Haapa-alho
ELINIKÄISEN OPPIMISEN AVAINTAIDOT
JYVÄSKYLÄN VAMMAISPALVELUT
1. kysymys  Ikäjakauma vuotta  Teemahaastatteluun vastanneista on:  Miehiä 60%, naisia 40%  Työssäkäyviä 55%, opiskelijoita 45%  Tampereella.
Haminan kaupungin museot.  Kekkermatti 2013  Kohderyhmänä 4-6- luokkalaiset  Ei osallistumismaksua  16 kokoontumista kevätlukukauden aikana eli joka.
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Töissä Tukena Oy:n Imatran Poutapilven palvelukodissa
Terve mieli työssä Tuula Löf Työelämän teemapäivä
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
TASAPAINON RAKENTAMINEN
TOIMINTAKYVYN EDISTÄMINEN JA KOTIKUNTOUTUS
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
NEUVOLAN PERHETYÖ
AIKUISPOTILAIDEN LÄHEISTEN KOKEMUKSIA HOITOTYÖNTEKIJÖILTÄ SAADUSTA TUESTA TtM Minna Aura Pro gradu -tutkielma
Jouni Vironen Perheterapeutti
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
JOPO, joustava perusopetus 8-9 lk.
Puhuu ne eläimetkin – TV-sarja Yliopistollisesta eläinsairaalasta Tiedottaja Anna Rinnemaa Luonnonvarat-tapaaminen
Kuraattorin näkökulmia Simo Säippä
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Ympäristö on puoli ruokaa Ikäihmisten kuntoutumista tukevat hoito- ja toimintaympäristöt hanke 2006 – 2008 Ikäihmisen hyvä elämä – ympäristön merkitys.
Välitämme Uskomme asiakaslähtöiseen toimintaan, jonka toteutamme yksilöllisesti ja kustannustehokkaasti. Olemme sitoutuneet toimintamme.
PÄIVÄRINTEEN PALVELUTALO HELMI EVELIINA MAKKONEN
Julkisten palveluiden suunnittelu osana yleiskaavatyötä – koontia keskustelusta
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Valkeisenmäen päiväkoti Nella Baltzar 9J
Ppky Selänne / Pyhäjärven Perhekeskus AARNOLA. Pyhäjärven perhekeskus  Toiminta alkoi vuonna 2012  Vaihtoehto kunnalliselle päivähoidolle  Ohjatut,
1 Invalidiliitto 1 Esteetön ja yhdenvertainen työelämä Työ kuuluu kaikille! Uudenmaan TE-toimisto, Pasila Anne Mäki, Invalidiliitto ry.
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
Yksilöllisten polkujen toteutuminen
Pappilanpuiston asumisyksikkö Työpaja , purku
RAUMAN KAUPUNGIN KOULUPSYKOLOGIEN TYÖNKUVA
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen omiin arvoihin sitoutumalla
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
VASU:n jalkauttaminen Raumalla
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ja pedagogiikka varhaiskasvatuksessa Tiina Kulmala
Pappilanpuiston: läheisten työpaja klo 14
Perusterveydenhuolto
Järjestöt työnantajina
Ulkomainonnan uniikit ominaisuudet
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
KANSALAISYHTEISKUNNAN TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISPÄIVÄT 17-18
Työpajatyöskentelyn yhteenveto
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Kasvatuskumppanuus ja sitä ohjaavat periaatteet
ELÄMÄNPUU RY.
Oman elämän raiteilla!.
Pappilanpuisto, markkinavuoropuhelu klo 13-15
Provesta Oy Messi Provesta luottamuksellinen
Omalla painollaan – kielikahvila
Pappilanpuisto, markkinavuoropuhelu – purku
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Markku Kokkonen Kuulemistilaisuus
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Vaalijala.
Tervetuloa rippikouluun!
MAKSUTONTA LIIKUNTANEUVONTAA tyypin 2 diabeetikoille ja raskausdiabeetikoille Liikuntaneuvojat kuuluvat diabeteksen hoidon moniammatillisiin tiimeihin.
Monitoimitiloissa työskentelevien verkostotapaaminen
Indikaattorit – mitä ne kertovat vaikuttavuudesta?
Lapsi, nuori ja aikuinen sekä perheet muutoksessa Viides tapaaminen
MIKÄ AUTTAA PARISUHTEEN PÄÄTTYESSÄ?
Ikäihminen ja perhe muutoksessa Viides tapaaminen
MIELI pt (personal trainer)
Auttava keskustelu
IKINÄ- kaatumisten ehkäisyn verkostoiltapäivä
Kehittäjätyöntekijä Ellinoora Mantere, Rovaniemen kaupunki
Asiakasohjausyksikkö Alviina
Esityksen transkriptio:

Muotoiluluotain Tarkoituksena: Asiakkaan ääni kuuluviin Ymmärrys tilaajalle asiakkaiden arkipäivistä ja elämästä Muotoiluluotain sisälsi neljä tehtävää: päivän kulku, kohokohdat ja tylsät kohdat, mistä tulee hyvä/paha mieli, unelmakoti, kaverikartta 10 täytettyä lomaketta. Lomakkeet täytetty ohjaajien avustamana.

Nostoja materiaaleista Kuinka paljon asiakkaiden yksilöllisiä toiveita voidaan ottaa huomioon ja miten niihin kyetään reagoimaan? esim. toiveet asioilla käymisestä, kotiaskareisiin osallistumisesta on myös asia, joka on noussut läheisten kanssa keskusteluista esiin Voisiko tämä olla kysymys tarjouspyynnössä? Odottaminen, ohjaajien ajanpuute on selkeä eri tehtävistä esiin noussut haaste asiakkaiden elämässä Ohjaajat ovat äärimmäisen tärkeä osa asiakkaiden jokapäiväistä elämää Kodin ulkopuolinen elämä on hyvin merkityksellistä asiakkaille Asumispalvelun pitää mahdollistaa normaali elämä – kodinaskareisiin osallistuminen, käynnit kodin ulkopuolella, oma harrastaminen, yhdessä tekeminen, rentoutuminen

Pappilanpuiston asiakasprofiili Asiakkaina 15 kehitysvammasta, joilla on erilaisia tarpeita. Yhteistä kaikille on ympärivuorokautinen tuen ja hoidon tarve. Asiakkaiden päivät koostuvat mm. ruokailuhetkistä, omista rentoutumisen ja harrastamisen hetkistä (esim. tietokonehommat tai askartelu) yhdessä oleskelusta ja asioiden hoitamisesta (esim. kauppareissut ja tv:n katselu), työtoiminnasta/päivätoiminnasta, kotiaskareisiin osallistumisesta (esim. siivoaminen ja ruoanlaitto), ajanvietosta läheisten kanssa (kotona tai muualla), retkistä ja liikkumisesta ohjaajien tai läheisten kanssa. Asiakkaille on erityisesti tärkeää: kodin ulkopuoliset reissut ja retket hetket läheisten kanssa omat harrastukset kodin asiat: askareisiin osallistuminen ja ruokailuhetket oma tila ja itselle tärkeät asiat siellä yhteinen tila mahdollistaa erilaista tekemistä Asiakkaille on tylsintä: odotteluun kuluva aika, kun ohjaajilla ei ole aikaa muiden asukkaiden aiheuttama harmi (meteli, ärsytys)

Mistä asiakkaiden päivät koostuvat? Kotiaskareet Hygienia-askareet Rentoutuminen Syöminen Kotona harrastaminen Retket ja ulkona käynti, harrastukset Työssä, toimintaa, säännöllinen tekeminen Läheisten kanssa Terveys

Mistä asiakkaiden päivät koostuvat? Parasta Kotiaskareet ja ruokailut Yhdessäolo Kodin ulkopuolinen toiminta Harrastukset Läheiset Tylsintä Ei ole tylsää Odottelu

Hyvä mieli / paha mieli Askareet Luonto ja eläimet Kohokohdat – retket ulos Läheisten tapaaminen Harrastukset Muualla käymiset (myös matkat itse) Ohjaajien apu ja aika Lempiruoat Odottelu Terveysongelmat Muut asukkaat Ikävät tunnetilat (syinä esim. kynttilän vieminen haudalle, Tapparan häviäminen)