TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kokemuksia ja kommentteja arvioinnista Rehtori Maija Vehviläinen Lahden Diakoniasäätiö Lahden diakonian instituutti.
Advertisements

Osaamisen kehittämissuunnitelma Haminan kaupungin hallintopalvelut.
Pyhtään kuntastrategia Khall.
Humanistiseen ammattikorkeakoulu. Humak on valtakunnallinen Verkosto- ammattikorkeakoulu.
Ammattikorkeakoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät sekä yliopettajapäivät Seinäjoella Aija Töytäri-Nyrhinen, TtL Projektipäällikkö.
ONKO VERKKO-OPPIMINEN RIKKI ?. PERUSOPETUKSEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SEKÄ OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN PERUSTAITOJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
LTOL-JAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Vuosikokous
Ammatillisen koulutuksen kysymykset ja silta työelämään VAMPO toimenpiteet 64, 65, 66 Opiskelijoille suunnatut tukitoimet ja erityisopetus yleisissä ammatillisissa.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy / XAMK Kestävän hyvinvoinnin ja teknologian ammattikorkeakoulu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk)
Erityisen hyvä osaaja Keskuspuiston ammattiopiston strategia 2015 – 2020 Hyväksytty hallituksessa
Opettaja oman työnsä arvioijana AMK:n yhteistyöpäivä Anja Tuovila laatukoordinaattori.
Osaamisen tunnistaminen ja dokumentointi OVA –verkoston tapaaminen ) Kirjoitetaan osaamistodistus/annetaan osaamismerkkejä.
Arvot Ammattikorkeakoulun perusarvoja ovat luottamus, yhteistyökykyisyys ja muutoskykyisyys. Arvot Ammattikorkeakoulun perusarvoja ovat luottamus, yhteistyökykyisyys.
ALOITUSINFO PROJEKTIKOORDINAATTORI SARI ÅGREN Toimintakulttuurin kehittäminen.
OPS-PROSESSI Ulla Ilomäki-Keisala luokanlehtori Helsingin yliopiston
Reformi haltuun OKM.
Ammattiopisto on mylly elinikäisen oppimisen virrassa
Hyvä johtajuus – hyvinvoiva lapsi
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle? Miten ilmoittaudutte Yhteispeliin?
Työelämäosaajana OKM.
Kansainvälisyys uudistetuissa opetussuunnitelmissa – Lupa sanoa!
Henkilökunta Tavoitteet Visio Lapsi Laadukas vaka, eo, po Vanhemmat
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
Innokylän arviointimittari
Fyysisen aktiivisuuden lisääminen oppilaitosten arjessa
Infoa tutoropettajille
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
Ops-iltapäivä Raumanmeri
1. Strategiasta toiminnan kehittämiseen ja arvioimiseen
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
Opetustoimi osana Jyväskylää
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Riskien arviointi, Oulun eteläinen osakokonaisuus
Tiimien toimintasuunnitelmapohja
Opetus- ja kulttuuriministeriö Lukiouudistuksen maakuntakiertue
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Ammatinen koulutus uudistuu
Sosiaalialan tehtävärakenne
Tervetuloa Innopajaan
Yhteiskunnallinen osallisuus Toteutusvaihe –tuumasta toimeen
Mikä Kykyviisari? Maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä työikäisille Perustuu vastajaan omaan arvioon tilanteestaan Arvioi suuntaa-antavasti.
Vantaan ammattiopisto Varia Projektit Syksy 2014
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Osaamisperusteisuuden ja asiakaslähtöisyyden edistäminen / Ratkaisujen hakeminen kokeilutoiminnalla, ml. digitaalisuus
Hankeen tavoitteet ja toimenpiteet
Ammatillisen koulutuksen reformista
Liiketalouden perustutkinto, merkonomi
Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa Johanna Kolhinen Juha Vettenniemi Anni Tuurnas Kansallinen koulutuksen.
FB FActor Strategia
Työyhteisöhaastattelujen yhteenveto
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
KEIJO KEIJO
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Asiakas- ja palveluohjaustyöryhmä helmikuu 2018
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Arvokas-aloitusseminaarin pienryhmät Jaana Joutsiluoma
Monikulttuurisuustyön avainhenkilöverkoston
tulevaisuuden työelämätaidot
Tulospalkkiojärjestelmä PKKY:ssä
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
– sujuvien siirtymien kansallinen koordinointi
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
Kumppanuus-/yrityspolkumalli
Esityksen transkriptio:

TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN. Laadukas oppiminen ja hyvä elämä | osallisuus, luovuus ja innovointi yhteiskunnallinen vaikuttavuus | näkymä, arvot ja strategia Lähtökohtana on, että lukiokoulutuksella/lukiolla on yhteisesti hyväksytty ja selkeästi kirjattu tulevaisuuteen suuntaava strategialähtöinen kehittämissuunnitelma. Lisäksi lukiokoulutuksen järjestäjällä/lukiokoulutuksella on laadunhallintamenettely. Systemaattisella laatutyöllä turvataan jatkuva kehittyminen ja varmistetaan tulevaisuuteen katsominen sekä eteenpäin meneminen. Käsissä olevassa laatutyössä painopiste on hyvässä toiminnassa ja mallin lähtökohtana on TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.

1. LAATUTYÖN RAKENNE Laatutyön tavoitteena on toiminnan laadun ja tuloksellisuuden parantaminen. Laatutyölle tulee olla toimiva rakenne, joka luo edellytykset pedagogiselle johtamiselle, henkilöstön osaamisen kehittymiselle ja hyvinvoinnille, prosessien valinnalle ja niiden kuvaamiselle, tulosten arviointiin sekä verkoston ja kumppanuuksien hahmottamiseen. Pienillä, määrätietoisilla ja systemaattisilla arjen valinnoilla kuljetaan vahvemmin kohti kehittyvää, hyvinvoivaa ja tuloksellista lukiokoulutusta. Laatutyön rakenteen kuvaus: laatuvastuut arvioinnin ja auditoinnin rakenteet tiedottaminen ennakointi ja suunnitelmallisuus ketteryys

2. PEDAGOGINEN JOHTAMINEN Johtamisen perusarvoja ovat toisen ihmisen kunnioittaminen, keskinäinen luottamus sekä työn arvostaminen. Lukion johtaminen luo edellytykset hyvälle oppimiselle, opettamiselle ja kehittämiselle. Lukion johtamisen keskeisenä periaatteena on jaettu, osallistava ja vuorovaikutteinen johtaminen, jossa hyödynnetään koko kouluyhteisön osaamista. Vastuutettu johtaminen mahdollistaa ja luo edellytykset hyvälle, monipuoliselle oppimiselle ja arjen sujumiselle sekä opiskelijoiden että henkilöstön osalta. Johtamisella vahvistetaan henkilöstön hyvinvointia ja kannustetaan laajapohjaiseen itsensä ja työyhteisön kehittämiseen ammatillisesti ja sosiaalisen vuorovaikutuksen osalta.

3. YDINPROSESSIT

4. HENKILÖSTÖN OSAAMISEN JOHTAMINEN JA YLLÄPITO Lukiolla on henkilökohtaisen tason, tiimitason, oppilaitostason ja koulutuksen järjestäjän tason osaamisen kehittämisen suunnitelma. Kehityskeskusteluilla seurataan asetettuja tavoitteita ja päivitetään niitä. Henkilöstön työhyvinvointia seurataan, arvioidaan ja kehitetään. Lukiolla on toimiva uusien opettajien perehdytysmalli. Uusille opettajille tarjotaan mentorointia. Täydennyskoulutukseen osallistuvien opettajien määrät tilastoidaan. Opettajien osaamista ja osaamistarpeita kartoitetaan kyselyillä.

5. VERKOSTOITUMINEN JA KUMPPANUUDET Kodin ja koulun yhteistyökäytänteet kirjataan toimintasuunnitelmaan ja niiden toteutumista arvioidaan vuosittain. Yhteistyö perusopetuksen, lukioiden, ammatillisen koulutuksen ja korkea-asteen kanssa kirjataan toimintasuunnitelmaan ja toteutumista arvioidaan vuosittain. Lukiolla on toimiva yhteistyömalli, joka arvioidaan ja päivitetään vuosittain. Lukiolla on työelämäyhteistyön malli, joka arvioidaan ja päivitetään vuosittain. Mallissa kuvataan opiskelijan ja opettajan näkökulmasta konkreettiset yhteistyötavat yritysten sekä julkisen ja 3. sektorin kanssa. Työelämän ja oppilaitosten kanssa tehtävästä yhteistyöstä vastaa vuosittain nimetty työelämätiimi. Lukiolla on opiskelijoiden ja opetushenkilöstön osaamista vahvistava kansainvälisyyssuunnitelma, jonka toteutumista arvioidaan vuosittain.