Vuosi 0 Vuosi 1 Vuosi 2 Karttalehtien ajantasaisuusluokitus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
MAANMITTAUSLAITOS – TIETOA MAASTA 2011 Maanmittauspäivät Maastotietokanta – keskeinen osa Maastotietojärjestelmää Jurkka Tuokko Maanmittauslaitos.
Advertisements

Työelämäyhteistyön tiedonhallinnan kehittäminen Vaiheet, työkalut ja roolit Case Sedu, Primus ja Työ tekijäänsä opettaa -hanke.
Aluetilinpito bruttokansantuote - arvonlisäys, brutto perushintaan - kiinteän pääoman bruttomuodostus (investoinnit) - työlliset - kotitalouksien.
TIPTOP – Lessons learnt Sisältö Tiptop-projektissa opittua, osallistujien terveiset seuraaville projekteille. Mitä tässä projektissa onnistui.
Terveys 2000 –seurantatutkimus: fyysisen aktiivisuuden ja kunnon osatutkimus.
© Otava-konserni 1 Ympäristövastuu © Otava-konserni Otava-konserni.
Exam –eTentti Jyväskylän yliopistossa IT-palvelut Hannele Rajaniemi.
Tuloksia THL:n ja harjoittelukoulujen yhteistyöstä eNorssi -seminaari, Hämeenlinna Anne-Marie Rigoff.
Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 ETR/Aluekouluttaja- ja nuorisotuomariryhmä
Produktio Produktio Budjetti on MS Access –tietokantasovellus, joka on kehitetty teattereita varten yhteistyössä suomalaisen ammattiteatterin kanssa. Kaikki.
Yleisten kirjastojen yhteisluettelotyöryhmä
MITÄ UUTTA? Tekstiviestihälytysjärjestelmä Toimikunta- ja maakuntarajat pois Hälytysryhmän jokaisen jäsenen tiedot päähälyttäjien lisäksi (väh. nimi,
Tulevaisuuden uutta osaamista
Ammatillinen kasvu M5216SAB
LibreOffice OSUVAMPI-hankkeen VESO
LSSAVI Valvontaprosessin vaiheet varhaiskasvatuksessa
Opinnäytetöiden kirjaaminen Wilmaan huhtikuu 2015
Kotiväen foorumi laatupäällikkö Marita Syrjälä
Talonmiehen tuokio klo 14-15
Työväenliikkeen kirjasto
Psykologian 2. kurssi ”Miten minusta tuli minä?”
Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki
Osakohteiden yhdistäminen merge+-ohjelmalla
Finnan konsortioryhmä Susanna Eklund ja Heli Kautonen
Kanit-ja jyrsijät opintojakso
AVOP-työpaja: Päätössanat
Riskien arviointi, Oulun eteläinen osakokonaisuus
Ylläpito Kaikki ohjelmistoon sen julkistamisen jälkeen kohdistuvat muutostoimenpiteet jopa 70-80% ohjelmiston elinkaarenaikaisista kehityskustannuksista.
VIRTA-tiedon laadun tukeminen ja Vipunen Extranet
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Skanssin monitoimitalon tarveselvitys
Viljavuustutkimus.
Rakennusmies putosi lämpöeristenipun päältä 2,3 metriä maahan
Tervetuloa Innopajaan
THL - Eurykleia Henkilöstö- ja talousasioiden suunnittelu- ja raportointijärjestelmän määrittely TP 9 agenda Yhteenveto.
Yhteentoimivuusmenetelmän soveltaminen rekistereissä
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Ajovarman tuotteiden ennakkomaksu netissä mahdollista alkaen
3D-kiinteistönmuodostaminen perusteet
Metsäsuunnitelmalla ja –arviolla alkuun Päivi Huutoniemi, Metsä Group
JHL:n edustajisto Hannu Moilanen/Marja Lehtonen
- ja tähän mahdollinen ala
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
GDPR:n hyvää syksyn alkua
Katsaus sosiaalihuollon ammattihenkilöiden rekisteröintiin
KP OTE Opinnoista töihin
3D-kiinteistönmuodostus
Tietomallinnus rinnakkaisen suunnittelun ja toteutuksen hankkeissa
WinOodi versio 4.4 Katri Laaksonen
Oodi versio 5.0. yhteenveto
IKINÄ – kaatumisten ehkäisyn implementointi Vanhusten palveluiden ja kuntoutuksen vastuualueella Iiris Salomaa
Alustava suunnitelma Kanta-mittarien kehittämisestä
TUKIOIKEUKSIEN MITÄTÖINTI
Aikuissosiaalityön prosessi Tanskassa
prosessit Asemakaava Tonttijako Tontin rekisteröinti Rakennuslupa
Päällekkäisyys ja AFO-ontologia
Päätuomarin velvollisuudet
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Opinnäytteiden sähköinen arkistointi yliopistoissa
Oodin version 3.9 yhteenveto
Lionsklubin muutosjohtaminen
Lisätietoa Turnitinista Moodlessa
Kehittämispäällikkö Eija Lappalainen
PERHEPÄIVÄHOIDON TUTKINTOTOIMIKUNNALLE
Käyttöoikeusyksiköitä koskevat tuotteet ovat seuraavat:
WebOodin version 4.6 yhteenveto
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Video 4: Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma
OSASTOJEN PURKAUTUMISESTA
Neuvottelukunta – mitä se tarkoittaa ja miten se toimii?
Esityksen transkriptio:

MTK:n ajantasaistus 2015-05-04 Vuosi 0 Vuosi 1 Vuosi 2 Karttalehtien ajantasaisuusluokitus (Ajantasaisuusindeksi) Tulossopimuksen edellyttämä n 54 000 km2 vuosittain Suunnitelmat Ilma- kuvaus Ilma- kuvaus Jne… Vuosittainen tuotantosuunnitelma MA-alueet Stereo- mallit Muut kuvaukset (MAVI, Metsäkeskus) Kohdennettu maasto tarkastus. Priorisointi MA-alueille Rekiste-röinti Rekisteröinti ortokuvat Tiestön ja rakennusten vihjetiedot ja data Stereotyöt Tiet, rakennukset Pellot Muut kohteet Karttanimien, selitteiden sijoittelu Tiestön ja rakennusten jatkuva ajantasaistus

Tuotantosuunnitelmat Uusi prosessi otetaan käyttöön kevään 2015 kuvauksista alkaen. Määrä-aikaisen ajantasaistuksen suunnitelmat laaditaan karttalehtien ajantasaisuusluokituksen mukaisesti löyhästi noudattaen ajantasaisuusindeksiä (85-90%). Suunniteltaessa huomioidaan MAVI-kuvaukset ja muiden kuvaukset sekä synkronoidaan ne omien kuvaussuunnitelmien kanssa. Tavoitteena samalle kuvaukselle useampi käyttötarkoitus. Kaikista kuvauksista, joista stereomallit on olemassa tehdään ajantasaistus stereotyöasemalla kertatyönä. Kuvausten määrä n. 100 000 km2/vuosi. Määräaikainen ajantasaistus n. 54 000 km2/vuosi. Jatkuva ajantasaistus säilyy edelleen omana prosessinaan. Niistä kuvauksista, joista ei stereomalleja ole saatavissa tehdään ortokuvapohjainen tiestön ja rakennusten ajantasaistus jatkuvassa ajantasaistuksessa. Myös tiestön ja rakennusten vihjetiedot ja data käsitellään stereokartoituksen yhteydessä. Muilla alueilla ne käsitellään jatkuvan ajantasaistuksen töissä.

Stereotyöt Stereotöiden aikataulutus priorisoidaan niin että MA-alueet ja muut tärkeät muutosalueet tehdään mahdollisimman nopeasti. Muiden osalta seuraavan kuvauskauden alkuun. Stereotyöt tehdään tuotantosuunnitelmissa ja tuotantosuunnitelmat rekisteröidään heti stereotyön jälkeen. Tuotantosuunnitelmat on suunniteltava niin että ne ovat mahdollisimman lyhytkestoisia. Stereotyönä kartoitetaan kattavasti rakennukset, tiet ja pellot sekä muut kohteet. Stereotyön yhteydessä tehdään vain nimistön sijoittelu tarpeen mukaan. Muut nimistöasiat hoidetaan eri prosessissa nimistövastaavan toimesta. Rakennukset luokitellaan RHR-pisteen Käyttötarkoitus-kentän mukaan. Tiestön ominaisuustiedot – ml. osoitetiedot - tarkistetaan ja korjataan tarpeen mukaan. Epäselvissä tapauksissa tulee olla yhteydessä jatkuvan ajantasaistuksen prosessiin / tiestöyhdyshenkilöön. Stereotulkinnassa epäselviksi jääneet kohteet, joita ei ole voitu selvittää ulkopuolisten tietolähteiden perusteella, merkitään huomautelipuin. Huomaute-lippuihin tulee kirjata yksiselitteisesti huomautteen aihe, tekijän puumerkki ja päivämäärä. Vanhat huomaute-liput tulee käsitellä sekä poistaa aiemmat, uuden kuvauksen perusteella tarpeettomat huomautteet. Stereotyön yhteydessä yhteensovitetaan kohteet siten, että maastotietokanta on julkaisukelpoinen (rasterituotteet, Karttapaikka, ym.) Stereotyön jälkeen suoritetaan kaikki asianmukaiset ajot ja tarkistukset, jonka jälkeen tuotantosuunnitelma rekisteröidään.

Maastotarkistus Maastotarkastus ensisijaisesti MA-alueille, muille alueille tarvittaessa. Maastotarkistuksia ohjaa erillinen Maastotarkistusohje (päivitetty versiosta 2.0 / 2005-04-05 vastaamaan uutta prosessia). Maastotyö suoritetaan kohdennetusti ja vain niille kohteille jotka ovat stereotulkinnassa jääneet epäselviksi. Maastotarkistus kohdennetaan harkitusti. Maastotarkistusta ei kohdenneta erikseen mm: Ilmakuvauksen jälkeen muuttuneisiin kohteisiin Avoimiin alueisiin Tiestön luokitukseen tai ominaisuustietoihin Puomeihin, joilla ei ole liikenteellistä merkitystä Maastotarkistuksessa käytetään työvälineenä maastokartoitusjärjestelmää (maastotabletti-tietokone, GNNS-laite ja laseretäisyysmittari), josta on erilliset käyttöohjeet. Maastotarkistusta varten maastotablettiin siirretään rekisteröidyn stereotyön jälkeen kartoitusalueen kattavasti ortokuvat, Maastotietokanta, huomautteet, karttalehtien reunat ja kiinteistötiedot. Maastotarkistuksen jälkeen siirretään mittaustiedot tabletista JAKO:mtj:hin. Maastotarkistusten vientiä varten luodaan tuotantosuunnitelma ja sen alle työt.