Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Talonmiehen tuokio klo 14-15

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Talonmiehen tuokio klo 14-15"— Esityksen transkriptio:

1 Talonmiehen tuokio 26.1.2017 klo 14-15
Ajankohtaista ja muistiinmerkittävää Melindasta / Ulla Ikäheimo Auktoriteettien käyttö / Ulla Ikäheimo Uusia ja päivitettyjä ohjelmia / Minttu Hurme low tagien poisto-ohjelma merge+-ohjelman uusi versio Melinda-luetteloinnin tilastot Kysymyksiä

2 Ajankohtaista Uudet ja päivitetyt MARC 21 –kentät ja osakentät (Update 23) käännetty suomeksi ja lisätty Alephin tag tableihin. Ruotsinkielinen käännös tekeillä Melinda-hankkeessa avoinna 4 tietojärjestelmäasiantuntijan ja 3 tietoasiantuntijan paikkaa (määräaikaisia vuoden 2020 loppuun) Kevään 2017 talonmiehen tuokiot: 30.3. klo 14-15 18.5. klo 14-15

3 Muistiinmerkittävää Osakenttien $5 ja $9 erot
Osakenttä $5 Organisaatio, johon kentän tiedot pätevät Käytetään kentissä, joihin voidaan merkitä vain omaa kirjastoa tai tietokantaa koskevia tietoja – esim. hankintapaikka, monet huomautukset Kenttä koodataan ”omaksi” merkitsemällä osakenttään kirjaston low tag tai ISIL-tunnus Osakenttä $9 Melindan replikoinnin ohjauskomento Melindan oma osakenttä Täydentää paikallistietokannan yleisiä replikointiasetuksia Tietokantatunnus ja <KEEP> tai <DROP> Ohjeita Melinda-wikissä Osakenttiä ei pääsääntöisesti saa poistaa Melindasta Ohjauskomennot ja ”vieraat” 5-kentät eivät replikoidu paikalliskantaan – siis ei tarvitse dropata 5-kenttiä!

4 100- ja 700-kenttien funktiotermit
100e-kentässä on aina teoksen tekijän funktiotermi (suhde), e-osakentän toistumissa voi olla myös muiden tasojen tekijyyksiä 700e-kentissä voi olla kaikkien tasojen tekijyyksiä Alephin valmiisiin sisältövaihtoehtoihin tulee 100- ja 700-kenttiin kaikki teostason ja ekspressiotason suhdetermit (manifestaatio- ja nidetasojen tekijyydet harvinaisempia, eivät mukana) e-osakenttää toistetaan nk. WEMI-järjestyksessä – teos, ekspressio, manifestaatio, kappale Termejä löytyy RDA-ohjeiden I-liitteestä ja Metatietosanastosta kohdasta Toimijoiden suhteet Esimerkkejä: 100 1# $a Stone, Melicent, $e kirjoittaja, $e kuvittaja # $a Niskanen, Mikko, $e ohjaaja, $e näyttelijä # $a Carpelan, Pirkko, $e kääntäjä, $e toimittaja.

5 Kysymys: E-kirjoista: jos sama e-kirja on tarjolla eri jakelijoilla (esim. Kauppakamari / Ellibs), käytetäänkö samaa tietuetta vai tehdäänkö niille omat tietueet? Vastaus: Periaatteessa Melindassa on yksi tietue yhdestä aineistosta. E-kirjan tietueessa voidaan toistaa 037-kenttää, johon merkitään verkkoaineiston hankintapaikka. Myös pääsy- ja käyttörajoituskentät 506 ja 540 ovat toistettavia. Tämä toimii silloin, kun yksittäisiä tietueita käsitellään käsin. Suurissa e-aineistopaketeissa saattaa tulla tuplatietueita, jos tietueita ei ole mahdollista muokata.

6 Terveiset Talonmiehelle ja toiveet tuokioiden aiheista
KIITOS!


Lataa ppt "Talonmiehen tuokio klo 14-15"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google