Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TUKIOIKEUKSIEN MITÄTÖINTI

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TUKIOIKEUKSIEN MITÄTÖINTI"— Esityksen transkriptio:

1 TUKIOIKEUKSIEN MITÄTÖINTI
Lieto Varsinais-Suomen ELY-keskus

2 TUKIOIKEUKSIEN MITÄTÖINTI
Ylimääräisten tukioikeuksien mitätöinnistä säädetään Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksella (EU) N:o 1307/2013, III osasto, 1 luku, 1 jakso, 21 artikla Komission delegoidulla asetuksella (EU) N:o 639/2014, 2 luku, 1 jakso, alajakso 4, artiklat Lailla Euroopan unionin suorista tuista maataloudelle 193/2013, 3 luku, 11 § Lailla maatalouden tukien toimeenpanosta 192/2013, 2 luku, 8 §. Lähde: Mavi.

3 TUKIOIKEUKSIEN MITÄTÖINTI
Ylimääräisten tukioikeuksien mitätöinti johtuu Suomen valinnasta säilyttää olemassa olevat tukioikeudet Tarkastelu tehdään sekä tilatunnuskohtaisesti että tilan sisällä tukialuekohtaisesti (AB/C) Kunkin tukioikeuksien omistajan ja/tai haltijan kohdalla tehdään vertailu tukikelpoisen maatalousmaan ja hallinnassa olevien tukioikeuksien välillä Tarkasteluajankohta on Lähde: Mavi.

4 TUKIOIKEUKSIEN MITÄTÖINTI
Arvio tiloista joita mitätöinti koskee noin kpl Aktiiviviljelijöitä noin kpl Maanomistajia (passiivitiloja) noin kpl Tukioikeuksia mitätöitymässä noin ha Varsinais-Suomessa tiloja, joita mitätöinti koskee noin kpl Aktiiviviljelijöitä noin kpl Maanomistajia (passiivitiloja) noin 500 kpl Tukioikeuksia mitätöitymässä noin ha Lähde: Mavi.

5 TUKIOIKEUKSIEN MITÄTÖINTI
tilanteessa huomioidaan kaikki tukioikeuksien siirrot, tukioikeuksien myönnöt varannosta sekä valvonnat Ensiksi mitätöidään alimman yksikköarvon mukaisia tukioikeuksia Mitätöitävälle alalle ei ole asetettu alarajaa 0,01 ha mitätöinti alimman yksikköarvon tukioikeuksissa on rahassa AB-alueella noin 1,18 euroa ja C-alueella noin 1,02 euroa Jos saman arvoisia tukioikeuksia on sekä omistuksessa että vuokrattuna, niin mitätöinti kohdistetaan kuhunkin omistajaryhmään siinä suhteessa, kuinka suuri suhteellinen osuus mitätöitävistä tukioikeuksista on kustakin omistajaryhmästä Lähde: Mavi.

6 TUKIOIKEUKSIEN MITÄTÖINTI
Esimerkki: Tilalla on yhteensä 40 ha peltoa ja 41 ha tukioikeuksia. Alimman arvoisia tukioikeuksia on 5 ha, joista 3 ha on viljelijän omistuksessa ja 2 ha vuokrattuna Mitätöitävien tukioikeuksien määrä on 1 ha, jolloin tukioikeuksia mitätöityy omistuksessa olevista 0,6 ha ja vuokratuista 0,4 ha Lähde: Mavi.

7 TUKIOIKEUKSIEN MITÄTÖINTI
Ely-keskus tekee päätökset tukioikeuksien mitätöinneistä Mitätöintipäätös lähtee kaikista mitätöinneistä Mavi lähettää päätökset aktiiviviljelijöille esitäyttömateriaalin yhteydessä huhtikuun alussa Elyt mahdollisesti postittaa päätökset maanomistajille ? Mitätöinnistä annettavan päätöksen mukana on oikaisuvaatimusosoitus Lähde: Mavi.

8 TUKIOIKEUKSIEN MITÄTÖINTI
Varsinais-Suomen ELY-keskus lähetti helmikuussa Mavin linjauksen mukaan kuulemiset tiloille, joilta on menossa tukioikeuksia mitätöintiin 5 ha tai enemmän Kuulemisia lähettiin 70 kpl Noin 20 tapaukseen on saapunut vastine Jos ei virheitä perustiedoissa, eikä ylivoimaista estettä tukioikeudet mitätöityvät Lähde: Mavi.

9 TUKIOIKEUKSIEN VARANTOHAKU
Kansallisesta varannosta voi hakea tukioikeuksia uutena viljelijänä, jos on aloittanut maataloustoiminnan aikaisintaan vuonna 2014 ja hallintaan on tullut vuoden 2015 varantohaun päättymisen jälkeen aloja joilla ei ole tukioikeuksia Kansallisesta varannosta voi hakea tukioikeuksia nuorena viljelijä (syntymävuosi 1976-) Tukioikeudet voidaan myöntää, jos sille, jolta pellot tulevat hallintaan tai omistukseen ei ole tukioikeuksia aiemmin myönnetty. Esim. jos tukioikeudet on myönnetty vuokralaiselle ja vuokralainen vaihtuu. Pellot tulevat uuden vuokralaisen hallintaan maanomistajalta, jolle tukioikeuksia ei ole aiemmin myönnetty Tukioikeudet voidaan myöntää uusille lohkoille, sekä myös maksimissaan 0,10 ha:n rajakorjauksille Tarkemmat ohjeet Varanto-oppaassa. Julkaistaan huhtikuussa. Haku päättyy Lähde: Mavi.


Lataa ppt "TUKIOIKEUKSIEN MITÄTÖINTI"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google