Keskustelua kannabiksesta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Otamme kantaa! Tavoitteena on saada nuoret aktiivisesti itse ottamaan kantaa tupakanpolttoa vastaan. Kannanotoissa voi hyödyntää laajempien aihekokonaisuuksien.
Advertisements

Toimintaohjeet opelle
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Yksilö ostajana.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
Ympäristöterveys.
Small World - Big World Tavoitteena kouluhyvinvoinnin lisääminen – teoreettisena viitekehyksenä Päivi Hamaruksen Vaakamalli Vaihdetaan kiusaamiseen puuttumisen.
SUMUVERHON TUOLLA PUOLEN – tulevaisuusorientoitunut menetelmä opinto- ja uraohjaukseen.
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Kannabis koulutyön näkökulmasta Anne Ahlefelt, Vanhempi kouluttaja, EHYT ry Kannabisakatemia
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
SÄDEHOITO.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Tupakka Suomessa ja maailmalla
Toimintaohjeet opelle
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
TOSITIETOA Alkoholi. Yleistä alkoholista Valmistetaan luonnontuotteista (mm. viljat ja hedelmät) käyttämällä tai tislaamalla Vaikuttavana aineena kaikissa.
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
TOSITIETOA Kannabis. Yleistä kannabiksesta Hamppukasvista valmistettava päihde- ja lääkeaine Sisältää kymmeniä kannabinoideja Tetrahydrokannabinoli eli.
Miten puhua kannabiksesta
Väittämiä PÄIHDEHUOLTO/SANNA KUUSSAARI On jokaisen oma asia käyttääkö päihteitä vai ei  Perheen hyvinvointi  Alkoholin liikakäyttö on työikäisten.
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
Liedon kunta : A2-kielen valinta A2-kielen valinnan vaikutukset perusopetuksen luokilla 4-9 Uuden 2016 voimaan tulevan opetussuunnitelman tuntijako on.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
KLAARI HELSINKI, NUORISOASEMA JA KOULUYHTEISTYÖ. PÄIHDEKASVATUSPILOTTI Lähtötilanne: Eri toimijoilta yhteydenottoja kannabikseen liittyvissä asioissa.
8-luokan terveystiedon sisältö, suoritustavat, tavoitteet ja arviointi KILPELÄNAHO
Harjoittelun ensimmäinen ”observointiviikko” on merkittävä koko harjoittelun kannalta. Kehittämistehtävänäni on pohtia, millaisia erilaisia työtapoja.
MAAILMANKUVA, MAAILMANKATSOMUS, ELÄMÄNKATSOMUS. MITÄ TARKOITTAVAT KÄSITTEET: Maailmankuva Maailmankatsomus Elämänkatsomus.
Miten puhua kannabiksesta.
Päihdeilmiö-rastirata Vastaukset. Rasti 1. Totta vai tarua päihteistä 1. Yli 90 % tupakoivista aikuisista on aloittanut tupakoinnin alaikäisenä. Totta.
Miten puhua kannabiksesta.
1. Maailmankatsomus ja kulttuuri
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Medialukutaito Kuva: Tussitaikurit.
Näkökulmia huumeiden käytön rangaistavuuteen
12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa s
II Luonnonuskonnot Pyhä, mana ja tabu
Jyväskylä Arto Riihimäki SEL ry.
Keskustelua kannabiksesta
Julkisuuskuvatutkimus
Suomen liittyminen EU:n jäseneksi
Kuinka eläintuotanto voisi vaikuttaa ympäristöön?
KOMMENTTI TEEMAAN PAKKO JA RANGAISTUKSET
Maailman kielet ja suomi
TERVEYTEEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Keskustelua sähkösavukkeesta
Keskustelua nikotiinituotteista
Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Voiko omilla elämäntavoilla vaikuttaa yhteiskuntaan?
Keskustelua nuuskasta
Liikuntasosialisoituminen ja liikuntasuhde
Keskustelua nikotiinituotteista
Kysymyksiä fi tunnille
KESKIAJAN VÄESTÖ Luku Suuri kuolema, s. 94–103.
OPISKELEN KYSYMYSTEN AVULLA
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
Tuotettu yhteistyössä EHYT ry:n kanssa
Menestyvä työyhteisö Valta, politikointi
Kysely yleisille kirjastoille 2013
Miten puhua kannabiksesta
Miten puhua kannabiksesta vanhempainilta
Luovaa työskentelyä ihmissuhteiden vaikutuksesta
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Tehtäväkortit
Miten puhua kannabiksesta vanhempainilta
Miten puhua kannabiksesta
KAUHAJOEN YHTEISKOULU 7.lk - VALINNAISAINEILTA
Tuotettu yhteistyössä EHYT ry:n kanssa
Esityksen transkriptio:

Keskustelua kannabiksesta Kuva: Tussitaikurit

Kirjoita ylös kolme asiaa kannabiksen puolesta ja kolme vastaan

Infoa kannabiksesta Hamppukasvista valmistettava päihde- ja lääkeaine Sisältää kymmeniä kannabinoideja Päihtymisen kannalta merkittävin kannabinoidi on THC THC:en alkuperäinen tehtävä on suojata kasvia auringolta Suomessa laittomaksi huumausaineeksi määritelty

Ryhmätehtävä Pohtikaa seuraavia kysymyksiä: Mitä haittoja kannabiksen käytöstä on yksilölle? Kuinka kannabiksen käyttö voi vaikuttaa ihmissuhteisiin? (Läheiset; perhe, ystävät, seurustelukumppani, jne.) Mitä haittoja kannabiksesta voi olla yhteiskunnalle ja ympäristölle? Miksi kannabis on haitallisempaa nuorille? Millaisia vaikutuksia kannabikselta halutaan? Millaisia ei toivota? Millaisia hyötyjä kannabiksesta voi olla?

Kannabiksesta Milloin kannabis tuli Suomeen? Euroopassa tunnettiin varmuudella 500-luvulla eaa. 1800-luvun lopussa suomalaisessa lehdistössä enemmän mainintoja. Yleistyi ”hippikesänä” 1967. Käyttö kasvoi huippuvuoteen 1971 asti, minkä jälkeen käyttöluvut alkoi laskea (ensimmäinen kannabisaalto) Miten kuitu-/öljyhamppu eroaa kannabiksesta? Ns. hyötyhamppua saa EU:n alueella viljellä kunhan sen THC-pitoisuus on alle 0,2% (Ei huumaavaa vaikutusta). Tuottaa mm. öljyä ja siemeniä elintarviketeollisuuteen, kuituhampusta voi tehdä lähes mitä vain; vaatteita, köysiä, hamppubetonista taloja, käyttö akkutekniikassa, biokomposiittina esim. autoteollisuudessa korvaamassa muovia ja metalleja Miten lääkekannabis eroaa ”katukannabiksesta”? Valvotusti kasvatettu, pitoisuudet tiedetään tarkasti, jotta potilas saa tarvitseman hyödyn. Laittomasti hankitusta ei tiedetä usein mitään, harvoin edes lajiketta. Mitä on ”synteettinen kannabis” (synteettiset kannabinoidit)? Vaikuttavat samoihin kannabinoidireseptoreihin kuin kannabis, mutta ovat kemialliselta rakenteeltaan omanlaisiaan. Siksi vaikutukset eroavat ja ovat usein voimakkaampia. Myös yliannostus mahdollista!

Kannattavatko suomalaiset kannabiksen käytön sallimista?

Kannabiksen hyväksyminen ja kokeilu Peruskoulun 8. ja 9. luokan oppilaat

Käsitteet ja laki Selvittäkää mitä seuraavat termit tarkoittavat, pyrkikää antamaan myös havainnollistava esimerkki: Depenalisointi Dekriminalisointi Regulointi Laillistaminen Millaisia rangaistuksia ja seuraamuksia kannabiksen käytöstä tai kaverille tarjoamisesta voi Suomessa saada? Eroavatko alaikäisille annettavat rangaistukset ja seuraamukset?

Kannabiksen laillinen asema Pohdi syitä miksi kannabis on laitonta Suomessa? Entä miksi se on joissain maissa ”laillista”? Miksi suuri osa maailmasta luokittelee sen laittomaksi huumausaineeksi?

Kannabis väittely Toinen puoli puolesta ja toinen vastaan. Saatte seuraavaksi väittelyn tueksi väitteen tai myytin. Saatte jokaisen välissä hetken miettiä ryhmänä perusteluja kannallenne. Ohjaaja jakaa puheenvuorot, jotta säästymme päälle puhumiselta.

Kannabisväittely Käyttäkää nyt tunnin aluksi kirjoittamianne asioita alkupuheenvuorossanne hyväksi. Kannabis on vaaratonta, eikä sitä voi pitää huumeena Kannabis ei liity millään tavalla kovempiin huumausaineisiin Kannabis aiheuttaa paljon terveysongelmia, eikä sillä ole merkittävää lääkinnällistä käyttöä Kannabiksen vahvuudella ei ole merkitystä Kannabis on ”porttihuume” Kannabiksen käyttö on jokaisen henkilökohtainen asia Kannabiksen laittoman aseman muuttaminen aiheuttaisi paljon ongelmia