EURAN KUNTASTRATEGIA 2020 voimaan

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Pyhtään kuntastrategia Khall.
Advertisements

TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
MIKSI KUNTASTRATEGIA? Joutsan kuntastrategia on vuodelta 2009 Aikaisempi vuodelta 2006 Useimmat kunnat eivät ole päivittäneet kuntastrategiaa tällä valtuustokaudella.
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
Terveyden edistämisen asiantuntemus sote –uudistuksessa. Kuntajohdon kysely ja TEAviisari Terve Kunta –verkostotapaaminen Helsinki Osastojohtaja.
Johtaja Leila Helaakoski Pohjois-PohjanmaanTE-keskus EAKR-seurantakomitea
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy / XAMK Kestävän hyvinvoinnin ja teknologian ammattikorkeakoulu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk)
Miten kunnassa toimivat tahot voivat tukea kunnan hyvinvointijohtamista ja kuntalaisten hyvinvoinnin edistymistä? Esimerkkejä keskeisten toimijoiden rooleista.
© Otava-konserni 1 Ympäristövastuu © Otava-konserni Otava-konserni.
Erityisen hyvä osaaja Keskuspuiston ammattiopiston strategia 2015 – 2020 Hyväksytty hallituksessa
Alueiden kehittämisen painopistepäätöksen valmistelu Tilanne Erillinen liite MYR Asia nro 3.
Kommenttipuheenvuoro Koulutusjohtaja Eija Mattila Huittisten kaupunki.
Käyttösuunnitelma 2016 Karvinen Kuntastrategian painopistealueiden mukaiset toiminnalliset tavoitteet / Sivistystoimi.
Miksi kunta – kunnan olemassaolon oikeutus
Vaikuttavuuden arviointi
Innovatiivisen hankintaosaamisen seuraavat askeleet Juha Koivisto, THL
Perhon kunnan strategia 2013 – 2017
Lapsen oikeudet toteutuvat arjessa
Yhteistyösopimuksen laadinta
Yrittäjä, sinä ja työntekijäsi olette yrityksesi tärkein voimavara!
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Kuntavaalit 2017 Paluu tulevaisuuteen
Malmikasasta kansalliseksi aarteeksi - SOTE-tiedot hyötykäyttöön mahdollistava sääntely ja palveluoperaattori/-t (Hannu Hämäläinen), Pekka Kahri
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
TERVEYDEN JA HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN RISTIJÄRVEN KUNNASSA
Vammaisneuvostojen asema uudessa kuntalaissa
Janakkalan kunnan strategia vuoteen 2025
Sähköisen hyvinvointikertomus hyvinvointiklinikalla
Tervetuloa Innokylään
(esimerkkinä Oulun kaupunki)
Mitä erityistä saat Innokylästä? Verkkopalvelu
Kiinnostus osallistua hankesuunnitteluun tai toteuttamiseen
Tulevaisuuden kansalaistoiminta – ekosysteemi ja uusi tapa toimia
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
Maakuntastrategia
Kuntauudistushankkeiden tilannekatsaus ja aikataulu
Yhdessä olemme ENEMMÄN
Tervetuloa Innokylään
Iäkkäiden yhteen sovitettujen palvelujen kokonaisuus Päijät-Hämeessä Tiedotustilaisuus Anu Olkkonen-Nikula, I&O kärkihankkeen muutosagentti.
AJANKOHTAISTA ELY-KESKUKSESTA
Ajankohtaista TE-palveluissa
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Osallisuus maakunnissa ja niiden valmistelussa
Terve Kunta –verkostokokous / Sanna Ahonen
Verkoston toiminta kehittyy – missä mennään?
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
Hyvinvoinnin edistäminen kunnan ja maakunnan yhteistyönä
Klo – Polut hankkeen työkokous Yhteisen toimintamallin työstö pienryhmissä ja yhteinen purku.
Ystävänpäivän kampanja 2019 Info vapaaehtoisille
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
Kestävän kehityksen projektit Espoossa
Talous- ja henkilöstöhallinnon ja ICT-palvelukeskusten perustaminen
Viestintäsuunnitelma
Kehittämisjohtaja Jussi Salminen ja
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
Kunta matkalla tulevaisuuteen
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö Pasila
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Arvokas-aloitusseminaarin pienryhmät Jaana Joutsiluoma
Järjestökoulutuksen kehittäminen
Oulun kaupungin vuorovaikutussuunnitelma
Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto
VamO-hanke tuo asiakasosallisuuden palvelujen kehittämiseen
Muutoksen tuulet Eksoten alueella
RANKU 3 -hanke Ravinneneutraali toiminta kunnan käytännöksi
Järjestö 2.0 hankkeiden jatkosuunnitelma
Varsinais-Suomen Kylät ry:
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
Esityksen transkriptio:

EURAN KUNTASTRATEGIA 2020 voimaan 1.9.2016 Yhteistyötoimikunta 8.6.2016 Kunnanhallitus 13.6.2016 Valtuusto 20.6.2016

Euran kuntastrategia, työsuunnitelma 2015–2016 Jalkauttaminen Lähtökohdat ja Strategiaprosessin tavoitteet/arvot Strategiset tavoitteet Strategialuonnos Strategiaehdotus 2. valtuustoseminaari 18.4.16 Pitkäjärvi Strategialuonnos Kunnanvaltuusto 1. valtuustoseminaari Lähtökohdat ja tavoitteet Hyväksyminen Pvm.20.6.2016 Kunnanhallitus Strategiaprosessin ohjaus Jämi 1-2.4.16 Hyväksyminen 13.6.2016 Lautakunnat Lausuntopyyntö Yhteistyö- toimikunta Käsittely 8.6.2016 Jalkauttaminen Tiedottaminen Johtoryhmä Kokous 9.10 Kokous 16.11 Kokous 16.3.16 Kokous 15.4.16 Kokous 29.4.16 Kokous 10.6.2016 Tulosalueet Lausuntopyyntö Tiedotuslehti 2.6.2016 Kuntalaiset Strategiakysely/ Tiedotuslehti Webropol loka-marraskuu joulu-tammikuu helmi-maaliskuu huhti-touko-kesäkuu 2015- 2016 Euran kuntastrategian laatimisprosessi ja suunnitellut toimenpiteet

Kuntastrategia Kuntalaki (410/2015) 37 § Kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Kuntastrategiassa tulee ottaa huomioon: 1) kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen; 2) palvelujen järjestäminen ja tuottaminen; 3) kunnan tehtäviä koskevissa laeissa säädetyt palvelutavoitteet; 4) omistajapolitiikka; 5) henkilöstöpolitiikka; 6) kunnan asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet; 7) elinympäristön ja alueen elinvoiman kehittäminen. Kuntastrategian tulee perustua arvioon kunnan nykytilanteesta sekä tulevista toimintaympäristön muutoksista ja niiden vaikutuksista kunnan tehtävien toteuttamiseen. Kuntastrategiassa tulee määritellä myös sen toteutumisen arviointi ja seuranta. Kuntastrategian ottamisesta huomioon kunnan talousarvion ja -suunnitelman laatimisessa säädetään 110 §:ssä. Kuntastrategia tarkistetaan vähintään kerran valtuuston toimikaudessa.

Visio Eura on yhdessä ja yhteistyössä uudistuva kunta.

ARVOT Vastuullisuus Reiluus Rohkeus Kannamme yhdessä vastuuta omasta ja läheistemme hyvinvoinnista. Huolehdimme kestävästä kehityksestä ja toimimme siten, että myös tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus tehdä valintoja. Reiluus Toimimme avoimesti ja otamme toiset huomioon. Arvostamme kohtuullisuutta ja inhimillisyyttä. Olemme tunnettuja reilusta toiminta-kulttuurista. Rohkeus Suhtaudumme rohkeasti ja luovasti tulevaisuuteen. Uskallamme muuttaa rakenteita.

MENESTYMISEN PÄÄMÄÄRÄT Yrittäminen ja uudet elinkeinot Työ, asuminen, palvelut ja kylät Kasvuimago ja kuntakuva Ympäristö- ja historiavastuu Aktiiviset kuntalaiset Itsenäinen ja yhtenäinen Eura

Yrittäminen ja uudet elinkeinot Meillä arvostetaan yrittämistä. Eura on elinvoimainen kasvualusta kaiken kokoisille yrityksille. Vahva teollinen osaaminen mahdollistaa myös uudentyyppisen yrittäjyyden. Yrityksemme ovat osaavia suunnannäyttäjiä, ja hyödyntävät mm. etä- ja tietotyön mahdollisuuksia ja verkostoitumista. Olemme osa elinkeinoelämän laajenevaa yritysverkostoa.

Työ, asuminen, palvelut ja kylät Yhteistyössä on voimaa. Kattavasta osaajiemme joukosta löydät tarvitsemasi yhteistyökumppanit. Meillä on tilaa työlle ja asumiselle. Eurasta löytyy ratkaisu mieleiseesi asumiseen, sillä tontteja on tarjolla omakotiasumisesta kerrostaloasumiseen. Toimimme aktiivisesti palvelujen järjestämiseksi kunnan eri osissa. Asiantunteva ja sitoutunut henkilöstö on voimavaramme. Tuotamme laadukkaita palveluita ja panostamme lasten ja nuorten sivistykseen.

Kasvuimago ja kuntakuva Olemme positiiviseen energiaan, tekemiseen ja eteenpäin menoon keskittyvä kunta. Kehitämme kuntaamme jatkuvasti, hyödynnämme hyviä yhteyksiämme ja yhteistyöhakuista toimintatapaamme. Kuntalainen on meillä keskiössä kaikissa elinkaaren vaiheissa.

Ympäristö- ja historiavastuu Kunnioitamme luontoympäristöämme sekä luomme terveellistä ja turvallista elinympäristöä. Euran monipuoliset luontokohteet, poikkeuksellisen arvokas historia ja kulttuuriperintö luovat pohjan tämän päivän kuntalaisten viihtymiselle. Luonto, esihistoria ja teollinen menneisyys mahdollistavat yrittämiselle ja matkailulle ainutlaatuiset puitteet. Verkostoitumisella viemme eteenpäin valtakunnallisesti merkittävää tietoisuutta historiastamme.

Aktiiviset kuntalaiset Nautimme yhdessä toimimisesta, ja olemmekin tunnettuja lukuisista yhdistyksistämme. Voit nauttia elämyksistä ja osallisuudesta yhteisössä. Liikuntapaikkamme ovat monipuoliset. Luomme yhdessä hyvinvointia ja kestävää elinympäristöä tuleville sukupolville. Pidämme tärkeänä osallistumista ja vuorovaikutusta.

Itsenäinen ja yhtenäinen Eura Toimimme määrätietoisesti ja tavoitteellisesti taloudellisesta itsenäisyydestä huolehtien. Pystymme yhdessä uudistamaan taajamien palveluverkostoa ja elinkeinorakennetta muuttuvissa olosuhteissa.

KESKEISET KEINOT Palvelualueiden onnistunut toiminta Kuntatason mittarit, palvelualuekohtaiset mittarit Talousarvio- ja taloussuunnitelma Hallintosääntö Uusitaan palveluorganisaation osalta 1.1.2017, luottamushenkilöorganisaation osalta 1.6.2017

Tehokas ja ennakoiva tiedottaminen Kuntatason mittarit, palvelualuekohtaiset mittarit Kokonaisuuksien hahmottaminen päätöksenteossa Vuorovaikutus palvelu- ja luottamushenkilöorganisaation kesken