METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN ALUEYKSIKKÖUUDISTUKSEN KUULEMISTILAISUUS

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työnantajahaastatteluissa esiin nousseet haasteet ja tulevaisuuden näkymät Puutuoteteollisuuden Ennakointikamari Projektisuunnittelija Hanna.
Advertisements

Kokemuksia ja kommentteja arvioinnista Rehtori Maija Vehviläinen Lahden Diakoniasäätiö Lahden diakonian instituutti.
Henkilöstöjärjestöjen Tiedotustilaisuus Juko, Koho, Kunta-alan unioni.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Yliopiston sopeuttamis- ja kehittämistoimet (Soke) Koponeuvosto Joni & Jyri.
Työhyvinvointikysely Koulutuksen tutkimuslaitos Kysymysten ja osa-alueiden keskiarvot 2012, 2011 ja 2010 Vastaajia
TYÖVOIMAKOULUTUS JA REFORMI
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Sopimuspalokuntien tila Varsinais-Suomessa
Kuntavaalit 2017 Paluu tulevaisuuteen
Aineistonhallinnasta Väestöliitossa
Mikä ihmeen oppisopimus?
Selvitys järjestöjen palveluista 2016
Työpaikalla järjestettävän koulutuksen, ammattiosaa-misen näyttöjen ja tutkintotilaisuuksien suunnittelu Tavoitteena on, että työpaikkaohjaaja Tuntee tutkintorakenteen.
Sairaalatekniikan päivät Kuopio
Henkilöstön tukeminen ja muutosturva
METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN ALUEYKSIKKÖUUDISTUKSEN KUULEMISTILAISUUS
METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN ALUEYKSIKKÖUUDISTUKSEN KUULEMISTILAISUUS
Millaisin mittarein vaikuttavuutta voidaan mitata?
Työhyvinvointia järjestötyöpaikoille
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Riskien arviointi, Oulun eteläinen osakokonaisuus
Pardian jäsentutkimus 2011: Väki vähenee ja työt kasaantuu
Monialainen yhteispalvelu
Kantasairaalahanke Tukipalveluiden tavoitteet projektiryhmän kokous 8
Työkokous - palkkatuki ja sen vaikuttavuus
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
näkökulmia toimistotyön organisointiin ja kehittämiseen
KUOPION KAUPUNGIN KESÄTYÖSETELI 2018
Työhönopastus ja perehdyttäminen
Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet
TALVITYHYT Panostukset työhyvinvointiin näkyvät sairauspoissaoloissa
Laadunhallintajärjestelmän kehittäminen Amistossa
Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet
OSALLISTUMISJÄRJESTELMÄT
THHL-muutoksessa mukana
Valmistelutilanne : henkilöstösiirrot ja liikkeen luovutus sote- ja maakuntauudistuksessa koskien muutosta
OT-keskus Erityistaso
Etelä-Savon maakuntaliitto
Talvityhyt-seminaari turvallisuutta - terveyttä - työkykyä -
Yhteysopettajaseminaari Tervetuloa!
Monitoimialainen työnantajaedunvalvoja kuntakonsernissa Henkilöstökysymykset yhtiöittämisessä Toimitusjohtaja Vesa Laine
YTY AKATEMIA: MIHIN SUUNTAAN KUNTOUTUS? YTY & STM
Työyhteisöhaastattelujen yhteenveto
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Katsaus sosiaalihuollon ammattihenkilöiden rekisteröintiin
Markku Kokkonen Kuulemistilaisuus
Henkilöstötilanne vuoden lopussa
YHTEISTOIMINTA YRITYKSISSÄ
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
OSALLISTUMISJÄRJESTELMÄT
Esitys maakunnan rekrytointipalvelusta
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Organisoituminen ja käynnistyminen
Johdon valinnat 1/3 Pääjohtajan ja toimialajohtajat nimittää viraston käynnistymisvaiheessa valtioneuvosto ja hallintojohtajan ja oikeusturvayksikön päällikön.
Taloudellisia sopeutustoimia tuottajaliitossa
PERHEPÄIVÄHOIDON TUTKINTOTOIMIKUNNALLE
Työelämätoimikuntien tehtävät pähkinen kuoressa
Kys. 8. Maakunnan talouden ohjaus perustuu erityisesti maakuntalakiin ja maakuntien rahoituslakiin. Ohjaavatko maakuntien rahoitusmalli ja maakuntalain.
Museolain ja museoiden rahoituksen uudistus
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Keskipalkan muutos, kaikki
Video 5: Yleisesti kysyttyjä kysymyksiä ja niihin annettuja vastauksia
Ajankohtaiskatsaus AYYE 5/2019 Marianne Honkasaari
Terveyden- ja sosiaalihuollon toiminta ja henkilöstöjärjestelyt vuonna 2019 Tehyläisten ammattiosastojen puheenjohtajien ja pääluottamusmiesten näkemyksiä.
Teollisuuden merkitys Rauman seudun hyvinvoinnille
YHTEISTOIMINTA YRITYKSISSÄ
Haastavimpien asiakkaiden asumisen tukeminen
Työllisyyspoliittinen avustus – rahoituksen haku vuodelle 2020
Nuorten kuuleminen Valtakunnallisen nuorisotyön ja –politiikan ohjelman valmistelu Materiaalin tuottaneet 1. vuosikurssin yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelijat.
Esityksen transkriptio:

METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN ALUEYKSIKKÖUUDISTUKSEN KUULEMISTILAISUUS 13.5.2008 Joensuun yksikön henkilöstön edustajan puheenvuoro Markku Tiainen YT- edustaja, ts- valtuutettu /

METLA- talo Nurmeksen toimipiste UUUDET SENAATTI- KIINTEISTÖN VUOKRATILAT Muunneltavat, monikäyttöiset työtilat, missä käyttäjän tilatarpeet on huomioitu suunnittelussa ja rakentamisessa. Toimisto ja neuvottelutilat Laboratoriotilat: Analyysilaboratorio ja puulaboratorio. Juuristolaboratorio Joensuun Yliopiston Borealis-talossa / yhteiskäyttö yliopiston kanssa. autotallit ja varastot arkkitehtoninen aulatila, jossa vastaanotto- ja ravintolatila Nurmeksen toimipiste Ylä- Karjalan työvoimatoimiston työllisyysrahoituksella palkatun henkilöstön työpaikka vuonna 2008, 37 henkilötyökuukautta. Palkkaukseen ja työnjärjestämiseen saatiin METLAn käyttöön 80630 euroa.

Metsäntutkimuslaitos, Joensuu Henkilöstö: Vakituiset, määräaikaiset, työllisyysvaroin palkatut ja ulkopuoliset tutkijat 13.5.2008 Johto 1 Tutkijat 62 Hallinto- ja asiaintuntijat 4 Tekninen henkilöstö 7 Atk- henkilöstö 3 Toimistohenkilöstö 10 Laboratoriohenkilöstö 5 Tutkimusta avustava henkilöstö 11 Huoltohenkilöstö 1 Ulkopuoliset tutkijat 14 Henkilöstö yhteensä 118

Metsäntutkimuslaitos, Joensuu yksikkö Henkilöstön terveisiä 13.5.2008 Metsäntutkimuslaitos on ollut vakaa ja hyvä työnantaja, mutta tuottavuusohjelman käytäntöön vienti ja johtokunnan esitys toimintaedellytysten parantamiseksi (?) herättävät kysymyksiä seuraavista asioista: Laboratoriotoimintojen järjestäminen 2. Punkaharjun yksikön lakkautusuhka Itä- Suomen alueyksikön osana Tehtävien siirto palvelukeskuksiin 4. Johtaminen ja esimiestyö 5. Virkojen ja toimien täyttämättä jättäminen 6. Henkilöstön eläkeratkaisut 7. Henkilöstöstrategia 8. Tehtävien ulkoistaminen

Metsäntutkimuslaitos, Joensuu yksikkö Henkilöstön terveisiä 13.5.2008 1. Laboratoriotoimintojen järjestäminen kyselyjä ja selvityksiä Joensuun yksikön laboratorion toiminnasta ja laitekannasta on tehty viimeaikoina useita, mutta selkeitä linjauksia Metlan tai Joensuun yksikön laboratoriotoiminnan tulevaisuudesta ei ole tiedossa.

Metsäntutkimuslaitos, Joensuu yksikkö Henkilöstön terveisiä 13.5.2008 2. Punkaharjun yksikön lakkautusuhka Itä- Suomen alueyksikön osana Joensuun yksikön henkilöstö kunnioittaa sekä antaa tukensa Punkaharjun yksikön henkilöstön tavoitteille.

Metsäntutkimuslaitos, Joensuu yksikkö Henkilöstön terveisiä 13.5.2008 Tehtävien siirto palvelukeskuksiin Tehtävien siirtoa palvelukeskuksiin ei tule tehdä, mikäli niistä ei saada METLAn ydintoimintoja tukevaa parannusta tai huomattavaa taloudellista etua. Jos tehtäviä siirtyy pois METLAsta, työpaikkansa menettävien sijoittuminen työelämään tulee varmistaa.

Metsäntutkimuslaitos, Joensuu yksikkö Henkilöstön terveisiä 13.5.2008 4. Johtaminen ja esimiestyö Pelkät puheet johdon ja esimiesten koulutuksesta eivät riitä. Tarvitaan johdon, henkilöstön ja esimiesten avointa sekä aktiivista vuorovaikutusta tulostavoitteiden saavuttamiseksi hanketasolta alkaen.

Metsäntutkimuslaitos, Joensuu yksikkö Henkilöstön terveisiä 13.5.2008 Virkojen ja toimien täyttämättä jättäminen Jäljelle jäävän henkilöstön kuormitus kasvaa. Palkkausjärjestelmä ei toimi siirtymäaikoina. Töitä jää tekemättä eikä päästä tavoitteisiin.

Metsäntutkimuslaitos, Joensuu yksikkö Henkilöstön terveisiä 13.5.2008 6. Henkilöstön eläkeratkaisut Henkilöstön tulee saada tehdä omat eläkepäätöksensä riippumatta tuottavuusohjelmasta tai tehtävistä toimintayksikössä. Poistuvien henkilötyövuosien laskennassa tulee ottaa huomioon valtiokonttorin joustavat eläkkeelle siirtymisen vaihtoehdot. Osa-aika eläköityminen ei saa lisätä jäljellejäävien kuormitusta, jos tilalle ei palkata tuuraajia.

Metsäntutkimuslaitos, Joensuu yksikkö Henkilöstön terveisiä 13.5.2008 7. Henkilöstöstrategia Metsäntutkimuslaitoksen henkilöstöstrategiaa tulee noudattaa myös tuottavuusohjelman ja alueyksikköuudistuksen myllerryksessä.

Metsäntutkimuslaitos, Joensuu yksikkö Henkilöstön terveisiä 13.5.2008 8. Tehtävien ulkoistaminen Joensuun yksikössä ei ole sellaisia tehtäviä eikä ylimääräistä resurssia, jolla tehtäviä voitaisiin ulkoistaa. Ulkoistamisuhan alta hakeutuu osaavaa avainhenkilöstöä pois Metlasta. Tutkimuksen oikeellisuus, luotettavuus, laatujärjestelmät ja sertifikaatit ovat kallista kauppatavaraa, jos niitä joudutaan ostamaan. Tehtävien ulkoistamisen jälkeen jäljelle jäävä muu henkilöstö joutuu tekemään osan ulkoistetuista töistä (esim. puhelinvaihde, grafiikka, taloushallinto, mikrotuki). Jokaisessa yksikössä tarvitaan tutkijoiden lisäksi riittävä määrä muuta henkilöstöä käytännön tutkimustyön onnistumisessa.