Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Johdon valinnat 1/3 Pääjohtajan ja toimialajohtajat nimittää viraston käynnistymisvaiheessa valtioneuvosto ja hallintojohtajan ja oikeusturvayksikön päällikön.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Johdon valinnat 1/3 Pääjohtajan ja toimialajohtajat nimittää viraston käynnistymisvaiheessa valtioneuvosto ja hallintojohtajan ja oikeusturvayksikön päällikön."— Esityksen transkriptio:

1 Johdon valinnat 1/3 Pääjohtajan ja toimialajohtajat nimittää viraston käynnistymisvaiheessa valtioneuvosto ja hallintojohtajan ja oikeusturvayksikön päällikön valtiovarainministeriö. Ensivaiheessa nimitetään viraston tuleva pääjohtaja ja seuraavassa vaiheessa muu ylin johto, jolloin pääjohtaja voi osallistua myös heidän valintoihinsa. Valitut henkilöt aloittavat viroissaan Punaisella merkityt täsmentyvät kehysvalmistelun yhteydessä.

2 Johdon valinnat 2/3 Ylin johto palkataan nimityspäätösten jälkeen ma. virkasuhteisiin ohjaaviin ministeriöihin, jotta he voivat osallistua viraston valmisteluun vuoden 2020 aikana. Hakuprosessi on mahdollista käynnistää, kun lainsäädäntö on hyväksytty; Rekrytointiprosessiin on varattava n. 3 kk. Kehyspäätös 4/2018 mahdollistaa seuraavan aloitusaikataulun: Pääjohtaja palkataan määräaikaiseen virkasuhteeseen Ylijohtajat ja hallintojohtaja palkataan ma. virkasuhteeseen alkaen Keskijohdon valinnat tehdään tavoiteaikataulun mukaan mennessä.

3 Johdon valinnat, hankevalmistelu 3/3
Viraston organisoitumisen, johtamisen ja ohjauksen valmistelu toteutetaan hankejohtajan johdolla. Hankeryhmä valmistelee ohjausryhmälle nimitysprosesseja ja johdon osaamisvaatimuksia koskevat periaatteet. Keväällä 2018 tuotettiin työpajatyöskentelyllä kiteytyksiä toiminta- ja johtamiskulttuurin tahtotilasta ja luovalaisen työnteon tarinoista. Lisäksi tuotettiin materiaalia johtamisen rooleista ja johdon osaamisvaatimuksista sekä johtamista tukevista rakenteista ja välineistä. Henkilöstöryhmä tuotti nimitysprosessin kuvauksen (prosessin ja aikataulun). Em. aineistoon perustuva ylimmän (ja keski-)johdon nimitysprosessi ja sisältö (mm. osaamisvaatimuksia koskevat periaatteet) valmisteltiin henkilöstöryhmän ja hanketoimiston yhteistyönä keväällä 2018. Luovan aloitusaikataulun muutoksen johdosta asian käsittely hankeryhmässä ja ohjausryhmässä siirtyy keväälle/syksylle 2019.


Lataa ppt "Johdon valinnat 1/3 Pääjohtajan ja toimialajohtajat nimittää viraston käynnistymisvaiheessa valtioneuvosto ja hallintojohtajan ja oikeusturvayksikön päällikön."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google