Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sopimuspalokuntien tila Varsinais-Suomessa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sopimuspalokuntien tila Varsinais-Suomessa"— Esityksen transkriptio:

1 Sopimuspalokuntien tila Varsinais-Suomessa
Yleistä; Varsinais-Suomen asukasluku n Kuntia 27 Pinta-ala n km² joista noin puolet vesistöä Saaria n Pelastus- ja ensihoito; 24h asemia 8 kpl, 8h asemia 3kpl, paloasemia kaikkiaan 80kpl Pelastustoimen viroissa n.550 hlöä joista ensihoidossa 150 hlöä Sopimuspalokuntia 67kpl, hälytysosastoissa n.1200 hlöä Ensivastepalveluita tuottaa 24 sopimuspalokuntaa Sopimuspalokunnat hoitivat n.4400 tehtävää joista n.1050 ensivastetehtävää (v.2014)

2 Sopimuspalokuntien tila Varsinais-Suomessa
Sopimukset; Nykymuotoiset palokuntasopimukset tehty v.2007, sopimustarkistuskierros tehty koko alueella v.2014 Korvaukset; Sopimuskorvaukset pääsääntöisesti kunnossa. Vasteet; Vasteita on työstetty aluepelastuslaitoksen olemassa olon aikana useaan otteeseen. Sopimuspalokunnilla on nykyään edustaja vastetyöryhmässä. Työsuojelu; Työsuojelu on keskittynyt lähes pelkästään vakinaisen laitoksen sisäiseksi asiaksi. Turun kaupunki ei salli sopimus- palokuntien edustajaa työsuojeluorganisaatioon. PERA-hanke on käynnistymässä sopimuspalokuntien asemilla. ”Läheltä piti”-tilanne kaavake ohjeistettu käyttöön sopimus- palokunnille.

3 Sopimuspalokuntien tila Varsinais-Suomessa
Työhyvinvointi; Työhyvinvointi toistaiseksi lähes pelkästään sopimuspalokuntien sisäinen asia. Kommunikointi; Laitokseen päin on sovittu ”pelisäännöksi” sopimus- palokuntien yhteydenotoille, että palokunnasta yksi henkilö keskustelee alpen osoittaman yhteyshenkilön kautta ja päinvastoin. Ylin ”neuvottelukanava” on VPK-YT ryhmä, joka koostuu laitoksen johdon ja sopimuspalokuntien alueellisista edustajista. Ryhmä käsittelee käytännön asioita jotka liittyvät kaikkeen toimintaan pelastuslaitoksessa, joissa sopimuspalokunnat osallisena. Lisäksi erilliset alatyöryhmät ”Pelastustoiminnan kehittämisryhmä” ja ”Nuorisotyötoiminnan kehittämisryhmä”. Henki; Pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien välillä on hyvä henki. Viime vuosina välit ammattiväkeen ovat selvästi parantuneet.

4 Sopimuspalokuntien tila Varsinais-Suomessa
Kehittämistoiveet; Hälytysjärjestelmän kehittäminen, selvitystyö käynnissä Ajoneuvokaluston nuorennus ja kierron järkevöittäminen Paloasemien kunnon parantaminen Hyvin tai kohtuullisesti toimivat asiat; Kalustonhoito toimii hyvin. Henkilökohtaisten varusteiden hankinta erinomaisella tasolla kun mukaan liitettiin vene-, metsuri-, asema- palvelu- ja nuoriso-osaston varusteet. Yhteys pelastustoimen johtoon on toimiva. Kanavat asioiden yhteiselle hoitamiselle ovat toimivia. (eri työryhmät) Perusasiat kunnossa Varsinais-Suomessa mutta silti kehittämistä jatketaan !


Lataa ppt "Sopimuspalokuntien tila Varsinais-Suomessa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google