Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Valmistelutilanne 5.4.2017: henkilöstösiirrot ja liikkeen luovutus sote- ja maakuntauudistuksessa koskien muutosta 1.1.2019 25.12.2018.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Valmistelutilanne 5.4.2017: henkilöstösiirrot ja liikkeen luovutus sote- ja maakuntauudistuksessa koskien muutosta 1.1.2019 25.12.2018."— Esityksen transkriptio:

1 Valmistelutilanne : henkilöstösiirrot ja liikkeen luovutus sote- ja maakuntauudistuksessa koskien muutosta

2 Henkilöstösiirrot – lakiluonnoksissa ehdotetaan
Kuntien, kuntayhtymien ja valtion henkilöstö siirtyy maakuntien ja maakuntakonserniin kuuluvien tai maakuntien määräysvallassa olevien yhteisöiden palvelukseen. Siirtyminen sen yhteisön palvelukseen, jolla on tuottamisvastuu niistä tehtävistä, joissa asianomainen henkilö on ollut ennen siirtymistä. Kuntien yhteisten tukipalvelujen osalta työntekijä siirtyy, jos henkilön nykytehtävistä vähintään puolet kohdistuu maakunnalle siirtyviin tehtäviin. Maakunnan ja kunnan välillä selvitetään kenen kohdalla ehto täyttyy.

3 Liikkeen luovutus Liikkeenluovutusdirektiivin 1 artiklan säännökset
Työsopimuslaissa (I luku 10 §) työsuhteista johtuvat oikeudet ja velvollisuudet siirtyvät liikkeen luovutuksen yhteydessä sellaisinaan liikkeen uudelle haltijalle Samankaltaiset säädökset kunnallisesta viranhaltijasta annetussa laissa sekä valtion virkamieslaissa Valmistelussa lähdetty siitä, että tapahtuvassa muutoksessa noudatetaan säännöksiä liikkeen luovutuksesta. Lakiluonnoksessa siirtymäsäännös: Periaatteiden soveltaminen tehtävien ja tehtäviä hoitavan henkilöstön siirtoon maakuntakonserniin kuuluvan sekä maakunnan määräysvallassa olevaan yhtiöön tai yhteisöön, joka perustetaan 31 päivään joulukuuta 2020 mennessä.

4 Liikkeen luovutuksen periaatteidensoveltaminen tarkoittaa 1/2
Palvelussuhteen ehdot säilyvät entisinä Luovutuksen saaja sidottu entiseen virka- ja/tai työehtosopimukseen sen voimassaolon päättymiseen saakka Tämän jälkeen noudatetaan uutta työnantajaa sitovaa työ- tai virkaehtosopimusta. Paikalliset virka- ja työehtosopimukset irtisanotaan päättymään luovutushetkeen Luovutushetkellä voimassa olevista virka- ja työsuhteista johtuvat oikeudet ja velvollisuudet sekä niihin liittyvät etuudet siirtyvät uudelle työnantajalle Luovutushetki > ajankohta, jolloin luovutuksensaaja ryhtyy tosiasiallisesti käyttämään määräysvaltaa ja harjoittamaan liiketoimintaa Työntekijöillä ei oikeutta yksipuolisesti vastustaa muutosta ja jäädä luovuttajan palvelukseen

5 Liikkeen luovutuksen periaatteiden soveltaminen tarkoittaa 2/2
Työntekijällä/viranhaltijalla on liikkeen luovutuksessa mahdollisuus lyhyempään irtisanomisaikaan Työntekijä voi työsuhteensa kestoajasta riippumatta irtisanoa työsopimuksen päättymään luovutuspäivästä, jos hän on saanut tiedon luovutuksesta työnantajalta tai liikkeen uudelta haltijalta viimeistään kuukautta ennen luovutuspäivää. Luovutuksen saajalla ei liikkeen luovutuksen perusteella ole oikeutta irtisanoa työntekijöitä. ainoastaan laissa säädetyillä perusteilla normaaleilla päättämisedellytyksillä

6 Dioissa kuvattu valmistelun tämän hetkinen tilanne, valmistelu etenee valtakunnan ja maakunnan tasolla Lopullisessa etenemisessä huomioitava voimaan tuleva lainsäädäntö, esimerkiksi sen mahdolliset aikatauluvaikutukset valinnanvapauteen liittyen

7


Lataa ppt "Valmistelutilanne 5.4.2017: henkilöstösiirrot ja liikkeen luovutus sote- ja maakuntauudistuksessa koskien muutosta 1.1.2019 25.12.2018."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google