Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Advertisements

Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Aamu- ja iltapäivätoiminnan toiminnansuunnittelu Suolahti
JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoituksena on
KASVATUSSOPIMUS? Tiina Haapsalo.
Markkinointi KJT-Johtokunta Open
PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
Iitin Pyrintö 2014 Yleisurheilijoiden, vanhempien ja toimitsijoiden sekä vapaaehtoisten info Iitin lukiolla torstaina
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
 Polun taustalla HUMU-ryhmän selvitys suomalaisten huippu-urheilijoiden poluista  Suomalaisten arvokisa menestyksen heikkeneminen 1970  2000-luku 
Kainaston ryhmiksen Varhaiskasvatussuunnitelma Ryhmis aloitti toimintansa elokuussa Tiloissa toimii kaksi ryhmää, Kissankellot ja Kehäkukat. Molemmissa.
Pelisääntökysely Kisa-Eagles kausi /2//13.
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
TYÖEHTOSOPIMUS JA PALKKA
VASTUUNTUNTO Ohjaus Käydään eettisiä keskusteluja (oikein, väärin). Kiitetään ja kannustetaan. Kontrolli Tarkastetaan tehtävät ja välineet. Vaaditaan,
Seuratoiminnan kehittäminen
Hakeminen Päivähoidon laatukriteerit
Sijaisperheiden ja sijoitettujen lasten kanssa tehtävä työ
Nuorisourheilun laatuseura Lähtökohtana jokaisesta mukaan tulevasta lapsesta huolehtiminen Sinetin seuralle myöntää lajiliitto Seura mukana valtakunnallisessa.
Suomen Jääkiekkoliitto1. KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA Suomen Jääkiekkoliitto2.
Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Suomen Punainen Risti Lasten turvallisuuden edistäminen SPR:ssä.
LAPSEN OIKEUDET.
TYÖSOPIMUS.
Ohjeistus työntekijätiedoista
Kauppakeskusturvallisuus - käyttäjät
Lahden Ahkera ry Lahden Ahkera yleishallinto Toimintasuunnitelma 2015 Toimintavuosi Lahden Ahkeran 108. toimintavuosi.
Perhetyöntekijä sosiaalityöntekijän työparina lastensuojelutarpeen selvityksessä ja arvioinnissa Lastensuojelun avohuollon ja perhetyön kehittämisyksikköhanke.
Päätöksenteko yhdistyksissä
Suomen Suunnistusliitto Reilua peliä rasteilla Suunnistuksen eettiset reitinvalinnat.
LEIJONA-KIEKKOKOULU. LEIJONA-KIEKKOKOULU – MISTÄ ON KYSE? Seuroille suunniteltu kiekko- ja luistelukoulun toteuttamismalli alle 8 -vuotiaille lapsille.
Heinolan Tanssikerhon oma seura analyysi 2/23/15.
Väkivaltatilanteissa toimiminen ja tilanteiden käsittely
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
Kilpailijan starttikurssi
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
Moision päivähoitoyksikkö Kiusaamisen ehkäisy suunnitelma.
724. Pelisääntökysely 10/23/15. Kysely urheilevan lapsen vanhemmalle 1. Laji?
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
ILVES ry:n viestintäsuunnitelma Sisäinen ja ulkoinen viestintä Sisäiseen viestintään kuuluu seuran tavoitteiden toteutukseen suoraan tai epäsuoraan liittyvien.
TOIMENKUVAKARTTA / SEURAN JOHTO. TOIMENKUVAN SISÄLTÖ / SEURAN JOHTO PJ:  Johtokunnan kokoon kutsuminen ja seuran toiminnan johtaminen  Seuran toiminnan.
Rikostaustaotteen esittämisen toimintakäytänteet sosiaali- ja terveysalan tutkinnoissa
Yksityisyys on lapsen(kin) perusoikeus Ke Yläneen Yhtenäiskoulu Eeva Valjakka Asiantuntijalakimies, OTT.
Kysely koulukuljetusten järjestelystä lukuvuonna
Ops-iltapäivä
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Lapin liikuntastrategiaa läpileikkaavat asiat
Kuraattorit ja psykologit toisella asteella
”ompeluseurat” kouluissa 2017
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
Valmennuksen pelisäännöt
P15 kausisuunnitelma Kausi
Huoltajien, henkilöstön ja yhteistyökumppanien ajatuksia yhteistyöstä varhaiskasvatuksessa Luottamus huoltajien ja henkilöstön välisessä yhteistyössä on.
Seura-asujen hankinta
LASTEN OIKEUDET.
Yleiskatsaus Tiistai SALIBANDY Ilves ry, Tampere.
Nuoret ja työlainsäädäntö
Palautteen anto, puuttuminen ja puheeksi ottaminen
Liikunta- ja nuorisopalvelut
Kuraattorit ja psykologit toisella asteella
Työura osatyökykyisenä
TYÖTURVALLISUUS.
Paimion Haka uudet joukkueet T-P-11mpainpalaveri
Lasten ja nuorten seksuaalinen kaltoinkohtelu ja väkivalta
Lapsi, nuori ja aikuinen sekä perheet muutoksessa Viides tapaaminen
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Päijät-Hämeen Salibandyseura ry
MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA
Esityksen transkriptio:

Lasten turvallisuutta lisäävät toimintatavat vapaaehtoistyössä HUOM - JUHLAVUODEN KANSI ! Logo korvataan vuoden 2016 jälkeen normaaliversiolla. Lasten turvallisuutta lisäävät toimintatavat vapaaehtoistyössä Toimintaohje Ilves ry, Tampere

Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä Vuonna 2003 voimaan tullut laki velvoittaa työnantajan tarkistamaan työntekijän rikostaustan lasten parissa tehtävässä työ- ja virkasuhteisessa työssä. Vuonna 2014 voimaan tullut laki antaa toiminnan järjestäjälle mahdollisuuden selvittää myös vapaaehtoisen toimijan rikostausta. Ilves ry:n käytäntö Ilves ry:n kanssa palkkasuhteessa olevat työntekijät esittävät rikosrekisteriotteensa työsuhteen alkaessa. Vapaaehtoisten toimijoiden on pyydettäessä annettava suostumuksensa rikostaustansa selvittämiseksi. Jaostojen nimeämät vastuuhenkilöt selvittävät vuosittain satunnaisotannalla (arpomalla) erikseen sovitun määrän vapaaehtoistyöntekijöiden rikostaustoja. Seuraa koskee ehdoton vaitiolovelvollisuus rikostaustaotteiden sisältöihin ja henkilötietoihin liittyen. Mikäli rikosrekisteriotteessa näkyy rikostuomio, päätöksen henkilön toimimisesta seurassa tekee johtajisto.

Lasten turvallisuutta lisäävät toimintatavat vapaaehtoistyössä Ilves ry:n johtokunta on hyväksynyt nuoriso-, liikunta- ja sosiaali- ja terveysalan kattojärjestöjen laatiman ohjeistuksen lasten turvallisuutta lisääviksi toimintatavoiksi vapaaehtoistyössä sekä siihen lisätyt seuran omat tarkennukset. Jaostot voivat tehdä ohjeistukseen omia tarkennuksiaan ja vastaavat siitä, että joukkueiden toimihenkilöt, lasten vanhemmat ja lapset ovat tietoisia tästä ohjeistuksesta. Jaostojen tekemät lisäykset hyväksytetään johtokunnalla ja ne lisätään liitteinä Ilves ry:n varsinaiseen ohjeistukseen. Jaostot nimeävät henkilön, joka on vastuussa lasten turvallisuuteen liittyvissä asioissa. Ohjeistuksella on tarkoitus turvata lapsen perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista sekä suojella lasta häirinnältä, seksuaaliselta hyväksikäytöltä ja riistolta kuten myös muulta vakavalta väkivaltarikollisuudelta.

Turvallisuutta edistäviä toimintatapoja Ilves ry:n kaikessa toiminnassa on pyrittävä luomaan aito luottamus lasten, vanhempien ja toimihenkilöiden kesken. Joukkueiden toimihenkilöt ja vanhemmat toimivat esimerkkeinä lapsille ja antavat aikuisen mallillaan luotettavan kuvan koko Ilves ry:n toiminnasta. Lasten tulee tietää, kenen puoleen he voivat kääntyä, jos heidän henkilökohtaista koskemattomuutta on loukattu tai heidän mieltään askarruttavat omaan turvallisuuteen ja koskemattomuuteen liittyvät asiat. Aikuisen kasvatustehtävään kuuluu puuttua loukkaavaan käytökseen välittömästi. Jos lapsi kokee tulleensa häirityksi esim. joukkuetoverinsa tai valmentajansa toimesta, asia tulee ottaa vakavasti. Kaikenlaiseen syrjimiseen, kiusaamiseen, nimittelyyn tai uhkaavaan käyttäytymiseen puututaan. Joukkueissa on luotava omia käytänteitä, miten lapset ja vanhemmat voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja yhteisten sääntöjen laatimiseen.

Turvallisuutta edistäviä toimintatapoja Joukkueissa tulee pyrkiä siihen, että lasten kanssa toimii aina vähintään kaksi aikuista kerralla. Turnausmatkoilla, leireillä jne. yöpymisjärjestelyt toteutetaan niin, että lasten kanssa samassa tilassa mahdollisesti yöpyviä aikuisia on useampi kuin yksi. Tästä poikkeavat järjestelyt tulee sopia vanhempien kanssa erikseen. Lapsilta ja vanhemmilta kerätään säännöllistä palautetta joukkueiden toiminnasta. Jaostot keräävät palautetta joukkueiltaan ja kehittävät toimintaansa sen mukaan. Joukkueiden toiminnan on oltava aina lasten ja nuorten edun mukaista. Tapahtumista ja toiminnasta tiedottamisen on oltava selkeää, riittävän nopeaa ja totuudenmukaista. Myönteisen ja lapsia kannustavan ilmapiirin luominen on oltava kaikkien toimihenkilöiden, vanhempien ja lasten yhteinen tavoite.