Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
Advertisements

Koti ja perhe voimavarana Hurtig Vanhemmuuden roolit Vanhemmuuteen kuuluu monia rooleja: 1. Rakkauden antaminen 2. Huoltaja 3. Rajojen asettaja.
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
Kolkkien vanhempainilta TERVETULOA KOLKKIEN VANHEMMAT! Illan eteneminen: Opettajien esittely Englannin opiskelu Luokassa luokan omia asioita.
Tuloksia THL:n ja harjoittelukoulujen yhteistyöstä eNorssi -seminaari, Hämeenlinna Anne-Marie Rigoff.
8-luokan terveystiedon sisältö, suoritustavat, tavoitteet ja arviointi KILPELÄNAHO
AJ 2006 Huoli puheeksi –koulutusten koetut vaikutukset Arja Jääskeläinen 2006.
22 oppilasta 9 poikaa 13 tyttöä Erityisopettaja Laura Dunkel Yhteisiä tunteja 3. luokan kanssa äidinkielessä ja ympäristötiedossa Koulunkäynnin ohjaaja.
VESO Anne Hakanen Pirjo Vuorio Jaana Karlamaa NOPS 7.5. Osa-aikainen erityisopetus.
Kodin ja koulun välinen yhteistyö
LAPSEN ITSEARVIOINTI Alueelliset koulutukset Itäinen, Pohjoinen ja Eteläinen alue Syksy 2016.
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Yhteistyösopimuksen laadinta
MYK työrauhaa ja järjestystä
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Päättötyö 9.lk Mikä on päättötyö Tutkielman tyyppinen kirjallinen työ
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI
Normaalikoulujen tuki perusopetuksen opetussuunnitelmatyölle
Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle? Miten ilmoittaudutte Yhteispeliin?
Ihmisen elinkaari Psykologia jpe.
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
Hyvinvointiraportti-hanke
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
1. Ruutuaika Netin ja kännykän järkevä käyttö. Pohdittavaksi:
Infoa tutoropettajille
KASVATUSKESKUSTELU = KAKE
Nopolan koulu Opettajien veso
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Opetussuunnitelma ops
Opetustoimi osana Jyväskylää
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
Vanhempainilta c.
Vanhempainilta
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
LAPE kutsuu ja haastaa ”En usko, että milloinkaan aiemmin seurakuntien tekemä pitkän linjan työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on nostettu näin.
Nuoren kohtaaminen ja tukeminen siirtymävaiheissa
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Tampere: Linnainmaan kouluikäiset lapsiperheet
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
TOIMINTAMALLI KESKUSTELU MAHDOLLISUUKSIEN MUKAAN OPPILAAN KANSSA
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
TERVEYSTIETO 8 4. Perheen merkitys.
KIUSAAMISEN EHKÄISYSUUNNITELMA Laadittu:
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Projektioppiminen ja monialainen oppiminen
Puistopolun peruskoulu 7. luokan vanhempainilta
Terveiset Yö-ryhmästä
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Vanhempien ja lasten osallisuuden lisääminen
EROTILANTEEN PALVELUILLA KOHTI SOVINNOLLISUUTTA Eroauttaminen Kainuussa 02/ Marika Uhlbäck, projektisuunnittelija Mukava Kainuu -hanke.
Tervetuloa sosiaalisen kuntoutuksen kehittäjäverkoston ensimmäiseen tapaamiseen!
Oppimisen arviointi uudessa OPSissa
3.lk vanhempainilta.
Ajanhallinta opiskelussa
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Mitä jokaisen ammattilaisen tulee osata ja tietää nepsystä?
PERHEPÄIVÄHOIDON TUTKINTOTOIMIKUNNALLE
Vanhempaintoiminta ja vanhempien verkostoituminen
Järjestötieto muutoksessa
Video 5: Yleisesti kysyttyjä kysymyksiä ja niihin annettuja vastauksia
Avoimen tuotteenhallintamalli
TYÖHYVINVOINTI Työhyvinvointi  .
Kuparivuoren koulu Oppilaat
Esi- ja alkuopetuksen siirtymäkäytänteet ja oppimisen tuen portaat
Ruokakasvatusta yhdessä
Uudet opettajat ja TVT Kasvu ja oppiminen
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
Esityksen transkriptio:

Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen kasvatusvastuu lapsesta ja nuoresta on aina vanhemmilla/huoltajilla. Kodin ohella myös koulu on lapsen ja nuoren kasvulle ja oppimiselle tärkeä kehitysympäristö ja merkittävä vaikuttaja.

Hyvän yhteistyön vaikutukset Hyvä yhteistyö vaikuttaa myönteisesti oppilaiden koulumenestykseen, kotitehtävien tekemiseen ja yleiseen koulutuksen arvostamiseen ja siihen asennoitumiseen. Sillä on myös ennaltaehkäisevä tehtävä; hyvällä yhteistyöllä voidaan ehkäistä ongelmien syntymistä ja helpottaa niiden ratkaisemista.

Mitä pitäisi tietää? Mistä pitäisi sopia? Hyvin toimiva yhteistyö edellyttää, että vanhemmilla ja koulun henkilöstöllä on riittävän yhteinen käsitys yhteistyön päämäärästä, tavoitteista ja tarkoituksesta. Vain vanhempien ja koulun rooleista ja tehtävistä avoimesti keskustelemalla löydetään yhteistyölle yhteiset pelisäännöt ja rajat, jotka helpottavat ja selkiyttävät yhteistyön toteuttamista ja työnjakoa.

Koulun/opettajan esille ottamat ”huolipuheet” ja oppilashuolto varhaisen puuttumisen periaate oppilaan eheän kasvun ja oppimisen turvaaminen Oppilashuoltoryhmä koordinoi ja kehittää koulun toimintatapoja oppilaiden erityistarpeiden huomioimiseksi ja koulunkäynnin järjestämiseksi. Tarkoituksena on ennaltaehkäistä ongelmia sekä niiden ilmetessä puuttua niihin mahdollisimman varhain.

Esimerkki koulun ja kodin yhteistyöstä; Läksyjen tekeminen ja koulutarvikkeista huolehtiminen Oppilas A: läksyt tekemättä ja/tai tarvikkeet kotona Oppilas B: läksyt tehty ja tarvikkeet mukana Oppilas joutuu luokassa kertomaan/toteamaan tilanteen Opettajan on vaikea antaa positiivista palautetta Tuntityöskentelyn lähtökohdat ovat huonot, myös uuden oppimisen äärellä Useasti toistuvana se on myös itsetuntoon liittyvä kysymys; en osannut, en pystynyt Oppilas voi aloittaa tuntityöskentelyn levollisesti, koska annetut tehtävät on suoritettu Oppilas kokee positiivista tunnetta ja uuden oppiminen ja motivaatio kunnossa Itsetunto kehittyy – minä suoriudun, minä osaan!

Miten koti voi tukea läksyjen tekemistä ja koulutarvikkeista huolehtimista? Ole kiinnostunut lapsesi koulunkäynnistä! Sovi lapsen kanssa yhdessä seuraavia asioita; milloin, missä ja miten teet läksyt koulutarvikkeiden säilyttämisestä kotona koulutarvikkeiden pakkaamisesta seuraavaa koulupäivää varten hyvissä ajoin illalla (lukujärjestys apuna) Jos mahdollista, kysele läksyjä, koekertauksia tarpeen mukaan – välität viestin, että nämä asiat ovat tärkeitä! Ole tukena, mutta anna myös omaa vastuuta. Muista positiivinen palaute, kun siihen on aihetta!

Pohdittavaksi; Onko lapsella oikeus vanhempien/huoltajien antamaan aikaan koulutyön eri haasteissa? Kuka siitä huolehtisi?

Iloa ja voimia huoltajille koulutyön tukemiseen! Kiitos, kun kuuntelit!

Koulun toiveita/huomioita Asianmukainen vaatetus sään mukaan Liikuntavarusteet ja pyyhe tarvittaessa Läksyt tehtynä ja koulutarvikkeet mukana Varhainen puuttuminen asioihin (jos jokin huoli; oppimisessa, kouluun lähdön vaikeus, kiusaaminen, yksinäisyys) Poissaoloista ilmoittaminen Jos koulutyöstä tarvitaan vapaata, sitä tulee kysyä muodossa; saisiko/voisiko? Wilman kautta tai käyttäen Tilapäinen poissaoloanomus –lomaketta Opetuksesta ja läksyistä vastaa huoltajat