Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Uudet opettajat ja TVT Kasvu ja oppiminen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Uudet opettajat ja TVT Kasvu ja oppiminen"— Esityksen transkriptio:

1 Uudet opettajat ja TVT Kasvu ja oppiminen

2 TVT-OPS ja TVT-toimintasuunnitelma
TVT-palvelujen käytön ja kehittämisen lähtökohdat: TVT-tukisivusto

3 Opettajan laitteet Jokaisella opettajalla on henkilökohtainen laite.
Kysy koulusi tutoropettajalta. Opetusverkossa laitteita yhteensä noin 8000.

4 Koulujen verkot Kouluilla on kaksi erillistä verkkoa:
Opetusverkko Opettajien ja oppilaiden laitteet, opetusverkon palvelut Hallintoverkko Hallintoverkon laitteet (esim. rehtorit, koulusihteerit) Kouluilla on avoin langaton verkko ”OpetusWLAN”, johon saa liittyä myös omilla laitteilla.

5 Opettajan tunnukset Opetusverkon tunnus (ns. cygnnet –tunnus)
Opettajan tärkein tunnus, yleensä muotoa Työskentely oppilaiden kanssa, kirjautuminen opetusverkon tietokoneille, opetusverkon palveluiden käyttö (esim. O365, Google, Peda.net, SanomaPro) ja henkilökohtaisten tablet –laitteiden käyttöönotto Muodostuu automaattisesti, kun tiedot Primuksessa on kunnossa (koulusihteeri varmistaa). Koulun tekninen tukihenkilö voi vaihtaa salasanan tai sen voi vaihtaa itse Koulun tekninen tukihenkilö tai tietohallinnon helppari auttaa tarvittaessa Wilma – tunnus Koulun ja kodin välinen viestintä, lukujärjestykset, arvosanat, pedagogiset asiakirjat yms. Tunnuksen saa koulusihteeriltä Hallintoverkon tunnus Kunnan virallinen sähköposti, satunnaiset virkamatka ja koulusasiat Esimies/rehtori tilaa tunnuksen tietohallinnosta Tunnuskäytäntö voi muuttua lukuvuoden aikana

6 Opetusverkon palvelut
Ulkopuolisten palveluntarjoajien sovellukset, käyttö esim. mobiilisovelluksella tai selaimella Oltava GDPR –yhteensopiva Oltava DPA-sopimus Tunnistautuminen palvelun omilla tunnuksilla Tunnistautuminen opetusverkon tunnuksilla mahdollista osassa sovelluksia Pilvipalvelu MS Office 365 Microsoft Azure Windows Intune Pilvihallitut Win10 tietokoneet Pilvipalvelu Google G Suite Googlen työkalut Glassroom Chromebook -laitteiden ylläpito ADFS -Kirjautumispalvelu Peda.net On GDPR yhteensopiva Alle 15 v. huoltajan luvalla Lupakysely kirjautumisen yhteydessä Käyttäjä valitsee itse tavan, jolla tunnistautuu palveluun Opetusverkon tunnushallinta ”MS AD” Opetusverkon tietokoneille kirjautuminen SanomaPro, Opinaika Sähköisten oppimateriaalien jakaminen AirWatch Tablet -laitteiden ylläpito Skripti/DirAdm - Opetusverkon käyttäjätunnusten luonti Linux Koneille kirjautuminen (Kortepohjan koulu) Viitaniemen koulu Primus/Kurre Oppilasrekisteri Opettajarekisteri Henkilökuntarekisteri Wilma Kodin ja koulun välinen viestintä Opinsys Linux koneiden ylläpito Linux käyttäjätunnukset Kortepohjan koulu Viitaniemen koulu VRK, Koulusihteerit

7 Opettajan TVT-tukipalvelut
Tuen yhteystiedot: Opettajan koulukohtainen tuki Oman koulun tutoropettaja: Opetukseen ja oppilaiden kanssa toimimiseen liittyvät asiat, opetusverkon palveluiden käyttö Oman koulun tekninen tukihenkilö: Tunnusasiat, TVT- ja AV-laitteisiin liittyvät asiat Koulusihteeri: Primus, Kurre ja Wilma Opettajien yhteinen tuki (sähköpostilla puh ) Ongelma Windows –tietokoneessa, ohjelmistoissa, tulostuksessa tai verkkoyhteydessä (kiinteä tai WLAN): Pasi Pohjola ) AV-laitteet, iPad ja Chromebook –laitteet Jarkko Lampinen ) Sopimukset, TVT-toimintasuunnitelma, talous ja kaikki muu säätö tarpeen mukaan Aina saa ja pitää kysyä!

8 Ohjeita, tietosuoja ja tietoturva
Tietosuoja ja tietoturva: Lukitse kone kun poistut luokasta. Älä anna oppilaan työskennellä omalla tunnuksellasi. Jos olet ottamassa käyttöön uutta palvelua, sovellusta tms. selvitä voiko sitä tietosuojan näkökulmasta käyttää Ohjeita: Ole tarkkana arkaluontoisen henkilötiedon kanssa.


Lataa ppt "Uudet opettajat ja TVT Kasvu ja oppiminen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google