Alkoholista asiallisesti

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Terveystieto Alkoholi Terveystieto
Advertisements

Mikä on suomalaisen alkoholin käytön kuva
Sama keho ja sama pää koko elämän
Aivoverenkierron häiriö oireina mm.
N UORTEN PÄIHTEETTÖMYYDEN TUKEMINEN - VANHEMPAINILTAMALLI.
Tupakka ja ympäristö.
Alkoholi ja huumeet.
Aleksi Ranki Krapula.
Stressi Stressi on elimistöön kohdistuvaa fyysistä tai psyykkistä, ympäristöstä tulevaa tai sisäsyntyistä kuormitusta.
Onko pakkauskoolla, mainonnalla vaikutusta terveyteen?
Tapaturmat s
Riippuvuus tupakoinnista
Tupakointi ja sen vaikutukset
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Riippuvuus tupakoinnista
Uni ja lepo -yleistä Ihminen nukkuu noin 1/3 elämästään.
Elämänlaatu Mitkä tekijät vaikuttavat nuoren hyvinvointiin?
Alkoholi.
Teini-ikäisen mielialoista Teini-ikäisen ”tuulet” ovat osa aikuistumista.
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Alkoholin mainonta ravintolassa
DIABETES.
Mielenterveyden häiriöt
Riippuvuus tupakoinnista
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Diabetes.
Sydän- ja verisuonitaudit
TOSITIETOA Alkoholi. Yleistä alkoholista Valmistetaan luonnontuotteista (mm. viljat ja hedelmät) käyttämällä tai tislaamalla Vaikuttavana aineena kaikissa.
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
Alkoholi. Alkoholi Suomen yleisin päihde Etanoli on alkoholi juoman päihdyttävä aine Alkoholia pidetään keskivahvana päihteenä Alkoholi pitoisuus ilmaistaan.
9 Mielihyvä ja riippuvuudet
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
Turvallisuus ja ensiapu ihmiset, omaisuus, tieto, toiminta, ympäristö, työ Fyysinen, psyykkinen ja yhteisöjen turvallisuus Perustus-, tasa-arvo-, lukio-
Ruokakolmio Nuoren ravinto Juomat eivät pidä nälkää kuten kiinteä ruoka, ja sokeroituina niissä on yleensä paljon energiaa. Sokeriset juomat vaurioittavat.
NUOREN SISÄINEN KAMPPAILU LAPSEN MAAILMA -lyhytjänteisen toiminta - leikin ja holhouksen suoman turvallisuuden maailma NUORI AIKUISEN MAAILMA - pitkäjänteinen.
Kroppasuhde, mielihyvä ja riippuvuus Kirjan sivut
Koealue: s  Mielihyvän tavoittelu on luontaista, sitä tavoitellaan monin eri keinoin esim. urheilemalla, ruoalla, internetillä, peleillä 
HURTIG Tupakointi on turhaa. Kertaus 1. Mistä riippuvuuden vieroitusoireet johtuvat? 2. Mitä tarkoittaa sosiaalinen riippuvuus? 3. Kerro jokin.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
Hanna, Ada ja Siiri M.  Fyysinen riippuvuus on tyypillinen ihmisille, jotka käyttävät lääkkeitä ja päihteitä.  Käyttäjän elimistö on tottunut aineeseen,
Osallistu päihdeinfoon! Testaa tiedätkö vastaukset?
Mielenterveyden häiriöt
Terveyden määritelmät
Pysy hyvässä työvireessä
KAPPALE 24 ALKOHOLISTA ASIALLISESTI
Marjo Eronen, SPR, ensiavun ja terveystiedon kouluttaja
Mielenterveyden häiriö
Nuoret aikuiset.
Alkoholi Kpl 24.
Alkoholi.
Onko meillä syytä olla huolissaan?
Päihdyttäviä paineita
Päihdyttäviä aineita (kpl 22)
Tekijät: Elsa, Noora ja jemina
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
Päihdyttäviä aineita.
Marjo Eronen, SPR, ensiavun ja terveystiedon kouluttaja
Huumeet: pelottava terveysvaara
ånni-projektin oppitunnit 5.-6.luokkalaisille syksy 2014/ pilotointi
Osallistu päihdeinfoon! Testaa tiedätkö vastaukset?
Alkoholista asiallista kpl.24
8 Riippuvuus.
Osallistu päihdeinfoon! Testaa tiedätkö vastaukset?
Alkoholi JUOMINEN Liiallisen juomisen jälkiseuraus on krapula, joka on psyykkisesti ja fyysisesti pahaa oloa. Pahimmissa tapauksessa juominen voi johtaa.
Lapsuus ja nuoruus.
Tupakka, alkoholi ja huumeet
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Tehtäväkortit
Alkoholipolitiikkaa lapsinäkökulmasta
Nuoret ja trendit -tutkimus
HUMALAN VAIHEET (KALVO 1)
Esityksen transkriptio:

Alkoholista asiallisesti Tekijät: Noora, Arttu V, Linda ja Silja

Miten alkoholi päihdyttää? Kun juot alkoholia, se kulkeutuu verenkierron kautta eri puolille elimistöä. Kun alkoholipitoisuus veressä nousee, ihminen humaltuu. Mitä enemmän juot, sitä voimakkaampi on humala ja krapula. Ihmisen fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky heikkenee. Käyttäytymisen hallinta ja arvostelukyky heikkenee Et tunne kipua niin helposti.

Alkoholipromillet Promillet kertovat humalan ja veren alkoholipitoisuuden voimakkuuden. 0,5 promillen humalassa suorityskyky on heikentynyt. Nuoren veren alkoholipitoisuus on useimmiten suurempi kuin aikuisen. Rattijuopumuksen promilleraja on Suomessa 0,5. Nuorella yli kolmen promillen humala on hengenvaarallinen. Aikuisiin verrattuna nuorilla terveysvaarat alkoholista johtuen ovat kaksinkertaiset.

Humalan seurauksia: Puhe on kovaäänistä, sammaltavaa ja takertelevaa Kävely on huojuvaa Käytös voi muuttua väkivaltaiseksi tai arvaamattomaksi Hengitys haisee Voi syntyä muistikatkoksia.

Auta kaveria Milloin pitää soittaa hätänumeroon? Jos sammunut ei hengitä tai reagoi Jos hän on juonut suuren määrän alkoholia. Jos hän on kylmässä Jos epäilet, että oksennus tukkii hengitystiet. Jos sammuneella on tullut vammoja päähän. Auta kaveria Älä koskaan jätä sammunutta yksin. Tarkista, hengittääkö sammunut henkilö. Jos hän hengittää, käännä hänet kylkiasentoon ja pyydä aikuisen apua. Pidä sammunut ruumiinlämpöisenä.

Krapula Krapula on humalan jälkitila. Se on sitä voimakkaampi, mitä enemmän alkoholia on juotu. Valvominen ja tupakointi pahentaa oloa. Tyypillisiä oireita ovat jano, oksettava olo, kalpeus, hikoilu, päänsärky ja väsymys. Krapulan välttää parhaiten, jos ei juo yhtään.

Nuoret ja alkoholi Alkoholin juominen nuorena voi aiheuttaa vakavia häiriöitä kasvussa ja kehityksessä Alkoholia käyttävät nuoret pärjäävät huonommin koulussa Ikärajat on laadittu terveen kasvun ja kehityksen turvaamiseksi Nuorten keskuudessa kännäämistä paheksutaan enemmän kuin ennen Nuoret yliarvioivat päihteiden käytön yleisyyden Alkoholinkäyttö aiheuttaa monenlaisia pulmia murrosikäisen tunne- elämään, itseluottamukseen ja kaverisuhteisiin

Alkoholilaki ja ikärajat Mietoja alkoholijuomia ei saa myydä alle 18-vuotiaille Väkeviä alkoholijuomia ei saa myydä alle 20-vuotiaille Alle 18-vuotias ei saa pitää hallussaan mietoja alkoholijuomia Alle 20-vuotias ei saa pitää hallussaan väkeviä alkoholijuomia Alkoholin välittäminen ja luovuttaminen alaikäisille on kiellettyä

Alkoholin monet kasvot Mietojen alkoholijuomien kuten oluen ja viinien mainonta on sallittua Suomessa Alkoholi aiheuttaa terveysvaaroja Monet nuoret alaikäiset sammuvat ulos kylmään tai ovat tukehtua oksennukseensa Pieni vähemmistö ikäisistäsi nuorista on itse kokeillut alkoholia Kaikkien etu olisi päihteetön ja raitis elämä myös aikuisena

Kysymykset Mene kyykkyyn, jos kysymys on oikein. Jos kysymys on väärin, däppää.

1. Rattijuopumuksen promilleraja on 1,5 Suomessa. Oikein vai väärin?

2. Alkoholin välittäminen alaikäisille on kielletty. Oikein vai väärin?

3. Alkoholi kulkeutuu verenkierron välityksellä eri puolille elimistöä 3. Alkoholi kulkeutuu verenkierron välityksellä eri puolille elimistöä. Oikein vai väärin?

4. Sammunutta ei kuulu kääntää kylkiasentoon. Oikein vai väärin?

5. Alkoholijuomissa olevaa alkoholia kutsutaan etanoliksi 5. Alkoholijuomissa olevaa alkoholia kutsutaan etanoliksi. Oikein vai väärin?

6. Krapula on vastenmielinen humalan jälkitila. Oikein vai väärin?

7. Kun alkoholia juodaan hitaasti, humalavaikutukset pienenevät 7. Kun alkoholia juodaan hitaasti, humalavaikutukset pienenevät. Oikein vai väärin?

8. Alkoholin vaikutuksesta ei voi syntyä muistikatkoksia 8. Alkoholin vaikutuksesta ei voi syntyä muistikatkoksia. Oikein vai väärin?

9. 0,5 promillen humalassa suorituskyky on parantunut 9. 0,5 promillen humalassa suorituskyky on parantunut. Oikein vai väärin?