LARK5-hankkeen workshop Sari Mikkola

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kokemuksia ja kommentteja arvioinnista Rehtori Maija Vehviläinen Lahden Diakoniasäätiö Lahden diakonian instituutti.
Advertisements

Työelämäyhteistyön tiedonhallinnan kehittäminen Vaiheet, työkalut ja roolit Case Sedu, Primus ja Työ tekijäänsä opettaa -hanke.
Humanistiseen ammattikorkeakoulu. Humak on valtakunnallinen Verkosto- ammattikorkeakoulu.
SenioriKaste Lapin toiminnallinen osakokonaisuus Ohjausryhmä Projektipäällikkö Leila Mukkala.
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
LTOL-JAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Vuosikokous
Lapin sosiaalityön ja sosiaalialan opetus- ja tutkimuskeskus Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys –hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus- ja opetuskeskuksien.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 NMI Dialoog. Hankkeen tavoitteet  Tunnistaa opinnoissaan hitaasti etenevät ja keskeyttämisvaarassa olevat opiskelijat.
Arvot Ammattikorkeakoulun perusarvoja ovat luottamus, yhteistyökykyisyys ja muutoskykyisyys. Arvot Ammattikorkeakoulun perusarvoja ovat luottamus, yhteistyökykyisyys.
ALOITUSINFO PROJEKTIKOORDINAATTORI SARI ÅGREN Toimintakulttuurin kehittäminen.
TYÖVOIMAKOULUTUS JA REFORMI
Arviointi osana oppimisprosessia
Reformi haltuun OKM.
Ammattiopisto on mylly elinikäisen oppimisen virrassa
Liiketalouden opiskelu
HelliTalent Moniammatillisesti toimien - yhdessä yrittäen
Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämishanke
Työelämäosaajana OKM.
Erinomaisen laadun edellytysten rakentaminen
OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Työpaikalla järjestettävän koulutuksen, ammattiosaa-misen näyttöjen ja tutkintotilaisuuksien suunnittelu Tavoitteena on, että työpaikkaohjaaja Tuntee tutkintorakenteen.
Hyvinvointiraportti-hanke
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
- Johtoryhmän toimintasuunnitelma
LARK 5 MERCURIAn osahanke
Esa Karvinen Kuntayhtymän johtaja
Tervetuloa Innokylään
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Opetustoimi osana Jyväskylää
Varjostus Oppia ikä kaikki tarjoaa verkoston jäsenille mahdollisuuden varjostaa kollegaa toisessa oppilaitoksessa. Varjostus on vertaisoppimisen menetelmä.
ASIAKKAIDEN OSALLISTUMISEN TOIMINTAMALLIN RIKASTAMISEN JA PARASTAMISEN TYÖPAJA THL.
Ammatinen koulutus uudistuu
EDELLYTYKSET AVOIMEN DATAN HYÖDYNTÄMISELLE LIIKETOIMINNASSA
Joustavuutta oppimiseen, Merja Rui
Hanke-esittely Sanna Lento
(Amiedun koordinaatiohanke)
AMMATILLISEN OPINTOPOLUN KRIITTISET KOHDAT
HIEKKIKSEN YRITTÄJYYSKASVATUSHANKE
Hankeen tavoitteet ja toimenpiteet
Kela ammatillisen kuntoutuksen kokeilu Pähee OTE
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Liiketalouden perustutkinto, merkonomi
Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa Johanna Kolhinen Juha Vettenniemi Anni Tuurnas Kansallinen koulutuksen.
Tilastotietoa teknologiateollisuuden rekrytointitarpeista, henkilöstön koulutustaustasta ja teknologia-alojen koulutuksesta.
Yrittäjyys ja yritystoiminta BUS1LH001-opintojakso, 6 op
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Palveleva ILO
Selvityksen aikataulu ja alustava työsuunnitelma sekä organisointi
IKINÄ – kaatumisten ehkäisyn implementointi Vanhusten palveluiden ja kuntoutuksen vastuualueella Iiris Salomaa
KEIJO KEIJO
Ammatillisen koulutuksen ops-työkalu ja toimintaympäristö / liittymät
YHDESSÄ HYVÄ OTE Etelä-Karjala ja Kymenlaakso
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
PÄHEE OTE-Päijät-Hämeen osatyökykyisille tie työelämään
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö Pasila
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
Osaamisen arvioinnin ja näyttöjen järjestämisen laadunvarmistus
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Arvokas-aloitusseminaarin pienryhmät Jaana Joutsiluoma
Tulosten raportointi HALLITUKSEN KÄRKIHANKE OSATYÖKYKYISILLE TIE TYÖELÄMÄÄN (OTE) Projektin nimi ja numero SATAOSAA.
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
Tulokset 2018 Suunnitelmat 2019.
– sujuvien siirtymien kansallinen koordinointi
Osaamisen ennakointifoorumi
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
Kumppanuus-/yrityspolkumalli
Ajankohtaista korkeakoulupolitiikassa opetusneuvos Sanna Hirsivaara
Esityksen transkriptio:

LARK5-hankkeen workshop 21.11.2016 Sari Mikkola Koulutusalakohtaisen ennakointi-, arviointi- ja palautetiedon hyödyntäminen LARK5-hankkeen workshop 21.11.2016 Sari Mikkola

Salpauksen osahankkeen tavoitteet ja tulokset Toteuma Kehittää malli olemassa olevien koulutusalakohtaisten arviointi-, palaute-, tulos- ja ennakointitietojen analysointiin ja hyödyntämiseen yhdessä henkilöstön, opiskelijoiden ja sidosryhmien kanssa. Pilottina mallin kehittämisessä toimii Vipusenkadun kampuksen teknologia-alojen oppimismaiseman yhteistoiminnallinen suunnittelu.    Vahvistaa henkilöstön, opiskelijoiden ja sidosryhmien osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia teknologia-alojen koulutuksen kehittämiseen sekä vahvistaa arviointi- ja kehittämisosaamista. Teknologia-alojen oppimismaiseman (pedagogiset ratkaisut, tilat, laitteet, ympäristöt jne.) nykytilaa on analysoitu mm. oppimisympäristökatselmuksessa, johon osallistui henkilöstön lisäksi opiskelijoiden edustajia. Kone- ja metallialan arviointi-, palaute-, tulos- ja ennakointitietoa koottiin yhteen. Opetusalajohtaja, -päällikkö ja hankkeen projektipäällikkö analysoivat tietoa. Ennakointityöpajassa tarkasteltiin teknologia-alan tulevaisuutta valtakunnallisen ja alueellisen ennakointitiedon valossa. Työpajan tuloksia hyödynnettiin teknologia-alan uuden oppimismaiseman suunnittelussa. Kone- ja metallialan opetushenkilöstö tutustui muiden koulutuksenjärjestäjien oppimismaisemiin ja niiden kehittämiseen vertaisoppimisen keinoin. Henkilöstö osallistui uuden oppimismaiseman suunnitteluun.

Salpauksen ennakoinnin viitekehys LUONNOS Ei erillistä ennakointitoimintaa, vaan osana aktiivista työelämä- ja sidosryhmäyhteistyötä Kontaktointi, markkinointi ja myynti Työssäoppimisen ohjaus, opettajien työelämäjaksot ja -päivät Alueelliset ja kansalliset verkostot ja työryhmät (mm. Hämeen kauppakamarin valiokunnat, OPH:n koulutustoimikunnat, AMKE:n tulevaisuusvaliokunta, P-H ennakointiverkosto) Alueelliset tulevaisuustyöpajat (Hämeen kauppakamari, LAMK, Salpaus, LYK, P-H yrittäjät) Salpauksen arviointi-, palaute- ja tulostieto Perehtyminen alueellisiin ja kansallisiin raportteihin ja muuhun aineistoon Hankkeet Alakohtaiset ja alojen yhteiset tapaamiset mm. Aamukahvit Työelämäpäivät Alumnitapaamiset Tieto yhteiseen käsittelyyn ja tulkintaan Koulutusalakohtainen käsittely (esim. tiimikokoukset, kehittämispäivät) Salpaustasoiset työpajat Alueelliset koulutuksen- järjestäjien (ja muiden sidosryhmien) yhteiset työpajat, joissa aineistoa käsitellään ja tulkitaan yhdessä? Ennakointitiedon hyödyntäminen Koulutuspaikkojen suuntaaminen Opetussuunnitelmatyö Oppimismaisemien kehittäminen Uusien koulutustuotteiden kehittäminen Strateginen suunnittelu ja ohjaus Oman henkilöstön osaamisen varmistaminen 2. Muodostetaan ymmärrys siitä, miten ennakointitiedolla voidaan vaikuttaa Salpauksen ja työelämäkumppaneiden tulevaisuuteen 3. Ennakointitiedosta muodostettu ymmärrys arvioidaan ja käynnistetään toimenpiteet 1. Ennakointitiedon tuottaminen, kerääminen ja käsittely

Malli alakohtaisen ennakointi-, palaute- ja tulostiedon käsittelyyn LUONNOS Malli alakohtaisen ennakointi-, palaute- ja tulostiedon käsittelyyn Tavoitteen määrittely (opetusalajohtaja ja -päällikkö) Koulutuspaikkojen suuntaaminen Opetussuunnitelmatyö Oppimismaisemien kehittäminen Uusien koulutustuotteiden kehittäminen Strateginen suunnittelu ja ohjaus Oman henkilöstön osaamisen varmistaminen Työskentelytapojen, aikataulun ja osallistujien määrittely Suunnittelupalaveri, johon kutsutaan tarpeen mukaan eri henkilöstöryhmien, opiskelijoiden ja työelämän edustajat Tiedottaminen Olemassa olevan tiedon haltuunotto Alueellinen ja valtakunnallinen ennakointitieto Palautetieto Arviointien tulokset Keskeiset toiminnalliset tulokset Henkilöstön, opiskelijoiden ja työelämäkumppaneiden osallistuminen Opiskelijafoorumit Kyselyt ja haastattelut Sidosryhmätapaamiset Yhteiset tilaisuudet/tapahtumat Henkilöstötilaisuudet, -kokoukset, työpajat Tulosten raportointi ja yhteenveto sekä analysointi ja johtopäätökset Käsittely johtoryhmässä ja yhtymähallituksessa Päätöksenteko Tiedottaminen laajasti päätöksestä asianosaisille Toimenpiteiden suunnittelu, aikataulutus ja vastuutus Toimenpiteiden seuranta Tulosten arviointi ja tarvittaessa korjaavat toimenpiteet

Keskeinen alakohtainen ennakointi-, palaute-, arviointi- ja tulostieto LUONNOS Keskeinen alakohtainen ennakointi-, palaute-, arviointi- ja tulostieto Ennakointitieto Alueellinen koulutustarve Työelämäyhteistyön kautta saatu tieto työelämän osaamistarpeista Valtakunnalliset alakohtaiset raportit ja selvitykset Palautteet Opiskelijapalaute- kyselyt Opiskelijafoorumit Työpaikkaohjaajien palaute Reklamaatiot Arviointitieto Kansalliset oppimistulos- arviointien tulokset Vertaisoppimisen /vertaisarvioinnin tulokset Tulostieto Opiskelijamäärät (mm. kotikunnittain) Ensisijaiset hakijat / aloituspaikat Suoritetut tutkinnot / tutkinnon osat Opinnoista eronneet (pos./neg.) Läpäisy Työllistyminen Jatko-opintoihin sijoittuminen